InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Oslava konce prázdnin na Karlínském náměstí v Praze

24.08.2020
Než pošlete děti zpět do školy, vezměte je v neděli 30. srpna na rodinný festival do Karlína. O dobré jídlo a pití nouze nebudu, ochutnat můžete klasiky jako burger z Podolky, belgické hranolky Big Fries nebo sladké vdolky a štrúdl. Kromě toho si mohou vaše děti vyrobit památku na prázdniny v našich dílničkách. To všechno za doprovodu kapel Circus Brothers, Elias & the Shepherds nebo Atares.
Infografika | Foto: karlinmarket.cz
Karlín market bývá obvykle zaplněný v pátek a sobotu, kdy se zde pravidelně konají farmářské trhy, na kterých se setkávají sousedé z Karlína a okolí. Tentokrát je připravený program na neděli a to pro celou rodinu. Farmáři se svými produkty se zde sejdou i tentokrát, kromě toho bude na místě i exotický koutek s ovocem z Afriky, Asie a Jižní Ameriky.

Jamajka, Indonésie nebo Uganda?
Už tradičně se na Karlínském náměstí budou mísit chutě ze všech koutů světa. Vůně Karibiku povine od stánku Clyde´s Jamaican Kitchen, asijské speciality připraví kuchaři z Warung Indonesia. Mezi nejvyhledávanější prodejce bude opět patřit Virunga, česko-ugandský food projekt, díky kterému budete moci ochutnat čerstvé ovoce přímo z Afriky.

Virunga ale není jen o čerstvém ovoci. Projekt podporuje ugandské lokální farmáře a pěstitele, od nichž vykupují ovoce za férové ceny a letecky přiváží do Česka exotický zážitek. Na rodinném festivalu ale nebudou chybět ani české sladké a slané klasiky.

Světová hudba
Kromě jídla je postaráno i bohatý doprovodný program. Přijít poslechnout si můžete třeba Circus Brothers, kteří po zrušení několika letošních festivalů, rozbalí svůj tzv. disco-balkan, který kombinuje balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop a špinavý house.

Kromě Circus Brothers se na pódiu představí i skupina Atarés, která vás z balkánu přenese do Latinské Ameriky a roztančí vás v rytmu tanga, samby, ale i méně typického jazzu, funku nebo reggae.

Za lepší dětství
Rodinný festival v Karlíně je poslední možností, jak si ještě užít prázdniny. Pro děti zde budou kromě spousty sladkostí připravené i dětské dílničky, v nichž si budou moci třeba zkusit upéct perník v Perníčkově dílně nebo si nechat ozdobit obličej originálními kresbami.

Kromě atrakcí pro děti zde bude i jeden stánek pro děti, které se festivalu nemohou zúčastnit. Jde o Nadační fond Asante Kenia Lejly Abbasové, který podporuje vzdělání dětí v Keni a finančně pomáhá dětem s těžkými životními osudy.

Na co se můžete těšit:

Lokální občerstvení: Podolka; Big Fries; Petrisimo; Čokofaktory; Lumon; Ten Štrúdl; Cider z Bílých Karpat a spoustu dalších.
Zahraniční speciality: Virunga; Warung Indonesia; Clyde´s Jamaican Kitchen, Taste of Ethiopia a mnoho dalších specialit z různých koutů světa.
Kapely: Circus Brothers; Elias & the Shepherds; Atares.
Autor: Karlín market

Další články z rubriky Kultura

Kuře a Peče celá země spojují síly. Pomáhat dětem budou na Velikonoční pondělí

Velikonoční sbírka Pomozte dětem má v České televizi tradiční místo. Benefice se ve svém šestadvacátém ročníku spojila s pořadem Peče celá země. Známé osobnosti budou pro dobrou věc péct na Velikonoční pondělí 1. dubna od 20:05 na ...

Na výstavě České národní banky budou moci lidé poznat Svět bankovek Oldřicha Kulhánka

První umělecké návrhy československých platidel ze 70. let 20. století, satirické Funny Money i životní příběhy současných bankovek. To vše bude možné ...

Velikonoční program ČT art ozdobí světoznámé oratorium Mesiáš i opera Řecké pašije

Kulturní program České televize divákům o Velikonocích nabídne scénické zpracování slavného oratoria Georga Friedricha Händela Mesiáš. Inscenace v pod ...

Vajíčko malované, z lásky darované: Velikonoce ve sbírkách muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně

V Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně jsou v rámci velikonoční výstavky VAJÍČKO MALOVANĚ, Z LÁSKY DAROVANÉ k vidění desítky kraslic zdobených různými t ...

Finále hudebních cen Žebřík proběhne 5. dubna v areálu DEPO2015 v Plzni

Hudební ceny Žebřík vstupují už do dvaatřicátého ročníku své nepřetržité existence. Vyhlášení výsledků ankety okoření exkluzivní koncerty Chinaski, Mi ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »