InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Prémiové olivové oleje z Chorvatska jsou vítaným obohacením českého trhu

18.12.2019
Věděli jste, že se olivy pěstují kromě Andalusie nebo Řecka také na Jadranu? Jistě, dokonce na Istrii, tedy poměrně dosti na severu. Tato severní poloha má i své výhody, protože příliš vysoké teploty kvalitě oliv, věřte nebo ne, docela škodí. Olivy dozrávají po odeznění největších letních veder, což se velmi pozitivně projevuje ve špičkové kvalitě olivového oleje. Právě olivový olej z Istrie, jménem Chiavalon, teď vstupuje na český trh.
Olivový olej Chiavalon z Istrie | Foto: olivum.cz
Pár lžiček olivového oleje je tak akorát ...
Připravujete večeři z grilovaných ryb, čokoládový dort na oslavu narozenin nebo naopak lehký těstovinový salát, protože v horkém létě jde o nejlepší možný oběd? Pak zbystřete, protože se vám právě představuje novinka ve světě olivových olejů. Alespoň tedy pro české prostředí, protože třeba v Německu už ji dobře znají. Olivový olej si totiž razí cestu i do středoevropské kuchyně, kde pomalu vytlačuje méně zdravé alternativy nejen pro pečení nebo smažení. Vždyť i těstovinové saláty nebo dezerty se bez tohoto doplňku dnes už vůbec neobejdou!

Olivový olej Chiavalon je z kategorie extra panenských, tedy připravovaných, lisováním za studena, při nízké teplotě - tak, aby se zachovaly všechny ceněné látky, ale také delikátní chuť, které znalci prvotřídní kuchyně poznají už při prvním soustu. Nakonec, proč nepotěšit chuťové pohárky opravdu na jedničku s hvězdičkou? Katalog Flos Olei je zárukou, že rozhodně nesáhnete nikam vedle - třeba Chiavalon Ex Albis totiž nominoval mezi patnáct nejlepších olivových olejů na světě.

Mlado aneb vyzkoušejte to první, co se připraví
Klasika - mladé víno je vynikající a možná nejlepší! Ale co Chiavalon Mlado, jedna z pěti zajímavých variant, kterými si můžete doplnit své domácí olivové zásoby? Limitovaná edice, která ladí nejen s grilovanou rybou, ale i vařenými vejci, sýry, těstovinami a houbovými polévkami, voní po čerstvě posečené trávě. Vyrábí se ze sklizně prvních tří dnů, takže na každou sezonu připadá pouze dva a půl tisíce lahví. Budete mít doma jednu z nich i vy?
Autor: olivum.cz

Další články z rubriky LifeStyle

Češi propadli kouzlu dováženého jídla. Novou obchodní příležitostí je nastupující trend cloudových kuchyní

Obliba dováženého jídla dlouhodobě roste. Ale teprve současná pandemie ukázala, jaký má vlastně potenciál. Řada restaurací rychle zareagovala na zákaz klasického pohostinství tím, že začala nabízet jídlo s sebou anebo s doručením až domů. Podle ...

Levně na Maledivy? Samozřejmě!

Máte v hlavě Maledivy uloženy coby luxusní destinaci dostupnou pouze několika málo vyvoleným? Pokud ano, j ...

Kytara pro samouky - skutečně to lze zvládnout i bez ZUŠky

Jak říká název jedné knížky, "mládí v..." a vy pořád neumíte hrát na žádný hudební nástroj? Rozhodně není pravda, že učit se hrát na některý nástroj v ...

Místo moře hory. Češi si rezervují dovolenou v Česku

Kvůli koronavirové pandemii letos Češi mění své dovolenkové zvyky. Mořská letoviska nahrazují tuzemskými horskými hotely a penziony, o které v květnu ...

Pár tipů na stylové casual oblečení? Módní trička i tepláky

Tričko a tepláky dnes už rozhodně nemusí být pouze oblečení na válení se doma na gauči. Také řada módních znalců se vyžívá v luxusních módních tričkác ...

Doporučujeme



Pondělí 13.7.2020
Počasí v ČR
Počasí v regionech »






Copyright © 1/2009-2020 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS
Tento web používá cookies, jeho dalším používáním s touto skutečností souhlasíte. Další informace najdete zde.