InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

FAYN nabídl v první aukci svého druhu nejlepší mobilní tarify pro občany Nového Města na Moravě

08.12.2017
BRNO - Společnost FAYN Telecommunications (FAYN), český telekomunikační operátor, zvítězila ve veřejné soutěži o nabídku mobilních tarifů občanům Nového Města na Moravě. Jedná se o první úspěšně dokončenou soutěž tohoto druhu v ČR.
Ilustrační snímek | Foto: fayn.cz
FAYN se v říjnu letošního roku zapojil do veřejné soutěže Nového Města na Moravě, v jejímž rámci nabídnul obyvatelům města výhodné mobilní tarify. Jeho nabídka byla na začátku prosince vyhodnocena jako nejvýhodnější a zastupitelé města schválili její realizaci. Vítězné tarify FAYN budou obyvatelům k dispozici již od začátku ledna 2018.

"Vadí nám, že ti nejchudší lidé obvykle platí za mobilní komunikace nejvyšší ceny, proto jsme vypsali soutěž o co nejvýhodnější tarify. Nabídka FAYN předložila vyváženou strukturu tarifů přesně podle našich představ," uvedl starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda. "Pokud by se nám povedlo inspirovat ke slevám i ostatní operátory, bude to ten nejlepší výsledek našeho snažení."

Nabídka FAYN obsahuje tři výhodné mobilní tarify s volnými minutami, SMS zprávami a volitelně i s datovými balíčky. Mezi tarify bude možné jednoduše přecházet a smlouva se bude uzavírat na dobu určitou v trvání jednoho roku.

Od samého počátku budou smluvní podmínky nastaveny co nejvstřícněji - tedy dle nové legislativy, která vejde v platnost v únoru 2018. Výpovědní lhůta pro odchod s přenosem čísla tak bude činit pouhých 10 dnů, bez přenosu čísla pak 30 dnů.

"Soutěž pro nás byla velmi atraktivní, protože umožňovala nabídnout i levnější tarify. Zdaleka ne každý uživatel totiž vyžaduje neomezené volání za vysoké měsíční částky a pro mnoho uživatelů jsou rovněž zajímavé levnější a menší balíčky mobilních dat," řekl Lukáš Honek, ředitel společnosti FAYN. "Navíc naše služby koncipujeme tak, aby je měl zákazník plně pod kontrolou a mohl si je sám přizpůsobovat svým potřebám."

O nabídce zvýhodněných tarifů budou občané Nového Města na Moravě informováni ve zpravodaji, na sociálních sítích a webu města. Kromě online objednávek bude FAYN své služby prezentovat a vysvětlovat občanům také přímo na místě v několika termínech.

"Jsem si vědom toho, že někteří uživatelé mají zájem o větší objemy mobilních dat. Bohužel podmínky na velkoobchodním trhu mobilních komunikací jsou pokřivené a jako alternativní operátor máme v tomto ohledu omezené možnosti. Věřím ale, že se inspirují další obce a města a podobné aukce nám pomohou zvýšit konkurenci na trhu a tím i zvednout tlak na naše velkoobchodní dodavatele mobilních služeb," doplnil Lukáš Honek.

Více informací naleznete na webu FAYN a na webu Nového Města na Moravě.

Další články z rubriky Regiony

Při kontrole restaurace na Znojemsku odhalili veterináři závažná porušení při skladování masa

Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Areál Zámku Pardubice navštívilo v loňském roce přes 160 tisíc lidí. Část přišla za výstavami muzea, na zámecký okruh, někdo jen na vyhlídku v Hlásce, ...

V Rokycanech se otevřela první veřejná ekologická toaleta v Česku

Město Rokycany v polovině dubna slavnostně otevřelo novou kompostovací veřejnou toaletu finské technologie, jedinou svého druhu, za účasti finského ve ...

Začátkem května odstartuje na Lipně cyklistická sezona

Otevřením nového úseku Vltavské cyklistické cesty v sobotu 4. května slavnostně začne nová cyklistická sezona v jižních Čechách. První turisté se svez ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »