InfoDnes.cz » Zpravodajství » Ekonomika

Jak lidé pracovali z domova během karantény? A jak to ovlivní budoucí styl práce?

25.05.2020
Dosavadní způsob práce většiny kancelářských pracovníků se nedávno otřásl v základech. Téměř bez přípravy a ze dne na den začaly firmy houfně zavádět home office u svých zaměstnanců - a tento stav trval přes dva měsíce. Všechny trendy posledních let v čele s digitalizací tak v kontextu pandemie nabraly rychlé tempo. A je zřejmé, že jejich dopady uvidíme i v budoucnosti. Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, provedla rozsáhlý průzkum na vzorku přes 1 200 zaměstnanců ze zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy včetně České republiky s cílem získat data o tom, jak lidé během karantény pracovali. Na základě zjištěných výsledků předpovídá CBRE řadu významných změn, které lze v oblasti práce a designu kanceláří očekávat.
Foto: pixabay.com
Údaje Eurostatu za rok 2019 ukazují, že zhruba 3,9 % zaměstnanců v regionech CEE a SEE obvykle pracuje z domova: nejvíce v Rakousku (9,9 %) a nejméně v Bulharsku (0,5 %). "Nicméně je zajímavé, že dokonce i v Rakousku, které mělo ze všech sledovaných zemí v našem průzkumu největší podíl pracujících osob z domova již před pandemií Covid-19, téměř 80 % respondentů bojuje s nastolením rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem. Do budoucna tedy kanceláře sehrají významnou roli, když budou pomyslnou hranicí mezi prací a soukromím, ale také místem, kde se potkáváme tváří v tvář s kolegy a obchodními partnery. Přesně tyto dva aspekty lidé na home office totiž nejvíce postrádali. Využívání práce z domova v budoucnu poroste. To ovšem neznamená, že nájemci kvůli tomu budou vyžadovat menší prostory," komentuje Clare Sheils, Managing Director CBRE v ČR.

Sedm z deseti zaměstnanců hodnotí home office kladně. Důvodem je flexibilita
"Celkem 73 % z více než 1 200 dotazovaných zaměstnanců pohlíží na práci z domova pozitivně. Hlavním důvodem je větší flexibilita, kterou zmínilo 54 % všech respondentů. Až 41 % lidí přitom uvedlo, že jim home office dodává pocit svobody, který plyne z lepší kontroly nad organizací vlastního času. 36 % respondentů má díky změně pracovního aranžmá více prostoru pro trávení volného času se svou rodinou a blízkými, 31 % dotazovaných získalo více času na sebe a své zájmy. Češi ani Slováci se přitom od výsledků nadnárodního průzkumu významně neliší. Celkem 68 % Čechů a 66 % Slováků práce z domova vyhovuje," uvádí Jana Prokopcová, Head of Research v CBRE.

Skřivan nebo sova? Práce z domova napoví
68 % dotazovaných uvedlo, že se na home office nijak nezměnilo jejich očekávání a priority v oblasti plnění úkolů a 25 % respondentů dodržovalo stejnou pracovní dobu jako v kanceláři. Na druhé straně 37 % lidí chce pracovat z domova flexibilně, tj. dle potřeby a v průběhu celého dne - a tak to u nich v uplynulých dvou měsících také probíhalo. Je zajímavé, že home office dává více prostoru vyniknout přirozeným lidským chronotypům, tedy ranním skřivanům, a naopak nočním sovám. Až 20 % zaměstnanců uvedlo, že i během home office začíná pracovat kvůli větší produktivitě práce již v 8 hodin ráno, naopak 11 % vyhovuje pozdější start v 10 hodin. Kromě toho cca 5 % dotazovaných využilo příležitost ke kompletní změně pracovní doby, přičemž začínali pracovat v poledne či ještě později a s prací pokračovali až do noci.

Hlavní úskalí home office je v oddělení pracovního a osobního života
Z průzkumu také jasně vyplynuly čtyři základní kategorie, do nichž je možné zařadit prakticky všechny zaměstnance. A to podle toho, jak rychle se adaptovali na změny a práci z domova zvládali:

Zelenáči (2 % respondentů): Kancelář hraje v jejich životě důležitou roli. Doma neví, odkud začít a jak se správně koncentrovat. Mají sklon k extrémům, kdy si nedopřávají potřebné pauzy a pracovní záležitosti řeší i po pracovní době. Doporučení CBRE: vytvořte si novou rutinu. Začněte ranní kávou, stanovte si denní cíl a plán pro různé pracovní aktivity. Nezapomínejte přitom ani na kratší přestávky (cca po dvou hodinách práce), abyste se protáhli a ulevili svým očím a zádům. A rozhodně nevynechávejte pauzu na oběd. Jakmile skončí pracovní doba, mějte "padla". Dopřejte si zasloužený odpočinek, abyste dočerpali nové síly a energii.

Trosečníci (49 % respondentů): Snaží se vše zvládat, ale ve skutečnosti s home office bojují. Touží po známém prostředí, kde mají oblíbená místa i nastavenou rutinu. Postrádají "pořádný" pracovní stůl, milované místo na oběd i společnost kolegů. Doporučení CBRE: pokuste se prostor kolem vás lépe uspořádat, abyste se mohli více soustředit. Uvidíte, že se vaše výkonnost zlepší! A zkuste se motivovat drobnými odměnami za právě dokončené úkoly: krátkou přestávkou na cvičení, kávou nebo nějakou zdravou dobrotou.

Profíci (45 % respondentů): Uvědomují si, že některé věci prostě nejsou jako v kanceláři, ale denní rutinu si nastavili tak, aby dobře vyhovovala jejich soukromým i profesionálním potřebám. Hladce přepínají mezi mody: péče o děti, jejich domácí výuka & vaření, na druhé straně pak word & excel. Doporučení CBRE: nejsou třeba. Dosáhli jste té nejlepší možné úrovně, která vám bez problémů umožní zvládnout jakoukoliv karanténu!

Hvězdy (3 % respondentů): Práci z domova dovedli k dokonalosti, takže mezi home office a prací v kanceláři nevidí žádný rozdíl. Jsou soustředění na své úkoly, ale klidně si dopřejí pauzu na kávu s kolegy formou video chatu. Doporučení CBRE: jen tak dál, karanténa rozhodně není hrozbou pro váš osobní život ani produktivitu práce.

Poptávka zaměstnanců po práci z domova se zvýší
Výsledky průzkumu ukazují, že pouze 27 % zaměstnanců nemá zájem někdy v budoucnosti z domova pracovat. Naopak 38 % lidí se "domácí kancelář" zalíbila natolik, že toto aranžmá chtějí využívat i nadále alespoň jednou týdně, 21 % dokonce dvakrát týdně. Ovšem zajímavé je, že zmiňované dva dny v týdnu jsou pro většinu zaměstnanců maximum. Tři a více dní by preferovalo jen 6 % dotazovaných.

"Klasické kanceláře, jak jsme je znali doposud, mají mnoho funkcí a účelů. Je pravda, že některé se vlivem digitalizace postupně vytrácejí, ale jiné přetrvávají a budou hrát klíčovou roli i v budoucnosti. Jedná se především o potřebu osobní spolupráce a setkávání tváří v tvář. Jeden z hlavních problémů dlouhodobé práce na home office vidím právě v omezení spolupráce mezi zaměstnanci a vzájemného sdílení know-how. Potvrzuje to i náš průzkum: 64 % respondentů postrádá při práci z domova sociální interakci a 30 % lidí si uvědomuje, že během home office omezili spolupráci s kolegy. Přitom budování mezilidských vztahů a předávání hodnot a zkušeností má zásadní vliv na úspěch každé firmy. Bez toho všeho nemá firma dlouhodobou šanci uspět. Je tedy zřejmé, že současné okolnosti rozhodně povedou k většímu využívání home office v budoucnu, ale bude to mít své limity," uzavírá Filip Muška, workplace konzultant v CBRE.

Autor: Denisa Kolaříková

Další články z rubriky Ekonomika

Nejlepší způsob, jak zajistit bezpečnost práce, je účinná prevence. Ústav bezpečnosti práce zahájil kampaň pro zaměstnavatele

Výzkumný ústav bezpečnosti práce pod záštitou MPSV vyhlásil kampaň nazvanou "Chcete-li ušetřit, vsaďte na správné přidělení osobních ochranných pracovních prostředků". Cílem této kampaně je šíření informací mezi zaměstnavateli o ochraně zdraví ...

Jak velký je zájem 15letých studentů o učitelskou profesi?

Think-tank IDEA v rámci Národohospodářského ústavu Akademie věd ČR představil novou studii, která se zaměřuje na touhu 15letých studentů stát se učite ...

Studie ÚZEI dala za pravdu Agrární komoře. Podpora zemědělců není efektivní a dochází k účelovému dělení podniků, aby dosáhly na vyšší dotace

Zavedení redistributivní platby, která měla podpořit malé zemědělské podniky na úkor velkých, se zvrtlo. Po loňském spuštění této speciální dotace se ...

Trendy v převodních cenách: kontroly přeprodávání reklamy a nehmotných aktiv

Finanční správa v roce 2023 provedla 570 kontrolních úkonů v oblasti cen sjednaných mezi spojenými osobami (tzv. transfer pricing). Výsledkem bylo zvý ...

Prezident Hospodářské komory Zajíček: Inflační období máme za sebou a českou ekonomiku letos čeká mírný růst

Po loňském roce, v kterém česká ekonomika procházela recesí, letos nastane obrat. Tuzemské hospodářství se navrátí k růstu, kdy HDP v reálném vyjádřen ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »