InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Džemfest prodává Zajíce v pytli

17.04.2018
ŠUMPERK - Festival Džemfest zahájil předprodej vstupenek na svůj 19. ročník, který se uskuteční 19. října v Domě kultury Šumperk. Lístky na oblíbenou akci jsou k mání za poloviční cenu. Má to ale háček. Pořadatelé nezveřejnili program.
Ilustrační snímek | Foto: dzemfest.cz
Akce stylově pojmenovaná Zajíc v pytli se koná každoročně a její popularita u návštěvníků Džemfestu stále roste. "První rok jsme takto prodali asi dvě stovky vstupenek, vloni už přes čtyři sta. Máme upřímnou radost, že lidé půl roku dopředu nakupují lístky, aniž by znali program, moc si vážíme jejich důvěry," uvedl pořadatel Ondřej Polák.

Vstupenky za speciální cenu 250 korun si zájemci mohou nyní objednávat na webových stránkách Dzemfest.cz. Po zveřejnění programu 1. června lístky podraží na 399 korun a v den akce se cena zvedne o další stokorunu. Ovšem v den konání Džemfestu jsou vstupenky zpravidla již vyprodané.

"Díky akci Zajíc v pytli mohou skupiny kamarádů ušetřit na vstupném opravdu hezké peníze, které jim pak zůstanou třeba na dodržování pitného režimu během festivalu," dodává s úsměvem Ondřej Polák.

Online objednávka Zajíce v pytli na www.dzemfest.cz.

Festival Džemfest, který se koná od roku 2000 v polovině října v Šumperku, patří mezi nejúspěšnější akce v kraji. Každý ročník je vyprodaný (1600 lidí na hlavní scéně) a zřejmě se jedná o největší rockový festival konaný pod střechou v ČR.

Vedle hlavního programu se v rámci Džemfestu koná řada doprovodných kulturních akcí jako např. literární večery, alternativní koncerty či filmová scéna.

Džemfest se pravidelně orientuje také na sociální oblast, využívá popularity u mladých lidí při kampani Daruj Fest, kterou mobilizuje k darování krve a krevní plazmy. Každý rok Džemfest navštěvují děti z dětských domovů, aby na vlastní kůži zažily (často svůj první) festival.

V roce 2014 obdržel Džemfest Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury a o rok dříve získal ve stejné kategorii Cenu města Šumperka.

Další články z rubriky Kultura

Kuře a Peče celá země spojují síly. Pomáhat dětem budou na Velikonoční pondělí

Velikonoční sbírka Pomozte dětem má v České televizi tradiční místo. Benefice se ve svém šestadvacátém ročníku spojila s pořadem Peče celá země. Známé osobnosti budou pro dobrou věc péct na Velikonoční pondělí 1. dubna od 20:05 na ...

Na výstavě České národní banky budou moci lidé poznat Svět bankovek Oldřicha Kulhánka

První umělecké návrhy československých platidel ze 70. let 20. století, satirické Funny Money i životní příběhy současných bankovek. To vše bude možné ...

Velikonoční program ČT art ozdobí světoznámé oratorium Mesiáš i opera Řecké pašije

Kulturní program České televize divákům o Velikonocích nabídne scénické zpracování slavného oratoria Georga Friedricha Händela Mesiáš. Inscenace v pod ...

Vajíčko malované, z lásky darované: Velikonoce ve sbírkách muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně

V Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně jsou v rámci velikonoční výstavky VAJÍČKO MALOVANĚ, Z LÁSKY DAROVANÉ k vidění desítky kraslic zdobených různými t ...

Finále hudebních cen Žebřík proběhne 5. dubna v areálu DEPO2015 v Plzni

Hudební ceny Žebřík vstupují už do dvaatřicátého ročníku své nepřetržité existence. Vyhlášení výsledků ankety okoření exkluzivní koncerty Chinaski, Mi ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »