InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

MotoGP v Brně se pojede bez diváků. Zakoupené vstupenky lidé využijí příští rok

03.07.2020
Masarykův okruh i letos zažije Grand Prix České republiky 2020. I přes veškeré snahy pořadatelů se však bude aktuální ročník konat bez účasti veřejnosti, a to z bezpečnostních důvodů souvisejících se situací kolem pandemie Covid-19. Již zakoupené lístky však zůstávají v platnosti na příští rok.
Foto: automotodrombrno.cz
Představitelé Spolku pro GP ČR Brno posledních několik měsíců intenzivně jednali s promotérem šampionátu a klíčovými subjekty s cílem nalézt jednoznačné a uspokojivé řešení, tak aby všichni účastníci a dotčené subjekty (diváci, promotér, partneři, dodavatelé, veřejné instituce) byli omezeni co možná nejméně.

I vzhledem k současnému stavu omezujícímu hromadné akce a hygienickým rizikům se zástupci Spolku po dohodě s promotérem šampionátu, společností Dorna Sports, dohodli, že Grand Prix České republiky v roce 2020 se bude konat bez účasti veřejnosti.

"Naším cílem bylo vyjednat takové podmínky, které budou dávat smysl všem zainteresovaným stranám. Rozhodně jsme nechtěli ochudit fanoušky o jedinečný zážitek. Grand Prix navíc v dalších letech může být skvělým impulsem pro oživení turistického ruchu a pohostinství v celém kraji. Do konce června roku 2021 by také mělo být jasno o dlouhodobější budoucnosti závodu v letech 2022-2026," uvedl hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Zároveň byly s promotérem šampionátu dohodnuty podmínky na konání dodatečného ročníku 2021, který tak divákům, kteří si již zakoupili vstupenky na letošní ročník, umožní jejich využití v roce příštím. Fanoušci, kteří mají vstupenky na Grand Prix 2020, navíc získají výhodu, jelikož vstupenky na Grand Prix 2021 již nebude možné pořídit za výhodnější cenu, než tomu bylo doposud.

"Přestože jednání trvala dlouho, s výsledkem můžeme být spokojeni. Dohoda, které jsme dosáhli, zajistí, že fanoušci nepřijdou o svůj zážitek, a zároveň umožní v roce 2021 ekonomicky probudit cestovní ruch. Věrným fanouškům MotoGP v Brně patří dík za jejich trpělivost, zároveň věříme, že jich maximální počet využije možnosti ponechat si letošní vstupenky na ročník 2021," uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Spolek pro GP ČR Brno je připraven kompenzovat nákup vstupenek těm, kteří se rozhodnou závody v příštím roce nenavštívit.
"Přestože jsme přesvědčeni, že si maximum příznivců MotoGP vstupenky na další ročník ponechá, mají fanoušci samozřejmě plné právo na vrácení peněz za vstupenky. Pokud se rozhodnou využít této možnosti, budou moci žádat prostřednictvím elektronického formuláře o vrácení vstupného, a to na stránkách gp.ticbrno.cz," uvedla ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková.

Grand Prix České republiky patří k největším společenským a sportovním akcím konaným na území České republiky. Každý rok přiláká desetitisíce místních i zahraničních návštěvníků. V roce 2019 mělo jen 15 zemí na celém světě privilegium přivítat na svém území světové jezdce a stáje seriálu MotoGP.

Zdroj: Krajský úřad Jihomoravského kraje

Další články z rubriky Regiony

I letos si budou moci lidé prohlédnout reprezentační objekty Úřadu vlády

Historické a reprezentační objekty Úřadu vlády si veřejnost může prohlédnout ve vybraných dnech a o státních svátcích i v roce 2024. V průběhu roku budou zpřístupněny objekty Hrzánského, Lichtenštejnského paláce, Kramářovy vily a sídla vlády ...

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje nakoupit nový dopravní systém, který bude schopen pl ...

Česká pošta ruší od 1. května noční a nedělní provoz pobočky v Jindřišské ulici

PRAHA - Od středy 1. května bude zrušen noční a nedělní provoz pobočky České pošty v Jindřišské ulici a dojde k úpravě sobotní otevírací doby. Nová ot ...

Při kontrole restaurace na Znojemsku odhalili veterináři závažná porušení při skladování masa

Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpis ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »