InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Jižní Čechy představí ve Vídni mimo jiné Živé památky

12.01.2018
JIHOČESKÝ KRAJ/VÍDEŇ - Jihočeská centrála cestovního ruchu představí na letošním vídeňském veletrhu Ferien-Messe 2018 nejen nové produkty a aktuální nabídku pro návštěvníky, ale současně i zcela nový přeshraniční projekt "Památky žijí". Nejvýznamnější veletrh v Rakousku, zaměřený na dovolenou, cestování a volný čas, začal ve čtvrtek 11. ledna a potrvá do neděle 14. ledna. Organizátoři očekávají účast více než 850 vystavovatelů z 80 zemí celého světa a cirka 100 tisíc návštěvníků.
Ilustrační snímek | Foto: Jihočeský kraj
Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) prezentuje ve Vídni turistickou nabídku regionu jižní Čechy na společném stánku České republiky pod záštitou agentury CzechTourism. Veletrh probíhá ve dvou halách, vše doplňuje program na dvou pódiích, přednášky a cestovatelské filmy. Součástí veletrhu je vídeňská autoshow, nejpopulárnější rakouská přehlídka nových vozů v halách C a D.
"Vedle klasické nabídky turistických možností regionu, obsahově tradičně zacílené na celé návštěvnické spektrum, bude mít na Ferien-Messe 2018 svou premiéru prezentace přeshraničního projektu Památky žijí, na němž se společně podílejí na české straně Jihočeská Silva Nortica jako vedoucí partner, Jihočeská centrála cestovního ruchu, Národní památkový ústav, Vysočina Tourism, na rakouské straně pak Destination Waldviertel a Mühlviertel Marken jako strategický partner," uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Poznamenal, že hlavní myšlenkou a tématem projektu Památky žijí, je představit méně známá historická místa a podpořit vzájemnou spolupráci například při konání kulturních akcí na těchto památkách. Cílem zvýšení počtu návštěvníků v památkách a zvýšení počtu přenocování v projektovém regionu. Vytvořením přeshraničních tematických stezek, například od hradu k hradu, budou památky obou zemí propojeny do jednoho turistického produktu a propagovány. Tyto stezky povedou k většímu množství delších návštěv a přenocování.

"O tom, že památky skutečně žijí se návštěvníci mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Ferien -Messe přesvědčí v rámci výstavy fotografií věnované prezentaci subjektů zapojených do projektu. Ke své návštěvě zde budou zvát společně památky z regionů jižní Čechy, Vysočina a Dolní Rakousko," prozradila projektová manažerka JCCR Alice Brüntrup.

Nepřehlédnutelný bude rozhodně velký snímek kláštera ve Vyšším Brodě na skleněné fasádě vstupního vestibulu vídeňského výstaviště.

K hlavním výstupům projektu patří: analýza a vyhodnocení současné kulturní nabídky, vývoj nových produktů ve formě tematických stezek s příslušným zapojením příběhů, všechna marketingová a komunikační opatření, akce, školení, workshopy, i digitální navigační systém. "Hosté se tak dozvědí všechny potřebné informace prostřednictvím moderních komunikačních médií. Provozovatelé památek pak budou profitovat z analýz, průzkumu návštěvnosti, tematických stezek jako celkové turistické nabídky, navigačních a komunikačních opatření a marketingu," zdůraznila Brüntrup.

Jihočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací zřizovanou Jihočeským krajem, která využívá dotace, příspěvky a granty z nejrůznějších zdrojů na podporu cestovního ruchu, s jejichž pomocí vytváří produkty cestovního ruchu, rozvíjí turistickou infrastrukturu, kulturu v regionu a spolupráci s příhraničními regiony Horního a Dolního Rakouska a Bavorska. JCCR prezentuje region na domácích výstavách a veletrzích cestovního ruchu, provozuje oficiální Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje a neustále ho rozšiřuje o aktuální data.

Hlavním cílem JCCR je realizace projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v regionu a prezentaci regionu jako turisticky atraktivní destinace.

Další články z rubriky Regiony

Při kontrole restaurace na Znojemsku odhalili veterináři závažná porušení při skladování masa

Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Areál Zámku Pardubice navštívilo v loňském roce přes 160 tisíc lidí. Část přišla za výstavami muzea, na zámecký okruh, někdo jen na vyhlídku v Hlásce, ...

V Rokycanech se otevřela první veřejná ekologická toaleta v Česku

Město Rokycany v polovině dubna slavnostně otevřelo novou kompostovací veřejnou toaletu finské technologie, jedinou svého druhu, za účasti finského ve ...

Začátkem května odstartuje na Lipně cyklistická sezona

Otevřením nového úseku Vltavské cyklistické cesty v sobotu 4. května slavnostně začne nová cyklistická sezona v jižních Čechách. První turisté se svez ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »