InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Stojací lampy - abyste vždy měli světlo nejen na čtení a romantiku

29.10.2019
Sedíte li v obývacím pokoji a koukáte na televizi, tak může stojací lampa navodit nejen příjemnou atmosféru a být příjemná pro čtení vaší oblíbené knihy, ale může být ozdobou vašeho obývacího pokoje.
Foto: crosta.cz
Již jsou pryč doby, kdy stojací lampa byla někde v rohu a nenápadně vám dopomáhala osvětlovat obývací pokoj a vy jste se za ní styděli.

Na trhu jsou lampy za které se určitě nebudete stydět a nebudou jen v rohu, ale i například v centrální části obývacího rohu a budete se jimi velmi rádi chlubit.

Už to nejsou ta nudná svítidla, která měla jedno stínidlo a v nejlepším případě ještě 2 stínítko určené na čtení.

Jedná se o velmi designové kousky, které budou nepřehlédnutelným solitérem ve vašem obývacím pokoji a každou Vaši návštěvu zaujmou.

Pojďme si je blíže popsat.

U stojacích lamp si zde můžeme vybrat z nepřeberného množství materiálů a tvarů.

Mohou být kovově, dřevěné, z masivu, nebo například z plastu, který ale působí velmi moderním dojmem. Stínítka těchto lamp rovněž nemusí být jen skleněná a látková, které jsou nejběžnějšími, ale i třeba z kovu ve tvaru osvětlovacího filmového reflektoru, který Vám navodí prvorepublikovou atmosféru a při čtení Vaší oblíbené knihy si vzpomenete na herce a herečky stříbrného plátna jakými byli svůdná Adina Mandlová, komik století Vlasta Burián nebo elegán Oldřich Nový.

U stojacích lamp se můžete setkat například s moderním tvarem paraboly na rozkládací trojnožce vyrobené k lakované oceli, která podtrhne moderní tvář interieru vašeho obývacího pokoje.

Tyto lampy jsou nejen krásnou dekorací, ale poskytnou Vám i velmi kvalitní světlo na čtení a relaxaci. Nejsou již osazeny jen paticovými žárovkami E14 a E27, ale můžete si vybrat i lampy, které jsou vybavené úspornými LED diodami.

Některé lampy mají rovněž nastavitelné délky a můžete tak mít základnu lampy v rohu nebo za sedací soupravou, kde nebude nezabírat místo, ale stínidlo se může díky velké délce vznášet až nad vaším konferenčním stolkem a může tak lampa nahradit i lustr a zbytek obývacího pokoje můžete osvětlit jen bodovým osvětlením.

Stojací lampa se tak může stát centrálním světlem.

Prohlédněte si designové kousky na www.crosta.cz.



Autor: Eshopino
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Od září začne platit zákaz starých kotlů na pevná paliva. Za jejich provozování hrozí velké pokuty

Od 1. září 2024 začne v České republice platit zákaz provozování starých kotlů na pevná paliva v objektech určených k bydlení. Tento zákaz se bude vztahovat nejen na rodinné a bytové domy, ale také na stavby určené pro rodinnou ...

Chcete si nechat postavit odolnou halu? Mrkněte se na monolitické konstrukce

Chystáte se právě rozšířit své podnikání o zbrusu novou výrobní halu, skladiště nebo třeba administrativní budovu? Pak zajisté chcete mít celý projekt ...

Jak si vybrat box na hračky?

Dětský pokoj je opravdovým pokladem různých hraček. Plyšáci, panenky, autíčka, skládačky, kostky, hry nebo míče - možností je skutečně mnoho a to jsou ...

Rychlovarná konvice a topinkovač jsou praktické spotřebiče do kuchyně, musí ale okouzlit i designem

Při nákupu rychlovarné konvice a topinkovače, většinou sáhneme po praktických modelech, které jsou cenově přijatelnější. Měli bychom ale také zohledni ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »