InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Pilsen Busking Fest 2018 nabídne od 3. října nejpestřejší program v historii!

19.09.2018
PLZEŇ - Během Pilsen Busking Festu proběhnou desítky až stovky různých představení. Cílová skupina je opravdu široká a organizátoři věří, že si každý najde to své. Proto jsme pro vás vybrali nejzajímavější tipy z programu, který je letos nejpestřejší ze všech ročníků. Festival proběhne od 3. do 6. října a nabídne kromě bohaté sestavy pouličních umělců i fireshow, tanec, akrobacii, komedianty, beatbox battle, plzeňské kapely a jako třešničku v programu pak výběr toho nejlepšího 5.10. na Náměstí Republiky.
Ilustrační snímek | Foto: buskingfest.cz
Top Buskeři - Funkasin Street Band je 15ti členné dechovo-bubenické uskupení, které během pár vteřin promění ulici v jeden velký parket. Till Sunday Pirate přijede jako one man didgeridoo / perkusivní band a ukáže, jak lze hrát na x nástrojů najednou. Seis Cuerdas jsou bratři původem z Argentiny, nyní bydlící v Los Angeles, kteří vás pouze pomocí svých kytar dostanou do tranzu. Již dříve avizovanou hvězdou festivalu bude Francouz Jyoti Supernaturel a jeho umění iluze a kouzel.

Fireshow - Candentis je celkem mladá skupina uctívačů ohně a každý večer nás pěkně zahřejí svojí nabitou šou.

Silent disco & jamming afterparty - V minulém roce se tato varianta afterparty osvědčila více než dost a proto ji organizátoři zařadili do programu i letos a těší se na stylový dojezd každého dne. Chcete vidět jammovat ty nejlepší hudebníky z festivalu nebo si zatančit? Přijďte každý den po 22 hodině do Proluky.

Tanec & akrobacie - Akwaaba Dance Company je cca 8 tanečníků, akrobatů z Ghany, kteří překonávají zaběhlé teorie gravitace či fyziky jakoby se nechumelilo. Umami Dance Company a Soldiers Crew se postarají o breakdance, tanec a především zábavná představení. Stejně jako v loňském roce proběhne Salsa Tančírna a letos poprvé dají organizátoři prostor i klasickým tanců v podání Daima Dancers či Freestyle fotbalu!

Komedianti - O zábavu v ulicích, žonglování, komedii a akrobacii se budou celé 4 dny starat Logy on Fire z Irska, Mr. Qwirk z Nového Zélandu, Richard Filby z Anglie a Little Testa ze Španělska.

To nejlepší na Náměstí Republiky 5.10. - Na velkém pódiu se představí hlavní hvězdy festivalu s pořádným ozvučením a světly, tak aby každý poznal, že mezi pouličními umělci jsou profíci, kteří se nebojí velkých vystoupení.

Plzeňské kapely - Nebudou samozřejmě chybět i lokální kapely a muzikanti. Povedlo se nám přesvědčit legendární Znouzectnost, která sice nevystoupí jako celek, ale po částech! Každý z členů ZNC se tak přestaví ve svém sólovém projektu. Dále se ukáží Ocho Rios, Baloňák, Nigunatica, Faith is more, Flaškinet nebo Balkan Party Band.

Beatbox battle - V návaznosti na minulý rok se uskuteční i oblíbený beatbox battle, kam se může přihlásit skutečně každý.

Slamoderace - Celý festival bude slamoderovat oblíbený slamer Švéd!

Fotogalerie:

Další články z rubriky Kultura

Poslanecká sněmovna schválila ve třetím čtení návrh novely zákona o státní památkové péči

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na své 98. schůzi schválila návrh zákona o státní památkové péči, který je dílčí technickou novelou a upravuje zejména dvě ...

Česká televize představuje první pětici soutěžících třináctého ročníku StarDance

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné taneční soutěže britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na podzim vrátí do programu ČT1. Po ...

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem ...

Nové hvězdy na zlínském Chodníku slávy: Tatiana Dyková a bratři Formanovi

Zlín se chystá přivítat nové hvězdy na svém Chodníku slávy. V rámci Zlín Film Festivalu, který spolupracuje s Nadačním fondem Kapka naděje od roku 200 ...

AV ČR: Architekt a fotografie. Josefa Schulze ukáže nová výstava ve Window Gallery

Praha - Ústav dějin umění Akademie věd ČR (ÚDU AV ČR) včera otevřel výstavu fotografií ve Window Gallery, netradiční galerii ve výlohách knihovny ústa ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »