Neděle 12.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Ekonomika » Peníze
Peníze Zdroj: Peníze |

Kongres USA proti regulaci krypta. V Argentině dělají bitcoin z odpadu. Týden v kryptu

11. 5. 2024 | Miliarda transakcí bitcoinem. Ethereum je zase inflační. Argentina vyrábí bitcoin z odpadu. Američtí kongresmani proti regulacím Komise pro cenné papíry, jejíž šéf se je prý pokoušel mást. Je tu další Týden v kryptu.

Koruně se daří. Vyplatí se teď vyměnit eura na dovolenou?

10. 5. 2024 | Česká koruna je momentálně silná. V týdnu se dostala na 24,96 koruny za euro, vůči dolaru si pak polepšila na 23,13 koruny.

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

10. 5. 2024 | Popisné, oficiální, vtipné, ale i nemravné a urážlivé. Češi si zprávy pro příjemce při odesílání plateb oblíbili, potvrzují banky. Někdy ale může mít taková osobní zpráva v internetovém bankovnictví nepříjemnou dohru.

Stavební spoření v květnu. Porovnali jsme, kdo dá nejvíc

10. 5. 2024 | Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů sazby postupně klesají, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna dnes nabízí nejvíc?

Konec optimismu. Dluhopisové i akciové fondy začínají klesat

9. 5. 2024 | Optimismus došel. Investoři přestávají věřit tomu, že se ve Spojených státech podaří brzy zamést s inflací a že klesnou úrokové sazby tamější centrální banky. Špatnou náladou se nechali ovlivnit i investoři tuzemští. Přestože ČNB sazby snižovala, klesaly i ceny domácích státních dluhopisů.

Kolik vám vynesou dividendy z českých akcií? Přehled

9. 5. 2024 | Nejvyšší dividendový výnos z akcií obchodovaných na pražské burze nabízejí pravidelně Moneta, Philip Morris a ČEZ. Kolik dostanou akcionáři letos a jaký je výhled do příštích let?

Se zlevněním hypoték banky nespěchají, potvrzují nová čísla

8. 5. 2024 | Průměrná nabídková sazba hypotečních úvěrů v květnu klesla z dubnových 5,57 procenta na 5,52 procenta. Podmínky hypoték v bankách tak zůstávají prakticky beze změny.

Okamžité platby v eurech spouští už třetí banka. Transakci nabízí zdarma

7. 5. 2024 | Fio banka se jako třetí banka na českém trhu zapojuje do systému okamžitých plateb v eurech. Jejich odesílání i přijímání je zdarma, s výjimkou odchozí platby do zemí mimo Evropskou unii. U těch bude poplatek 200 korun. 

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

7. 5. 2024 | Internetový obchod Alza.cz v květnu získal podíl v lékárně Other Corp ze středočeských Zdic. Nově by tak do své nabídky mohl zařadit i volně prodejné léky, informoval server CzechCrunch.

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

7. 5. 2024 | Zákon o prodejní době nedává smysl. Není v něm žádné vodítko, ve které svátky mají větší prodejny zakázáno prodávat a ve které ne. Takže kdo nechce párkrát do roka hledat, ten aby se to naučil nazpaměť. V našem kvízu ale můžete tipovat.

Většina lidí nechce měnit dodavatele energií, ale ani být za hlupáka

7. 5. 2024 | Na trhu s energiemi došlo k výraznému pádu cen, což přimělo k akci i jejich dodavatele. Tedy aspoň některé. Jiní spoléhají na nechuť českých domácností ke změnám, byť pozitivním. Lukáš Kaňok z Kalkulátor.cz vysvětluje, že přechod k jinému dodavateli je snazší, než čekáte.

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

6. 5. 2024 | Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět ve verzi bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty.

Přidáme vám na spoření, ať máte v důchodu víc. Proč zaměstnanci nemají zájem?

6. 5. 2024 | Na nabídky zaměstnavatelů, kteří poskytují příspěvek na penzijní spoření, řada lidí nereaguje. Přitom by díky takovému benefitu mohli mít v důchodu výrazně vyšší úspory. Především pak zaměstnanci státu, pro které platí od ledna nové zvýhodnění.

Těžké časy pro bitcoinové peněženky i zakladatele Binance. Týden v kryptu

4. 5. 2024 | Peněženka Phoenix končí v USA, čtyři měsíce v base pro CZ, SEC se zajímá o ethereum už od loňského jara, zklamání z hongkongských ETF a Paraguay má na stole návrh udělat z bitcoinu zákonné platidlo. Je tu další Týden v kryptu.

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

3. 5. 2024 | Ministerstvo životního prostředí posílá na vládu novelu, která zavádí systém zálohování a vykupování PET lahví a plechovek. Co si o chystané novince myslí odborníci?

ČNB znovu snížila sazby. Úroky klesnou u spoření i hypoték

2. 5. 2024 | Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,25 procenta počínaje 3. květnem. Je to nejníže od května roku 2022. Pro toto rozhodnutí hlasovalo všech sedm členů bankovní rady.

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

2. 5. 2024 | Zboží v akci nebo sleva ve věrnostním programu – to už je pro české zákazníky samozřejmost. Relativní novinkou jsou ale slevy jen pro určité skupiny zákazníků. Třeba pro studenty, seniory nebo invalidy. Co jim řetězce s potravinami nabízejí?

Důchodová reforma má zelenou. Dvanáct změn, které schválila vláda

30. 4. 2024 | Věk odchodu do důchodu se zvýší. Růst penzí zpomalí, ale stoupne minimální důchod. Manželé budou moci sdílet odvody na sociální pojištění. Důchodová reforma, kterou teď vláda posílá k poslancům, obsahuje i řadu dalších změn. Tady je přehled.

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

30. 4. 2024 | Co je letos jinak? Jaké slevy se dají využít? Do kdy je potřeba odevzdat přehledy OSVČ? Poradíme.

Zdroj: Peníze - penize.cz/
14:11:20 | 12.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD