InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Chcete ochránit svůj majetek? Pořiďte si kvalitní dveře a bezpečnostní kování

13.08.2020
Pocit jistoty a bezpečí je důležitý pro zachování duševní pohody. To si uvědomuje stále více lidí. Ochranné pomůcky a nejrůznější bezpečnostní prvky jsou proto využívány při práci, sportu i v mnoha dalších oblastech života mnohem častěji než v minulosti. Stoupá i obliba nejrůznějších forem pojištění. Někteří však doposud nemají dostatečně zajištěn svůj domov, kancelář nebo dílnu proti vloupání.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Samotné pojištění vpádu nezvaných hostů nezabrání. Solidní dveře a bezpečnostní kování ano


Mít pojištěnou domácnost považuje většina obyvatel České republiky za nezbytnost. Nezřídka ale podceňují instalaci bezpečnostních dveří. Přitom právě prevence je vysoce důležitá. Spoléhat se na to, že v případě pojistné události bude škoda pokryta z pojistného plnění, je poněkud krátkozraké. Situace, kdy je hodnota odcizených či poničených věcí vyšší než částka vyplacená pojišťovnou, není nijak výjimečná. Některé předměty, zejména šperky a starožitnosti navíc jsou naprostými unikáty, které nelze jen tak jednoduše nahradit. Podobně je tomu i s fotografiemi, suvenýry a všemi věcmi, které jsou cenné pouze pro jejich majitele. Nehledě na to, že i běžné vybavení je nutné pořídit znovu. To zabere nemalé množství času. Právě proto je nejlepším možným řešením zabránit zlodějům v přístupu do objektu. A právě bezpečnostní dveře je v drtivé většině případů účinně odradí.

S bezpečnostními dveřmi můžete klidně spát doma i na cestách


Mnoho zlodějů čeká na okamžik, kdy bude objekt zcela prázdný. Někteří se ale pokoušejí vkrást do obydlených domů a bytů pod rouškou noci. V takovém případě se ocitají v ohrožení i ti, kdo jsou momentálně přítomni. Lupič, který je při činu zastižen, může zpanikařit a ublížit osobě, se kterou se nečekaně setkal. Nejvíce ohroženy jsou samozřejmě děti a senioři. Ti se sami nezvládnou účinně bránit, proto se někteří zloději vydávají na lup i ve chvíli, kdy vědí, že nikdo kromě těch nejmladších a nejstarších není doma. Dříve narozené i potomky byste proto měli instruovat, aby v žádném případě neotvírali nikomu, koho neznají. A o to, aby si nezvaný návštěvník neotevřel sám, se postarají bezpečnostní dveře.

V čem jsou bezpečnostní dveře lepší než ty standardní?


Bezpečnostní dveře jsou vysoce odolné. Nelze je vypáčit, vysadit z pantů ani vykopnout. Mnohé navíc chrání i v případě požáru. A také dobře izolují hluk. Pořídíte-li si je, vytvoříte výrazně bezpečnější prostředí pro celou svou rodinu. A zároveň díky bezpečnostním dveřím získáte výhodnější pojistku.

Na co byste neměli u bezpečnostních dveří zapomenout?


Aby byly dveře opravdovou zárukou, mělo by na nich být bezpečnostní kování s cylindrickou vložkou 3. nebo 4. bezpečnostní třídy. Na vnější straně vchodových a vstupních dveří by měla být koule na dveře, s níž nelze otevřít, ani když není zamčeno.

V interiéru malých bytů jsou populární posuvné dveře do pouzdra


Posuvné dveře šetří prostor. Oblíbené proto jsou zejména v malometrážních bytech. Jakmile je třeba zajistit co nejvíce místa na malé ploše, jsou posuvné dveře do pouzdra optimálním řešením.

Dveře, které nepoutají pozornost, potřebují skryté zárubně


Oslovují vás moderní interiéry, které se vyznačují naprosto jednoduchým a čistým designem? Pak pro vás budou tou pravou volbou skryté zárubně. S jejich využitím budou dveře dokonale splývat se stěnou, aniž by byly v místě jejich spojení patrné rušivé prvky.

Kované kování má nezaměnitelný styl


Zejména u starších nemovitostí je mnohdy vhodné zvolit kované kování. Lze ho použít jak v interiéru, tak v exteriéru. Skvěle vypadá zejména ve stylových chatách, chalupách a vilkách, hodí se také do secesních bytů. Kovaná kování jsou běžně k vidění i na hradech, zámcích, tvrzích, pevnostech a dalších historických objektech. Do novostaveb se zase hodí nerezové kliky s kováním ze stejného materiálu.

Autor: Pl

Další články z rubriky Bydlení

Nový domov v srdci Prahy, Byty Na Vackově lákají na další etapu výstavby

Praha, metropole s dlouhou a bohatou historií, jedinečnými příležitostmi a živým pulzujícím životem, je snem mnohých Čechů a Češek. Není divu, město je centrem pracovních nabídek, současně kulturní mekkou a místem, které je zaslíbené rodinnému ...

Moderní okna a dveře vám pomohou ušetřit stovky tisíc korun. Jak je to možné?

V posledních letech jsou ekonomickým i společenským tématem číslo jedna úspory na energiích. Častým kamenem úrazu bývají hlavně staré domácnosti s pův ...

Jak přijít k zahradní chatce snadno, rychle a za pěkné peníze?

Koupili jste si nedávno novou zahrádku v zahrádkářské kolonii? Pak musíte pravděpodobně nahradit původní chatku, která po desítkách let života čeká na ...

Žádný domov se neobejde bez pořádného plotu. Jaký zvolit?

Dokončujete právě výstavbu zbrusu nového domova? Pak nesmíte zapomenout ani na jeho ochranu před zvířaty, zloději i zvědavými pohledy kolemjdoucích os ...

Renovujete exteriér? Venkovní dlažba z betonu vás nezklame

Jestliže se pouštíte do renovace exteriéru vašeho domova nebo zahrady, výběr správných materiálů bude mít zásadní vliv na výsledný vzhled, funkčnost, ...

Doporučujeme



Úterý 23.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »