Neděle 12.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Lidovky.cz
Lidovky.cz Zdroj: Lidovky.cz |

Nová finta v podvodných SMS: odhlaste si zpoplatněnou službu. Můžete přijít o peníze i citlivé údaje

12. 5. 2024 | Podvodníci vyrukovali s novou fintou, jak připravit lidi o peníze. Začali rozesílat textové zprávy, v nichž uživatele mobilů vyzývají, aby si odhlásili většinou zpoplatněnou službu.

V Belgorodu se zhroutil obytný dům, podle úřadů po ukrajinském útoku

12. 5. 2024 | V ruském Belgorodu se částečně zhroutila vícepodlažní obytná panelová budova. Úřady nejprve informovaly nejméně o sedmi obětech, gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov později informoval, že se zatím našli dvě těla. Pod troskami jsou ale stále slyšet živí lidé. Zraněných je zatím 20, informují tiskové agentury. Podle agentury TASS se z trosek podařilo jedno dítě vytáhnout živé.

Nová prezidentka Severní Makedonie u přísahy nepoužila oficiální název země

12. 5. 2024 | Nově zvolená prezidentka Severní Makedonie Gordana Siljanovská-Davkovová v neděli u slavnostní přísahy odmítla vyslovit nový oficiální název své země a místo toho řekla jen Makedonie. Tato balkánská země vedla mnoho let spor se sousedním Řeckem o název Makedonie, obě země se nakonec dohodly na kompromisním řešení, v jehož důsledku se země v roce 2019 přejmenovala na Severní Makedonii. Atény pak díky tomu umožnily její vstup do NATO. ...

Třetině lidí by nevadilo, kdyby se vrátila totalita. Největší hrozbou je stále Rusko

12. 5. 2024 | Česko si stále drží pozici regionálního „šampiona“ v podpoře demokratických hodnot a prozápadních postojů. Podle nového průzkumu nevládní organizace Globsec Češi a Češky nadále považují Rusko za hrozbu, uznávají nutnost pomoci Ukrajině i důležitost členství v Evropské unii a NATO. Zhruba každému třetímu by ale nevadil návrat k systému bez svobodných voleb.

Záludná auta, co sama řídí. Čínský souhlas je pro Teslu klíčovou zprávou

12. 5. 2024 | Hodnota automobilky Tesla poskočila od minulého týdne o zhruba 160 miliard dolarů. Stačilo, aby její šéf Elon Musk zaletěl do Číny za tamním premiérem a získal povolení k přenosu dat autonomního řízení. Laik si může myslet, že roli hraje spolehlivost a bezpečnost systému.

Motýli na Máj raději ne. Návrh Davida Černého je invenčním výtvarným projevem

12. 5. 2024 | Jedním ze zásahů na památce v centru Prahy, zatím jen chystaných, ale už medializovaných a živě diskutovaných v poslední době, je motýlí návrh od výtvarníka Davida Černého.

Na zaplacení daně z nemovitosti zbývá jen pár dní, opozdilcům hrozí pokuty. Sazba vzrostla až o 80 procent

12. 5. 2024 | Čas na zaplacení daně z nemovitosti se krátí. Každý, kdo má letos finančnímu úřadu za své nemovitosti zaplatit nejvýš 5000 korun, má čas jen do konce tohoto měsíce.

Směna zrušena, ale dohodářům se přesto zaplatí. Nová pravidla přinesla brigádníkům větší jistoty

12. 5. 2024 | Druhou práci nebo přivýdělek hledá stále více lidí. Možností, jakou formou si peníze vydělat, se nabízí více včetně oblíbených dohod. Ty ještě letos zůstávají docela atraktivní. Limity pro povinné odvody totiž nakonec začnou platit až příští rok.

Kreml manipuluje ruské Němce. Příslušníků „neviditelné“ menšiny může být až šest milionů

12. 5. 2024 | Po ruském vpádu na Ukrajinu zvýšila Moskva své úsilí získat na svou stranu zhruba třímilionovou komunitu lidí, kteří přišli do Německa z někdejšího Sovětského svazu.

Část farmářů odškodníme. Další protesty jsou podpásovka, řekl Výborný

12. 5. 2024 | Pěstitelům, kteří neměli pojištění proti mrazům, bude stát krátit kompenzace o polovinu. V pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova to prohlásil ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Další ohlášené protesty farmářů vnímá jako „podpásovku“. Podle europoslance ANO Martina Hlaváčka vládě chybí zemědělská koncepce a pojistné podporuje nedostatečně.

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. 5. 2024 | Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v pořadu Partie na CNN Prima News předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda. Vymezil se tak proti výrokům stranického kolegy o zdravotním stavu herečky Anny Julie Slováčkové. S místopředsedou ANO Radkem Vondráčkem mluvili také o korespondenční volbě a predátorských časopisech.

„Řidiči hráli fotbal s vykopanými urnami.“ Disident vzpomíná, jak budoval pražské metro

12. 5. 2024 | Stavbu pražského metra vydávali komunisté za výsledek skvělé československo-sovětské spolupráce. O to pikantnější je, že se na jeho stavbě podíleli i disidenti. Vysoušeli a protápěli třeba betonové nosníky. „Občas za námi do kotelny docházeli i dělníci. Chodili se tam zašít a popovídat si,“ vzpomíná na léta strávená v kotelně Metrostavu disident Martin Věchet.

Evropa není samozřejmost, musíme ji bránit. A podílet se na jejím dalším utváření

12. 5. 2024 | Do voleb do Evropského parlamentu, které jsou největším nadnárodním projevem demokracie na světě, zbývá měsíc. Máme před sebou okamžik volby, udání směru a převzetí odpovědnosti.

V okolí Zlína se pohybuje medvěd, potvrdili policisté. Našly se jeho stopy

12. 5. 2024 | Pohyb medvěda v okrajové části Zlína, který ohlásil v sobotu před polednem náhodný svědek, potvrdily podle městské policie jeho stopy. Zajistil je poblíž místa nahlášeného setkání se šelmou myslivecký hospodář, řekl pracovník operačního centra městské policie.

Inflace v dubnu vzrostla. Hlavně kvůli cenám pohonných hmot, soudí analytici

12. 5. 2024 | Meziroční inflace v dubnu zřejmě vzrostla z březnových dvou procent, a to až o půl procentního bodu. Ke zrychlení tempa růstu cen přispělo především zdražení pohonných hmot, soudí analytici. Podle nich ale současný vývoj neznamená oživení inflační vlny z předchozích dvou let.

Výjimka v migračním paktu? Jen dokud se bude válčit, říká šéfka odboru azylové politiky

12. 5. 2024 | Migrační pakt – dle některých nařízení, které z Evropy dělají pevnost, dle jiných otevřená stavidla pro příchozí. Jaká je realita, vysvětluje pro Lidovky.cz Pavla Novotná, která se podílela na jeho přípravě.

Populismus Zemana vs. odpovědná politika Fialy. Poznáte tři rozdíly?

12. 5. 2024 | Dějiny se opakují v neuvěřitelně půvabných variacích. V české politice bychom možná mohli říci „jednou jako fraška, podruhé jako ještě větší fraška“.

V Tbilisi pokračují protesty proti vládě, pochodu se zúčastnilo 50 tisíc lidí

11. 5. 2024 | Ulicemi gruzínské metropole Tbilisi v sobotu prošlo asi 50 tisíc lidí při pokojném protestu proti kontroverznímu návrhu zákona o zahraničním vlivu, který prosazuje vládní strana Gruzínský sen. Podle kritiků si za vzor vzala ruský zákon, který Kremlu pomohl potlačit opozici a umlčet nezávislá média.

Polární záře, potíže s komunikací. Zemi zasáhla obří geomagnetická bouře

11. 5. 2024 | Zemi zasáhla v pátek geomagnetická bouře nejvyššího stupně, uvedl americký Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA). Stalo se tak poprvé od roku 2003. Na řadě míst zeměkoule včetně Česka tak byla vidět polární záře. Úřad vydal varování před možnými výpadky systému satelitní navigace či distribuce elektřiny.

Rusko ničí zbraně Západu. Účinnost ukrajinské techniky prudce klesá, střely za miliony selhávají

11. 5. 2024 | Rusové dle Pentagonu stále úspěšněji používají metody takzvané elektronické války. Účinnost západní techniky na ukrajinské frontě v důsledku toho dramaticky klesá.

Zdroj: Lidovky.cz - https://lidovky.cz
18:10:57 | 12.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD