InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Výpadovka z Liberce na Chrastavu dostane nový povrch. Řidiče čeká několik dopravních omezení

23.06.2020
Několik etap uzavírek v nejbližších měsících přinese rekonstrukce asfaltového povrchu na silnici první třídy číslo 35 z Liberce na Chrastavu, která začalo už tuto sobotu. Dopravní omezení potrvají do 1. listopadu. Celkové náklady na rekonstrukci dosahují 287 milionů korun; ze svého rozpočtu je hradí Ředitelství silnic a dálnic.
Foto: kraj-lbc.cz
"Povrch silnice je již dlouhodobě ve špatném stavu, hodně se na tom podepsaly nákladní automobily a kamiony, jejichž provoz se od otevření této čtyřproudé silnice v roce 2003 zmnohonásobil," uvedl Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Úplně uzavřen bude pravý jízdní pruh silnice I/35 ve směru z Liberce do Chrastavy v délce 7,3 kilometru. "Provoz bude sveden doleva. V roce 2021 bude následovat rekonstrukce pravého jízdního pruhu a doprava povede po již zrekonstruovaném levém pruhu," popsal Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Kromě nového povrchu projdou dílčími opravami také mosty a na protihlukových stěnách se objeví pruhy, které zabrání tomu, aby do nich naráželo ptactvo.

Práce se rozdělí do čtyř etap. První potrvá od 22. června do 5. července a přinese uzavírku nájezdu na silnici směrem na Děčín z mimoúrovňové křižovatky Svárov, stejně jako sjezdu na Stráž nad Nisou. Uzavřena bude také ulice Londýnská a u mimoúrovňové křižovatky Machnín zhruba na 13. kilometru nájezd na Děčín, přičemž sjezd na Chrastavu bude tamtéž nadále možný. U mimoúrovňové křižovatky Chrastava přibližně na 12. kilometru bude uzavřen sjezd na Chrastavu, ale bude možné vyjet směrem na Děčín.

V rámci druhé etapy bude od 6. července do 2. srpna a od 17. do 30. srpna uzavřen na křižovatce ve Svárově nájezd na silnici I/35 na Děčín a sjezd na Stráž nad Nisou. Dál bude uzavřen nájezd na Děčín a sjezd na Chrastavu zhruba na 13. kilometru, ale sjezd na Chrastavu tamtéž zůstane umožněn. Na 12. kilometru bude uzavřen sjezd na Chrastavu, ale půjde vyjet na Děčín.

Od 3. do 16. srpna potrvá třetí etapa. Ze svárovské křižovatky nebude možné na 16. kilometru najet na silnici I/35 na Děčín, uzavřen bude i sjezd na Stráž nad Nisou.Dále bude u křižovatky v Machníně na 13. kilometru uzavřen nájezd na Děčín, ale zůstane otevřený sjezd na Chrastavu. U mimoúrovňové křižovatky Chrastava bude uzavřen sjezd na Chrastavu, ale bude umožněn výjezd k Děčínu.

V rámci čtvrté etapy bude od 31. srpna do 1. listopadu uzavřen u mimoúrovňové křižovatky v Chrastavě zhruba na 12. kilometru nájezd na silnici I/35 na Děčín, ale bude možno sjet do Chrastavy.

Objížďka pro osobní auta z Liberce do Frýdlantu vede z kruhového objezdu u čerpací stanice Prim na silnici I/13I v Liberci po ulicích Londýnská, Oblouková, Kateřinská a Hejnická. Objízdná trasa pro nákladní dopravu tímtéž směrem vede po silnici I/35. Uzavírka pravého jízdního pruhu přinese také omezení linkové dopravy.

Tato stavební akce není jedinou, s níž se řidiči během léta setkají. "Probíhat budou rekonstrukce na krajských silnicích, z těch nejzásadnějších se jedná o práce na silnicích II. třídy z Mimoně do Ralska a České Lípy do Dobranova a rekonstrukci silnice III. třídy v Oldřichově v Hájích," doplnil Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.
Zdroj: Liberecký kraj

Další články z rubriky Regiony

Plzeňský kraj investuje do zvýšení kvality života svých obyvatel

Rozvoj moderních technologií spojený s digitalizací, automatizací a stále více také s fenoménem umělé inteligence zásadně ovlivňuje a přetváří různá odvětví a přináší řadu příležitostí i zásadních výzev pro trh práce. Jak těmto výzvám čelit a naopak ...

Travelcon 2024, s hlavním tématem Na čem nám ujíždějí sousedé, představí nové pohledy na cestovní ruch

České Budějovice - Přednášky a workshopy s předními odborníky z oblasti cestovního ruchu a marketingu slibuje letošní ročník odborné konference Travel ...

Středočeský kraj a hlavní město Praha připravují soutěž na dopravce, který bude provozovat velkokapacitní vlaky

Zakázku na dopravce, který bude na území kraje a Prahy provozovat nové vlakové jednotky pro zhruba čtyři stovky sedících cestujících, bude monitorovat ...

Velikonoční trhy energetiků vynesly v Plzni chráněným dílnám celkem 51 420 korun

Blížící se Svátky jara již přivítali tradičními Velikonočními trhy energetici v plzeňském sídle Skupiny ČEZ v Guldenerově ulici. Nákupem spousty velik ...

Na pardubickém hlavním nádraží přichází na řadu rekonstrukce odbavovací haly

Správa železnic podepsala smlouvu se zhotovitelem rekonstrukce zbývající části nádražní budovy na pardubickém hlavním nádraží. Obnovu odbavovací haly ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »