InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Jihočeské nemocnice vyhlašují omezení návštěv

06.03.2020
Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci Ministerstvo zdravotnictví doporučuje občanům ČR a dalším osobám přijíždějícím z oblastí s vysokým počtem onemocnění COVID-19 vyvolaných novým koronavirem, aby v následujících 14 dnech po opuštění těchto oblastí zvážili případnou návštěvu svých příbuzných a dalších osob, které jsou hospitalizovány ve zdravotnických zařízeních. Součástí snižování rizika v nemocnici je mj. omezení režimu návštěv.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Stanovisko Nemocnice České Budějovice, a.s.

Nemocnice České Budějovice z výše uvedeného důvodu vyhlašuje omezení návštěv.
Od 5. 3. 2020 není přístup na návštěvu umožněn těm, kteří mají příznaky respiračního onemocnění (kašel, rýma, zvýšená teplota, bolest v krku nebo bolesti svalů) a osobám, které se v posledních 14 dnech vrátily z oblastí s vysokým výskytem koronavirového onemocnění COVID-19.

"Všechny návštěvníky také žádáme, aby si při příchodu na oddělení nemocnice a při odchodu z návštěvy umyli ruce teplou vodou a mýdlem. Informaci o aktuálním režimu návštěv na jednotlivých odděleních poskytnou zdravotníci daného pracoviště dle vývoje epidemiologické situace. Přísnější režim může být zvolen na odděleních, kde jsou hospitalizováni pacienti nejvíce ohrožení možnou nákazou. Jedná se například o oddělení následné péče, plicní a onkologická oddělení či jednotky intenzívní péče," sdělil předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a.s. Michal Šnorek.

Stanovisko Nemocnice Prachatice, a.s.
"V souvislosti s vývojem epidemiologické situace uzavíráme od 5. března lůžkovou stanici následné péče a JIRP (jednotku intenzivní a resuscitační péče)," dodal předseda představenstva Nemocnice Prachatice, a.s. Michal Čarvaš.

Stanovisko Nemocnice Strakonice, a.s.
"Nemocnice Strakonice od 5. 3. 2020 uzavírá oddělení ARO-JIP a Jednotky intenzivní péče Interního a Dětského oddělení pro návštěvy. Všechny návštěvníky také žádáme, aby při příchodu na oddělení nemocnice a při odchodu z návštěvy použili dezinfekční prostředek a umyli si ruce teplou vodou a mýdlem. Doporučení se týká také potřeby zakrýt si při kašli nos a ústa a používání ústenek během návštěvy" sdělil předseda představenstva Nemocnice Strakonice, a.s. Tomáš Fiala.

- Nadále vzhledem k vyššímu výskytu akutních respiračních oddělení je pro návštěvy uzavřeno OTRN (plicní odd.).
- Na návštěvy na ostatní lůžková oddělení nemohou od 5. března 2020 chodit děti do 15 let a omezuje se počet návštěvníků a doba návštěvy u lůžka (maximálně 2 osoby na 15 minut).
- Přístup na návštěvu zásadně není umožněn těm, kteří mají příznaky respiračního onemocnění (kašel, rýma, zvýšená teplota, bolest v krku nebo bolesti svalů).

Stanovisko Nemocnice Dačice, a.s.
"Z preventivních důvodů uzavíráme pro návštěvy lůžkové oddělení Léčebny dlouhodobě nemocných a sociálních lůžek k pátku 6. 3. 2020 až do odvolání," sdělila předsedkyně představenstva Nemocnice Dačice, a.s. Miroslava Člupková.

Stanovisko Nemocnice Tábor, a.s.
"Obracíme se na všechny potenciální návštěvníky naší nemocnice s prosbou, aby odložili návštěvu v případě, že se cítí nemocní, především pak mají-li některé z příznaků - kašel, rýma, zvýšená teplota, bolest v krku či bolesti svalů. Po návratu z oblasti s vysokým počtem koronavirového onemocnění COVID-19 ať odloží návštěvu o 14 dnů. Informaci o aktuálním režimu návštěv na jednotlivých odděleních poskytnou zdravotníci daného pracoviště dle vývoje epidemiologické situace," uvedl předseda představenstva Nemocnice Tábor, a.s. Ivo Houška.

Stanovisko Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.
"V jindřichohradecké nemocnici platí od 31. ledna zákaz návštěv pacientů. Vzhledem k aktuálnímu vývoji tento zákaz ponecháme v platnosti do odvolání," sdělil Miroslav Janovský, předseda představenstva Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s.

Stanovisko Nemocnice Písek, a.s.
"Vzhledem ke kulminaci chřipky na Písecku omezujeme pohyb návštěv na stanicích JIP a oddělení ARO," dodal předseda představenstva Nemocnice Písek, a.s. Jiří Holan.

Stanovisko Nemocnice Český Krumlov, a.s.
"V tomto okamžiku nepřijímáme žádná opatření, která by se týkala omezení návštěv. Budeme sledovat vývoj epidemiologické situace a případnou změnu režimu oznámíme prostřednictvím našich webových stránek," sdělil předseda představenstva Nemocnice Český Krumlov, a.s. Jindřich Florián.
Autor: Krajský úřad Jihočeského kraje

Další články z rubriky Regiony

Při kontrole restaurace na Znojemsku odhalili veterináři závažná porušení při skladování masa

Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Areál Zámku Pardubice navštívilo v loňském roce přes 160 tisíc lidí. Část přišla za výstavami muzea, na zámecký okruh, někdo jen na vyhlídku v Hlásce, ...

V Rokycanech se otevřela první veřejná ekologická toaleta v Česku

Město Rokycany v polovině dubna slavnostně otevřelo novou kompostovací veřejnou toaletu finské technologie, jedinou svého druhu, za účasti finského ve ...

Začátkem května odstartuje na Lipně cyklistická sezona

Otevřením nového úseku Vltavské cyklistické cesty v sobotu 4. května slavnostně začne nová cyklistická sezona v jižních Čechách. První turisté se svez ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »