InfoDnes.cz » Zpravodajství » Domácí

Vlaky RegioJet budou jezdit do Chorvatska za šest set korun

05.06.2020
V úterý 9. června zahájí RegioJet prodej jízdenek na své vlakové spoje z České republiky a Slovenska do chorvatské Rijeky a slovinské Lublaně. Ceny jízdenek budou výjimečně nízké - za jednosměrnou jízdenku včetně rezervace pro cestu ve voze se sedačkami zaplatí cestující cenu od 590 Kč / 22 EUR; za lehátko ve spacím voze pak cenu od 790 Kč / 30 EUR.
Foto: regiojet.cz
"Ještě nikdy nebyly ceny jízdenek do Chorvatska tak levné a cestování tak pohodlné jako v letošním roce. Chceme, aby naše ceny byly nastaveny tak, aby si cestu k moři do Chorvatska mohl dovolit skutečně každý," říká Ivana Kašická, ředitelka vlakové dopravy RegioJet.

V ceně jízdenky je vždy zahrnutá zdarma rezervace místa a veškerý palubní servis, který cestující dostanou během cesty - včetně kávy a drobné snídaně zdarma, připojení k internetu nebo zábavnímu portálu zdarma a využití dalších palubních služeb.

Kromě spojení z Česka a Slovenska do chorvatské Rijeky nabídnou nové spoje RegioJet také spojení s další destinací - hlavním městem Slovinska - Lublaní.

Vlaky RegioJet budou jezdit od úterý 30. 6. do soboty 26. 9. třikrát týdně z Prahy, Pardubic, Brna, Břeclavi a Bratislavy s odjezdy z Česka / Slovenska v úterý, pátek a neděli a z Rijeky a Lublaně pak ve středu, sobotu a pondělí. Vlak pojede jako noční spoj a cestující si budou moci rezervovat místo v následujících typech vozů:

- Sedačkový vůz Astra s individuálními obrazovkami v sedačkách - cena za jízdenku od 590 Kč / 22 EUR.

- Sedačkový vůz s kupé pro skupiny cestujících - cena za jízdenku od 590 Kč / 22 EUR na osobu.

- Spací vůz s lůžkovými kupé pro skupiny i jednotlivce - cena za jízdenku od 790 Kč / 30 EUR na osobu.

Cestující si budou moci ještě před odjezdem objednat přes internet občerstvení, které jim palubní personál nachystá při odjezdu spoje. Během cesty si budou moci objednat nápoje a další drobné občerstvení. Ráno před příjezdem do cílové stanice bude cestujícím zdarma podána káva s drobnou snídaní. Souprava vlaku bude mít až 12 vozů s kapacitou 560 míst.

V Rijece budou mít cestující k dispozici návazné autobusové spoje RegioJet, které je zavezou až do destinací jejich pobytu na chorvatské riviéře a to za jednotnou cenu 200 nebo 300 Kč podle vzdálenosti. Autobusy budou vždy odjíždět po příjezdu vlaku z Prahy a přestupu cestujících. V opačném směru přivezou cestující před odjezdem vlakového spoje ve směru do Prahy. Přestup bude garantován a autobusové spoje bude možné využít například do následujících míst:

Opatja, Rabac, Medulin, Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Malinska, Šilo, Vrbnik, Krk, Baška, Crikvenica, Novi Vinodolski, Zadar, Sukošan, Biograd, Pakoštane, Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Podgora, Podaca, Gradac, Šibenik, Primošten, Trogir a Split.

Vlaky budou odjíždět z míst v ČR a SR podle následujícího jízdního řádu:
Praha hl. n. 17:20
Pardubice hl. n. 18.15
Brno hl. n. 19.48
Břeclav 20.23
Bratislava hl. st. 21.15 (předběžný čas odjezdu)

Příjezd do Lublaně bude mezi 5.00 - 6.00 hodinou ranní a do Rijeky kolem 8.00 hodiny ranní. V opačném směru budou vlaky z Rijeky odjíždět v podvečerních hodinách kolem 18.00 hodiny, z Lublaně pak po 21.00 hodině a příjezd do SR a ČR bude druhý den ráno - do Prahy spoj dorazí v 8.42 hodin.

Autor: Aleš Ondrůj, RegioJet

Další články z rubriky Domácí

SYRI: Ekonomická migrace se orientuje na levnou pracovní sílu

Levná zahraniční pracovní síla je pro český stát a zaměstnavatele věcí národního zájmu a státní priority. Jasně to ukázala pandemie covid-19, která prohloubila rozdíly na pracovním trhu. Vládní opatření byla koncipována tak, aby přístup k zahraniční ...

V loňském roce zjistila Česká obchodní inspekce celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k diskriminaci spotřebitelů. Provedla celkem 136 kont ...

Potravinářská inspekce v roce 2023 uskutečnila téměř 49 tisíc kontrol a uložila pokuty za více než 128 milionů korun

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila v roce 2023 celkem 48 821 vstupů do provozoven potravinářských podniků, provozoven spole ...

Vláda schválila další krok na podporu výstavby obnovitelných zdrojů energie

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezen ...

ČSÚ zveřejnil kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad včera zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na území České republiky uskuteční ve dnech 7. a ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »