InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Advent v OC Forum Ústí nad Labem nabídne pestrý program uvnitř centra i na Kostelním náměstí

24.11.2017
ÚSTÍ NAD LABEM - Tradiční a oblíbené Ústecké Vánoce se vrací do obchodního a zábavního centra Forum Ústí nad Labem a na přilehlé Kostelní náměstí. Už tuto sobotu 25. listopadu se poprvé otevřou vánoční trhy, které nabídnou plejádu svátečního občerstvení, dárků, chybět nebude ani vyhledávaný stánek s vánočními stromky. Trhy budou otevřené každý den až do 23. prosince.
Ilustrační snímek | Foto: forumustinadlabem.cz
Od soboty 25. listopadu doplní trhy nápaditý program, čítající vystoupení divadelních, pěveckých a tanečních souborů, tematické tvůrčí dílny a množství dalších aktivit spjatých s tradicí Vánoc. Speciální (i programová) nadílka čeká děti na Mikuláše - v úterý 5. prosince.

Jako každý rok bude i letos součástí Ústeckých Vánoc dobročinný projekt Strom splněných přání. Návštěvníci OC Forum mohou díky zavěšeným přáníčkům naplnit sny dětí z dětských domovů nebo pomoci opuštěným zvířatům. Adresné dárky bude možné od 3. do 17. prosince zanést do stánku Ježíškovy pošty. I letos proběhne soutěž o nejhezčí vánoční stromek.

"Vánoce v našem centru a na Kostelním náměstí si bez pohádek a hudby neumíme představit. Jsme rádi, že se nám tento rok podařilo také zrealizovat projekt Strom splněných přání a Ježíškovu poštu," říká Kateřina Kejřová, marketingová manažerka OC Forum Ústí nad Labem. Jak dodává, hojně navštěvované předvánoční akce budou letos probíhat ve všední dny i o víkendu. Vstupné na všechny akce je zdarma.

Více informací na www.forumustinadlabem.cz a na Facebooku.

Až do Vánoc bude na Kostelním náměstí probíhat tradicemi i zábavou nabitý program. Návštěvníci venkovního tržiště mají zároveň možnost přijít se ohřát nebo okusit vydatné občerstvení do restaurací a kaváren přilehlého OC Forum, kde vánoční program pokračuje. Od 3. do 17. prosince například bude v přízemí centra probíhat soutěž o nejkrásnější vánoční stromečky, které ozdobí děti z ústeckých mateřských a základních škol. Pomocí hlasovacích lístků mohou návštěvníci zvolit ten nejvydařenější.

Děti si mohou čekání na Ježíška zkrátit i ve vánočních kreativních dílničkách. Žádný dárek nepotěší tolik, jako ten vlastnoručně vyrobený. Dílničky budou v provozu od 7. do 22. prosince, každý čtvrtek a pátek od 15 do 18 hodin a každou sobotu a neděli od 13 do 18 hodin.

Od 3. prosince budou v OC Forum především děti svěřovat Ježíškovi svá tajná přání díky Ježíškově poště. Poštovní místo bude otevřeno každý den; od pondělí do pátku od 14 do 18 hodin, o víkendech už od 10 do 18 hodin.

Na bohatém doprovodném programu se podílí řada souborů z Ústí nad Labem a okolí. Jedná se o soubory základních a uměleckých škol, divadla a studentské spolky nebo hudební formace.
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, silný vítr nebo vlny veder je zaměřena soutěž Adapterra Awards. Ta hledá projekty, které mají ...

ROAD SHOW - Český podnikatel jako součást evropského byznysu

PLZEŇ - Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka se v úterý 23. dubna v konferenčním sále Středního odborného učiliště elektrotechnickéh ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...

BMW se během letošního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vrací před Císařské lázně

Ve dnech od 28. června do 6. července 2024 se Karlovy Vary opět přemění na filmové centrum Evropy a značka BMW bude v roli oficiálního vozu tradičně v ...

Ovzduší v Brně se zlepšuje navzdory narůstající zátěži z dopravy, zjistili vědci z Masarykovy univerzity

Přestože se kvalita ovzduší v Brně a Jihomoravském kraji díky fungujícím opatřením dlouhodobě zlepšuje, k limitům stanoveným Světovou zdravotnickou or ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »