InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Jak využít svůj čas efektivně? Začít se učit jazyk online

25.03.2020
Nikdy nebyla lepší příležitost začít se učit nový jazyk, nebo se v nějakém zlepšit. Ale jak to udělat, když teď musíme drtivou většinu času trávit doma? Přesně pro tyto případy je tu výuka jazyků přes Skype, kterou vám představí tento článek.
Foto: Jazyková škola Pelican
V posledních týdnech se mnoho z nás ocitlo v nové situaci. Jsme nuceni trávit mnohem více času ve svých domovech. Někteří pak najednou zjišťují, že mají spoustu volného času. Můžeme konečně dočíst knížku, která nám leží na nočním stolku už půl roku.

Můžeme upéct domácí chleba, nebo se naučit stojku na hlavě. Ale co když si splníme všechny tyto malé cíle a nevíme co dál?

Nový jazyk z pohodlí gauče
Právě tady je ideální příležitost začít se učit něco nového. A nic se nevyplatí více než investice do jazykových znalostí. Raketový vývoj informačních a komunikačních technologií nám navíc umožňuje to dělat z pohodlí našeho domova. A nemusí to být pouze přes počítač - na online kurzech se dá jednoduše vzdělávat s chytrým mobilem nebo tabletem.

Výhody a možnosti e-learningu jsou mnohé. Zjednoduší vaši komunikaci s lektorem, který vám může nahrávat všechny materiály na jedno místo - slovní zásobu, poslechy, procvičování a další materiály tak máte vždycky online u sebe.

Nehrozí, že papír se slovíčky někde ztratíte. Samotné lekce pak vypadají stejně jako byste s lektorem seděli v jedné místnosti - procvičujete slovní zásobu a konverzaci, ale také čtení, psaní a poslechy. Jako v klasických kurzech vás neminou testy.

V případě Skype výuky máte neomezené možnosti, jak si vaši vlastní výuku naplánovat. Jen vy víte, ve kterou denní dobu se vám pracuje nejefektivněji. Výuka jazyků se tak stane opravdu flexibilní a jednoduchou záležitostí, pro kterou nemusíte dojíždět a složitě ji plánovat.
V dlouhodobějším horizontu se pak můžete přes Skype učit i v práci, nebo v zahraničí - zkrátka kdekoliv, kde s sebou máte svůj mobil. Nemusíte být žádný IT guru, online výuka je technicky nenáročná.

Výuka ušitá na míru
Pokud se necítíte na výuku ve skupince s cizími lidmi a mluvit před nimi cizím jazykem by byl výlet mimo komfortní zónu, není nic jednoduššího než si telefonovat přes Skype pouze s lektorem. Nemusíte se navíc stydět, klidně zůstaňte rozcuchaní v pyžamu, protože učit se dá i bez zapnuté kamery.

Lektor se navíc bude věnovat pouze vám a může se přizpůsobit vaší úrovni a individuálním potřebám. Odhalí, kde máte mezery a pomůže vám je zaplnit, může se s vámi zaměřit na konkrétní témata, která vás zajímají.

Navíc online výuka přes Skype je finančně dostupnější než klasické individuální kurzy - jazykové školy ušetří za pronájem prostor. Ušetříte také za náklady spojené s dojížděním.

Už jste odhodlaní využít svůj čas efektivně? Už jen zbývá zavolat nebo napsat do Jazykové školy PELICAN. Poskytneme vám technickou podporu, vysvětlíme, jak si vše nainstalovat a používat. Na vás pak bude jen uvařit si dobrou kávu nebo čaj, vybrat si jazyk, který se chcete učit, a pustit se do toho!



Autor: Jazyková škola Pelican

Další články z rubriky Rady a tipy

Počet vloupání do firem postupem let roste. Jak ochránit svůj majetek?

Policejní statistiky mluví naprosto jasně - rok od roku se zvyšuje počet úspěšných vloupání do rodinných domů i firem. Přesně proto musíte nějakým způsobem zabezpečit svůj majetek. Jedině tak se vyhnete katastrofě. Jak na ...

Výhody hraní za české koruny na online kasinech

České koruny představují pro hráče vždy určitou preferenci, a to pro své mnohé výhody, které hráčům online kasin poskytují. Jednoduché vklady a přehle ...

Velikonoční slevy lákají na vajíčka i jarní výprodeje, ale kde je hranice?

Velikonoce tradičně patří mezi svátky, které se u obchodníků těší značné oblibě. Zákazníky se přitom nesnaží nalákat jen na vajíčka a čokoládové zajíč ...

Kde uspořádat firemní akci? My máme jasno!

Firemní teambuilding, konference, školení, setkání pro zákazníky, ale také svatba či jakákoliv jiná výjimečná událost. Všechny tyto akce mají jedno sp ...

Naši imunitu oslabuje i nedostatek spánku. VoZP zdůrazňuje jeho přínos pro celkové zdraví

Zdravý spánek je klíčový pro naše celkové zdraví a pohodu. Patří mezi základní biologické potřeby člověka a je nenahraditelný. Dostatečný spánek má po ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »