InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Češi kuře milují, více než polovina jí kuřecí třikrát týdně

12.07.2019
Praha - Největšími fanoušky jsou mladí do 25 let, nejraději máme kuřecí prsa. KFC spotřebuje každý rok 4900 tun českých kuřat.
KFC spotřebuje každý rok 4900 tun českých kuřat | Foto: KFC
Kuře patří do českého jídelníčku stejně jako svíčková nebo guláš. Nejméně třikrát týdně si ho dá každý druhý Čech. Nejraději ho mají mladší ročníky (70 %) a nejvíce kuřecí konzumují Pražané, kde ho jí 60 % lidí. Nejoblíbenější jsou prsíčka, preferuje je polovina Čechů. A jen 2 procenta lidí dotazovaných v průzkumu pro řetězec restaurací KFC, který provedla agentura IPSOS, nejí kuře vůbec. Stoupající oblibu kuřecího ilustrují jak data Českého statistického úřadu (každý rok 1,5% nárůst spotřeby bílého masa), tak množství návštěvníků restaurací KFC, známé unikátním smaženým kuřetem. "Každý rok v našich restauracích KFC obsloužíme přes 22 milionů zákazníků," říká Libor Hubík, prezident KFC pro Česko a Slovensko.

Polovina Čechů si kuřecí maso dá třikrát týdně. Mezi největší fanoušky kuřecího masa patří mladí do 25 let. Alespoň jednou za měsíc si ho dá 86 procent, minimálně třikrát týdně 68 procent mladých. Mezi teenagery je naopak také nejvíce těch, kteří kuřecí vůbec nejedí - 5 procent. To v kategorii mezi 26-32 lety si ho aspoň jednou týdně dá už 95 procent lidí. Nejméně oblíbené je kuřecí maso mezi padesátníky - tam si ho častěji v týdnu dá jen 37 procent.

Největší radost uděláte hostům prsíčky, především lidem ve věku 15-32 let. Naopak lidé nad padesát let mají nejraději stehno, je jich více než polovina, třicátníci neradi křídla a skoro třetina lidí (28 %) si vůbec nevybírá.

Češi drůbež milují!
Podle údajů Českého statistického úřadu se ročně zkonzumuje v průměru 25 kg drůbežího masa na osobu a jeho obliba každým rokem stoupá. To ostatně potvrzují i data o spotřebě kuřecího masa v restauracích KFC. "Prodej kuřat se v našich restauracích meziročně zvyšuje o 15 %, spotřebujeme každoročně okolo 4900 tun čerstvého kuřecího z českých chovů. Nejvíce ho potom použijeme do Twisteru a kyblíků, které jsou nejoblíbenějšími výrobky našich zákazníků už 25 let," uzavírá Libor Hubík, prezident KFC pro Česko a Slovensko.


O KFC
Síť restaurací KFC nabízí šťavnaté kuřecí kousky ve více než 22 000 restauracích v 136 zemích světa. V České republice bylo první KFC otevřeno v roce 1994 ve Vodičkově ulici v Praze. V roce 2019 značka oslaví 25 let na českém trhu a chystá se otevřít již 100. restauraci. I přes skutečnost, že na celém světě v KFC ochutnáte více než 400 různých produktů, základní nabídku tvoří kousky kuřete připravované podle tajného receptu Colonela Sanderse.
Více informací na: www.kfc.cz
KFC naleznete na Facebooku pod KFCCR a na Instagramu KFC_CZ.

O společnosti AmRest
AmRest Holdings SE se sídlem v Madridu je největším nezávislým nadnárodním provozovatelem restaurací ve střední a východní Evropě. Od roku 1993 získal na základě licenčních dohod a partnerské spolupráce mezi své klienty společnosti jako KFC, Pizza Hut, Burger King a Starbucks. V současnosti AmRest spravuje více než 2138 provozoven předních řetězců rychlého občerstvení a neformálních restaurací. Společnost působí v 26 zemích včetně Polska, České republiky, Maďarska, Bulharska, Srbska, Ruska a Spojených států. Pod heslem "všechno je možné" poskytuje 30 000 zaměstnanců společnosti každý den špičkové služby a nabízí výrobky té nejvyšší kvality. Více informací naleznete na www.amrest.eu



Autor: Barbora Cihlářová
Fotogalerie:

Další články z rubriky LifeStyle

Místo moře hory. Češi si rezervují dovolenou v Česku

Kvůli koronavirové pandemii letos Češi mění své dovolenkové zvyky. Mořská letoviska nahrazují tuzemskými horskými hotely a penziony, o které v květnu vzrostl zájem až o 200 %. Největší propad poptávky nadále hlásí Praha a lázeňský trojúhelník. ...

Pár tipů na stylové casual oblečení? Módní trička i tepláky

Tričko a tepláky dnes už rozhodně nemusí být pouze oblečení na válení se doma na gauči. Také řada módních znalců se vyžívá v luxusních módních tričkác ...

Vaříme, ale neplánujeme: Jak jedí Češi na home office?

S přechodem na práci z domova se Češi vrátili do kuchyní. Jídlo si vařilo devět z deseti lidí, kteří v posledních týdnech využívali možnost home offic ...

Prožijte aktivní léto v přírodě! 4 tipy, co můžete podniknout

Místo moře koupání v rybníku a místo tlačenice v centrech velkoměst procházka přírodou... Epidemie koronaviru změnila mnohým lidem plány na dovolenou, ...

Podle průzkumu Češi grilují jednou za 14 dní a nejčastěji si připraví vepřové a kuřecí maso z hypermarketu

Grilování jednou za 14 dní s rodinou a doma na zahradě. Nejčastěji se připravuje vepřové a kuřecí maso spolu se zeleninou, sýry a přílohou je pečivo. ...

Doporučujeme



Středa 3.6.2020
Počasí v ČR
Počasí v regionech »






Copyright © 1/2009-2020 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS
Tento web používá cookies, jeho dalším používáním s touto skutečností souhlasíte. Další informace najdete zde.