InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Wolkrův Prostějov 2018

06.06.2018
Od 12. do 16. června 2018 se v Prostějově koná celostátní přehlídka nejinspirativnějších sólových vystoupení a inscenací v oblasti uměleckého přednesu a divadla poezie Wolkrův Prostějov. Letošní 61. ročník přehlídky nabídne účastníkům a publiku pestrý program. Vystoupí téměř 90 sólových recitátorů a budeme mít možnost shlédnout 7 inscenací divadla poezie.
Z archivu festivalu | Foto: nipos.cz
Přehlídka sólových recitátorů, recitačních souborů a inscenací divadel poezie je příležitostí k setkání interpretů literárních textů, ke konfrontaci tvůrčích výsledků a postupů, ke vzájemné inspiraci a výměně názorů a zkušeností. Program začíná v úterý 12. června v 17.15.

V Duze můžeme shlédnout představení žáků ZUŠ Iši Krejčího Olomouc, kteří připravili úryvek z Hamleta. V 17.45 vystoupí tamtéž loňský vítězný soubor MAlá a VElká z Českého Krumlova; jejich inscenace Ukradená krev čerpá námět z hilsneriády. O formální zahájení Wolkrova Prostějova se ve 21.15 hodin před budovou muzea na náměstí T.G. Masaryka postará Losers Cirque Company svým novocirkusovým akrobatickým představením Kolaps.

Kromě soutěžních představení se můžeme těšit i na hosty festivalu. Ve středu v 16.30 to bude LiStOVáNí.cz - Co by můj syn měl vědět o světě, ve čtvrtek 21.15 MISTERO BUFFO, páteční večer bude věnován DivadluJ. K. Tyla v Plzni a představní HOWIE A ROOKIE LEE.

Součástí festivalu je i neformální část programu ve večerních hodinách, ve které vystoupí kapely Okno, Kapela vy a Majestico musikus.

V sobotu 16. června bude přehlídka zakončena tradičním závěrečným večerem, na kterém vystoupí ocenění sóloví recitátoři a budou předány ceny festivalu.

I letos jsou pro všechny zájemce od 15 let otevřeny vzdělávací semináře - Hlas v prostoru, prostor v hlase (vede Pavla Sovová), Na břehu dnů (vede Libor Vacek) Co snese text? (Jana Machalíková).

Z pověření a za finanční podpory Ministerstva kultury ČR přehlídku pořádá NIPOS-ARTAMA ve spolupráci se Statutárním městem Prostějov, Magistrátem města Prostějova - odborem školství, kultury a sportu, oddělením DUHA - Kulturním klubem u hradeb, pod záštitou Ministerstva kultury ČR, hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka a primátorky města Prostějova RNDr. Aleny Raškové. Přehlídka probíhá za finanční podpory města Prostějova a Olomouckého kraje.

Další články z rubriky Kultura

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem. 17. dubna 2024 ve vyprodaném Kongresovém centru v Praze zazpívají největší hity Petra Hapky ...

Nové hvězdy na zlínském Chodníku slávy: Tatiana Dyková a bratři Formanovi

Zlín se chystá přivítat nové hvězdy na svém Chodníku slávy. V rámci Zlín Film Festivalu, který spolupracuje s Nadačním fondem Kapka naděje od roku 200 ...

AV ČR: Architekt a fotografie. Josefa Schulze ukáže nová výstava ve Window Gallery

Praha - Ústav dějin umění Akademie věd ČR (ÚDU AV ČR) včera otevřel výstavu fotografií ve Window Gallery, netradiční galerii ve výlohách knihovny ústa ...

Do týmu StarDance přicházejí dva noví choreografové Ivana Hannichová a Martin Kolda

Deset tanečních páru třináctého ročníku divácky oblíbené soutěže StarDance bude od července spolupracovat s renomovanými choreografy Ivanou Hannichovo ...

Galerie na nečekaných místech navštíví v novém dokumentárním cyklu ČT art Ester Geislerová a Ondřej Horák

Výjimečné výstavní prostory s fascinujícími příběhy a unikátními sbírkami představí šestidílná série nazvaná Galerie... kde byste je nečekali. Průvodc ...

Doporučujeme



Úterý 16.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »