InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Jak výhodně nakupovat na internetu? Používejte slevové kupóny

29.07.2020
Nakupování na internetu v posledních letech raketově roste. Není divu, lidé žijí uspěchané životy a je pro ně pohodlnější si na počítači vybrat, co se jim líbí, a pár kliknutími si zboží pořídit. Vyhnete se tak běhání po obchodech, které je nejen zdlouhavé, ale často ani nenajdete přesně to, co byste si přáli. Na internetu máte tisíce možností, a často navíc za výhodnější ceny.
Ilustrační snímek | Foto: Freepik.com
Jak tedy na internetu nakupovat ještě výhodněji? Jak najít ty nejlepší ceny a ujistit se, že kupujete kvalitní výrobek od osvědčeného prodejce? Tyto tipy vám pomohou nakupovat po internetu jako profík a vždy získat tu nejlepší nabídku.

Využívejte služeb srovnávačů


Dnes už není nutné procházet stovky webových stránek a propátrávat internet, abyste zjistili, zda se někde zboží neprodává za lepší cenu. K tomu slouží internetové srovnávače, kde můžete velice jednoduše porovnat nabídku ze stovek internetových obchodů. Snadno tak zjistíte:
- který obchod nabízí zboží nejvýhodněji,
- který nabízí dopravu zdarma,
- který má zrovna výprodejové slevy atd.
V některých srovnávačích navíc okamžitě víte, zda je zboží skladem, nebo můžete také zjistit, zda se dá zboží osobně vyzvednout na pobočce.

Využijte slevové kupóny


Myslíte si, že cena, kterou eshop inzeruje, musí být vždy konečná cena vašeho nákupu? Ale vůbec ne, díky slevovým kupónům můžete velmi snadno ušetřit hned několik desítek procent, anebo třeba získat dopravu zcela zdarma. Existují portály, které sdružují různé akce a slevy internetových obchodů, a právě zde si můžete vyhledat i ten váš a zjistit, zda pro vás nemá nějakou zajímavou akci. Je to velmi jednoduché - při zadávání platebních údajů jednoduše uplatníte speciální slevový kód a hned ušetříte klidně i několik stovek. Takových portálů jsou desítky, ale vyzkoušet můžete třeba abkupóny, kde najdete akční nabídky stovek nejznámějších značek.

Hledejte recenze


Nakupování na internetu skýtá i jistá nebezpečí. Nikdy nevíte, zda je výrobek, který si kupujete, skutečně v dobré kvalitě, zda odpovídá fotografii a zda je eshop spolehlivý. K tomu vám ale snadno pomůže přečíst si pár referencí od předchozích zákazníků a hned budete mít jasno, zda zde nakupovat, či nikoliv. Recenze jsou nejspolehlivější cestou, jak zjistit, jestli je zboží kvalitní, jak dlouho trvá doručení a jak firma jedná v případě reklamací nebo vrácení peněz. Dejte si proto načas a vybraný eshop si pořádně zkontrolujte. Chcete-li například kupovat myčku na nádobí, vyplatí se najít si na internetu test myček, který vám přehledně shrne výhody a nevýhody jednotlivých produktů a také prodejců. Tak nikdy nemůžete šlápnout vedle.

Využijte osobní odběr


Při nákupu na internetu vždy musíte nějak řešit dopravu. A právě kvůli ní se výsledný nákup může někdy dost prodražit. Dnes sice řada eshopů nabízí dopravu zdarma alespoň při určité výši útraty, ale ne vždy to tak je. Pokud tedy máte pobočku obchodu ve svém městě, využijte možnost osobního odběru - ten bývá často zcela zdarma nebo za drobný poplatek. Případně si můžete nechat zboží doručit do výdejního místa, což také vždy vyjde levněji než doprava přepravcem až domů nebo na poštu.

Dejte šanci aukčním portálům


Poměrně zajímavou variantou může být nákup zboží na aukčních portálech. Ty prodávají nejčastěji věci z druhé ruky, takže zde často objevíte doslova poklady za pár korun. K aukcím je však potřeba přistupovat mimořádně obezřetně, protože musíte mít na paměti, že obchodujete s běžnými spotřebiteli, nikoliv podnikateli, a nejste tedy v tomto případě tolik chráněni zákonem. Sehnat se zde ale dá téměř cokoliv - od mp3 přehrávače přes gauč až po zimní bundu nebo třeba kuchyňské spotřebiče.

Autor: František Otoman

Další články z rubriky Rady a tipy

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na ...

DTest se zaměřil na kvalitu arašídových pomazánek

Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lz ...

Řešit spor mimosoudní cestou je levnější, rychlejší a efektivnější

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří ur ...

Temu - bezpečnostní riziko a prodej nekvalitního zboží

V souvislosti s vysokými cenami hledají lidé různé alternativy, jak a kde ušetřit. Řešení nabízí čínské e-shopy, které "zaútočily" na evropský trh. Je ...

dTest: Co trápí české spotřebitele?

Spotřebitelé požívají stále větší ochrany svých práv. Evropské instituce hledí na práva spotřebitelů jako na jednu z hlavních priorit a legislativní v ...

Doporučujeme



Úterý 23.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »