InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Ergonomická přední sedadla v nové generaci modelu Škoda Octavia získala pečeť kvality AGR

03.06.2020
Top ergonomická sedadla nové generace modelu ŠKODA OCTAVIA byla oceněna německou iniciativou Aktion Gesunder Rücken (AGR) e. V. pečetí kvality AGR Geprüft & empfohlen. Doporučují je tedy specializovaní lékaři a terapeuti. Pečeť kvality AGR dokládá splnění přísných kritérií, vypracovaných společně nezávislými lékaři a terapeuty různých oborů.
Foto: Škoda AUTO
Velkorysý a atraktivně uspořádaný interiér nové generace modelu ŠKODA OCTAVIA přímo vybízí k tomu, abychom v autě trávili ještě více času. Zejména pro lidi, kteří hodně jezdí automobilem, získává na významu další hledisko: kvalita sedadel. Několikahodinové nesprávné sezení bez relaxačního pohybu může vést ke zdravotním problémům, jako jsou bolesti zad, křeče, obtížím v oblasti šíje, únavě, problémům s nohama, bolestem ramen, problémům s koncentrací a bolestem hlavy. Stejně tak ale platí, že správné sezení je prevencí mnoha těchto obtíží.

V nové generaci modelu OCTAVIA nabízí ŠKODA poprvé jako volitelnou výbavu sedadla, která jsou mimořádně šetrná k zádům. Jsou k dispozici od výbavy Ambition a nabízí vedle manuálního výškového a podélného nastavení, vysouvacího sedáku, volitelného vyhřívání, také elektrickou bederní opěrku s masážní funkcí. S potahy v kombinaci Suedia/kůže jsou nová sedadla k dispozici mj. i pro verzi OCTAVIA SCOUT, kde nabídnou navíc i elektrické seřizování a paměťovou funkci. Top Ergonomická přední sedadla mají pečeť kvality iniciativy AGR. U těchto sedadel nechybí nastavitelná délka sedáku, elektricky nastavitelná bederní opěrka s masážní funkcí, elektrickým nastavením ve 12 směrech a pamětí.

Iniciativa AGR tato sedadla podrobila přísné zkoušce nezávislého týmu odborníků z oblasti medicíny a ocenila je pečetí kvality ?Geprüft & empfohlen" (testováno a doporučeno). Certifikovaná sedadla mimo jiné díky elektricky nastavitelné bederní opěrce poskytuje optimální oporu dolní části zad. Navíc je délkově a výškově nastavitelná, také sedák se dá prodloužit. Tímto způsobem se sedadlo přizpůsobí různým požadavkům řidičů. Komfort dále zvyšuje masážní a ventilační funkce a kvalitní perforovaná kůže.

Záleží na nastavení: Jak nastavit sedadla, aby byla šetrná k zádům
K zádům šetrné nastavení sedadel umožňují i další modely značky ŠKODA. Iniciativa AGR, která se už 25 let věnuje prevenci a terapii bolestí zad doporučuje:

- Řidič by se měl bederní páteří posunout až dozadu k opěradlu a při nastavování sedadel dbát na to, aby byly nohy i při prošlápnutí pedálu ještě mírně pokrčené.
- Aby se dobré podpory dostalo i stehnům, lze sedák individuálně naklonit a přizpůsobit jeho délku. Mezi podkolenní jamkou a přední hranou sedáku by měla být vzdálenost 2-3 prsty.
- Bederní opěrka by měla být nastavena tak, aby zádům skýtala oporu ve výši pasu a tím bránila překlápění pánve dozadu (kulatá záda).
- U sklonu opěradla záleží na tom, aby řidič jen s mírně pokrčenými lokty dosáhl na volant. Ramena a opěradlo by měly být při řízení v kontaktu.
- Hlavová opěrka by měla být ideálně ve stejné výšce jako temeno hlavy.
- Při nastavení výšky sedadel by měla být mezi hlavou a stropem deseticentimetrová mezera.

Zdroj: Škoda AUTO

Další články z rubriky Auto moto

Na silnice po zimním spánku opět vyrážejí cyklisté a motorkáři. S nadcházejícími Velikonocemi zbystřete, vyzývá Besip

Jaro a zlepšující se počasí přirozeně nahrává pobytu venku. Na silnice se tak po zimní pauze postupně vrací zranitelní účastníci silničního provozu, řeč je zejména o cyklistech a motorkářích. Obzvláště s ohledem na nadcházející velikonoční svátky, ...

Společnost Scania urychluje nasazení autonomní přepravy mezi dopravními uzly

Společnost Scania spouští komerční pilotní program autonomní přepravy (Autonomous Commercial Pilot Programme). V plánu jsou automatická řešení s využi ...

Kia EV9 získala dvojnásobné vítězství v soutěži World Car Awards 2024

Značka Kia obdržela další cenné vítězství v soutěži World Car Awards 2024 (Světové auto roku 2024). Vlajková loď značky, čistě bateriové SUV EV9 získa ...

Tatra Trucks má novou konstrukční kancelář v Brně, v blízké době přibude další v Ostravě

Kopřivnická automobilka nastartovala procesy restrukturalizačních kroků a investic, která mají výrazně zvýšit objem produkce a také zefektivnit její c ...

Nová Škoda Octavia má český ceník, navzdory mnoha vylepšením se její ceny nezvýšily

Mladá Boleslav - Krátce po uvedení limitované edice First Edition vstupují na český trh další varianty modernizovaného modelu Škoda Octavia. Zákazníci ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »