InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje

07.09.2020
U příležitosti konání Dne Pardubického kraje se v pátek odpoledne slavnostně předávala ocenění Regionální potravina. V centru Pardubic si prestižní značku převzalo sedm výrobců z Pardubického kraje, jejichž výrobky navrhla na ocenění hodnotitelská komise jedenáctého ročníku soutěže Regionální potravina.
Foto: regionalnipotravina.cz
Značku Regionální potravina Pardubického kraje 2020 získaly tyto výrobky:

1. Masné výrobky tepelně opracované - Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE / ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - Nevyhlášeno

3. Sýry včetně tvarohu - Bio sýrové nitě / BIO&CEEPORT s.r.o.

4. Mléčné výrobky ostatní - BIO kravské kefírové mléko z Bělečka / Ranč Bělečko Agro s.r.o.

5. Pekařské výrobky včetně těstovin - TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE ŠVESTKOVÝMI POVIDLY / Jana Vondroušová, Bukovka

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - ŠTRŮDL / Jana Vondroušová, Bukovka

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) - BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák / VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - Rajče BIO / Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice

9. Ostatní - Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ / Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

"Z výhry mám velkou radost, i když po pravdě jsem v to trochu doufala. Do soutěže jsem se hlásila i v předchozích letech, ale až letos jsem díky posunutí termínu mohla přihlásit i rajčata. Naše rajčata nám zákazníci chválí už dlouho a teď jejich kvalitu potvrdili i odborníci. Těší mě to zejména proto, že se ukazuje, že ekologické produkty bývají často chutnější, což je vedle absence pesticidů dalším bonusem. Ekologicky hospodařím od samého začátku a kromě důvodů zdravotních mě k tomu vedla i ohleduplnost vůči přírodě," říká oceněná pěstitelka Jitka Píchová.

Slavnostního předávání se účastnil ředitel regionálního odboru Hradec Králové Aleš Sobel za Státní zemědělský intervenční fond a náměstek ministra zemědělství Pavel Veselý.

Značku Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato "pečeť kvality" garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 407 produktů od 313 výrobců. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Autor: Mgr. Lenka Rezková

Další články z rubriky Regiony

Plzeňský kraj investuje do zvýšení kvality života svých obyvatel

Rozvoj moderních technologií spojený s digitalizací, automatizací a stále více také s fenoménem umělé inteligence zásadně ovlivňuje a přetváří různá odvětví a přináší řadu příležitostí i zásadních výzev pro trh práce. Jak těmto výzvám čelit a naopak ...

Travelcon 2024, s hlavním tématem Na čem nám ujíždějí sousedé, představí nové pohledy na cestovní ruch

České Budějovice - Přednášky a workshopy s předními odborníky z oblasti cestovního ruchu a marketingu slibuje letošní ročník odborné konference Travel ...

Středočeský kraj a hlavní město Praha připravují soutěž na dopravce, který bude provozovat velkokapacitní vlaky

Zakázku na dopravce, který bude na území kraje a Prahy provozovat nové vlakové jednotky pro zhruba čtyři stovky sedících cestujících, bude monitorovat ...

Velikonoční trhy energetiků vynesly v Plzni chráněným dílnám celkem 51 420 korun

Blížící se Svátky jara již přivítali tradičními Velikonočními trhy energetici v plzeňském sídle Skupiny ČEZ v Guldenerově ulici. Nákupem spousty velik ...

Na pardubickém hlavním nádraží přichází na řadu rekonstrukce odbavovací haly

Správa železnic podepsala smlouvu se zhotovitelem rekonstrukce zbývající části nádražní budovy na pardubickém hlavním nádraží. Obnovu odbavovací haly ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »