Pátek 10.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Krimi zprávy » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Na Mladoboleslavsku vzplál les. Kvůli obtížnému terénu hasiči nasadili vrtulník

9. 5. 2024 | Les u Žehrova na Mladoboleslavsku ve čtvrtek večer zasáhl požár, kvůli obtížnému terénu byl nasazen i vrtulník. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř kvůli většímu počtu zasahujících jednotek. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora. Technika hasičů se na místo požáru jen těžko dostává. Vrtulník tak pomohl s pozorováním i hašením. Jak velká je zasažená plocha, zatím není jasné. ...

Ani letošní Vatertag nebyl bez problémů, pyrotechnikou zapálili les ve Hřensku

9. 5. 2024 | /FOTO/ K dalšímu požáru v Českém Švýcarsku vyjížděli ve čtvrtek 9. května hasiči do Hřenska. Stejně jako loni, tak i letos jej na Vatertag, tedy německý den otců, zapálil bezohledný návštěvník národního parku zábavní pyrotechnikou.

V Konvoji svobody mávali nacistickou vlaječkou. Dvojici hrozí pět let vězení

9. 5. 2024 | Dvojici, která v průběhu nedělního Konvoje svobody při Slavnostech svobody v Plzni pozdravila přihlížející vlaječkou používanou nacistickým Německem před a během druhé světové války, hrozí po překvalifikování činu až pět let vězení.

Tragédie na Veleslavíně: Na střeše hotelové restaurace našli mrtvou ženu

9. 5. 2024 | Nešťastný incident otřásl klidným večerem na Veleslavíně, když z výškové budovy spadla žena. Záchranné složky na místě bohužel mohly jen konstatovat její smrt. Okolnosti pádu nyní vyšetřují kriminalisté.

Na dostihu v Pardubicích se splašil závodní kůň. Zranil dva dospělé a dítě

8. 5. 2024 | Nešťastná nehoda se ve středu stala na dostihovém závodišti v Pardubicích. Při jednom z dostihů odpoledního programu se splašil kůň a zranil tři lidi – muže, ženu a dítě. To skončilo s lehkým zraněním v nemocnici.

Pozor na falešné hokejové vstupenky. Můžete zůstat před stadionem

8. 5. 2024 | Policisté varují před padělanými a neplatnými vstupenkami na hokejové mistrovství světa, které se od pátku koná v Ostravě a v Praze. Napálit se již nechalo několik fanoušků, kteří zkusili nákup přes internet. Tak ať nebudete další.

Nechtělo se mu do vězení. Před policií skočil z půdy a pak ujížděl na koloběžce

8. 5. 2024 | /VIDEO/ Odsouzený 40letý muž ze Sobotecka na Jičínsku, kterému se evidentně nechtělo do výkonu trestu, se snažil policistům, kteří si pro něj přišli domů, utéct. Skočil z půdy rodinného domu, přitom si poranil nohu, sednul na elektrokoloběžku a snažil se na ní policiii ujet po státovce I/16. Policisté ho dopadli až u Jičína, kde mu zabloklovali cestu. Podívejte se ve videu. 

Hrůzný nález v Českých Budějovicích: Ve Vltavě našli mrtvé tělo

8. 5. 2024 | Ve středu 8. května po půl sedmé ráno zahlédl jeden z Budějovičáků v řece Vltavě na Sokolském ostrově plavat lidské tělo. Nález oznámil policistům.

Oheň na Rudolfově kameni zalarmoval hasiče. Vodu sem dopravili po svých

8. 5. 2024 | Přestože na území Národního parku České Švýcarsko platí zákaz rozdělávání ohňů bez výjimky, jedno neuhašené ohniště v úterý 7. května večer zalarmovalo hasiče i pracovníky správy parku. Krátce před 22. hodinou vyrazili na vyhlídku Rudolfův kámen v Jetřichovicích, kde podle oznámení mělo hořet.

V Brně někdo nahlásil bombu. Policie prohledala areál VUT a pátrá po anonymovi

7. 5. 2024 | Policisté se anonymním oznámením o bombě v areálu Vysokého učení technického zabývají od půl jedné odpoledne. „Aktuálně dokončujeme prohlídky posledních objektů, byli jsme ve všech, kterých by se mohla hrozba týkat," potvrdil Brněnskému deníku Rovnost policejní mluvčí Pavel Šváb.

Hazardní nepozornost v Brně. Místo semaforu sledoval policii, málem srazil lidi

7. 5. 2024 | /VIDEO/ Oči jinam než před sebe dal řidič, který projízděl brněnskými Židenicemi. Tam totiž policejní hlídka řešila přestupek s motorkářem. Muži to ale zřejmě přišlo zajímavější, než to co se děje v provozu, a tak při své nepozornosti projel na červenou a ohrozil dokonce i několik chodců. 

Mezinárodní ostuda. Čech jde do vězení za krádež papežova kříže v Bavorsku

7. 5. 2024 | Je to mezinárodní ostuda. Soud v bavorském Trauensteinu poslal v pondělí na dva a půl roku do vězení 53letého Čecha Jiřího M. za to, že z tamního kostela ukradl vzácný náprsní kříž bývalého papeže Benedikta XVI. Muž, který důvěrně zná kriminály hned v několika evropských zemích, se soudu k činu přiznal.

Za nájem platily svými těly. Kuplířka z Ostravy využila dívky na útěku

7. 5. 2024 | Ostravský soud vynesl rozsudek nad Veronikou K., která zneužila patnáctiletou dívku k prostituci. Obžalovaná čelila vážným obviněním a hrozilo jí až dvanáct let vězení.

Řidič porsche na drogách zabloudil v lese. Auto za milion mu shořelo

7. 5. 2024 | Poměrně unikátní případ zaměstnal v pondělí večer profesionální jednotku hasičů z Dačic. V lese u Studené hořelo Porsche Cayenne, jehož řidič pod vlivem drog zabloudil.

Smrt babičky a vnučky na Třebíčsku: Nehodu řeší policie, řidiči hrozí i šest let

7. 5. 2024 | Řidič, který v Čáslavicích na Třebíčsku s osobním autem minulý čtvrtek srazil ženu a dvě děti, měl v době nehody platné řidičské oprávnění a nebyl pod vlivem alkoholu. Narodil se v roce 1966 na Ukrajině a bydlí v okolí Jaroměřic nad Rokytnou na Třebíčsku.

K tělu spící dívky se otčím prostříhával. Znásilnil i kamarádku nezletilé

6. 5. 2024 | Ústecký krajský soud na veřejném zasedání v pondělí 6. května schválil dohodu o vině a trestu s 42letým dělníkem. Za vinu mu kladli znásilnění dvou dívek, jimž nebylo ani 15 let. Hlavní poškozenou, které nyní senát přiznal nemajetkovou újmu sto tisíc, byla dělníkova nevlastní dcera.

Nacistická vlajka zničila naše úsilí, zlobí se účastníci Konvoje svobody

6. 5. 2024 | Velkolepé plzeňské oslavy konce války končí pondělním vzpomínkovým aktem u pomníku Díky, Ameriko!, ale v paměti mnohých zůstává nedělní incident při průjezdu Konvoje svobody centrem města. Plzeňští policisté po něm zaznamenali na sociálních sítích video, kde řidič jednoho z vozů předává ve chvíli, kdy se přiblíží k místu, kde jsou veteráni a jejich potomci, druhé osobě ve vozidle vlaječku s nacistickým symbolem. ...

Učitelka nebude potrestaná za výroky o Ukrajině, soud potvrdil osvobození

6. 5. 2024 | Pražská učitelka Martina Bednářová, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině, potrestána nebude. Odvolací soud pravomocně potvrdil její osvobození. Zamítl odvolání státního zastupitelství, které pro bývalou češtinářku původně žádalo osmiměsíční podmíněný trest a také pětiletý zákaz pedagogické, výchovné či jiné práce s dětmi. Češtinářka, která se tématu ruské invaze věnovala s žáky osmé třídy v hodině slohu, na svých výrocích trvá. ...

Tragédie v Čáslavicích: jedno ze zraněných dětí v nemocnici zemřelo

6. 5. 2024 | Tragická událost v Čáslavicích na Třebíčsku, při níž ve čtvrtek řidič osobního auta srazil babičku se dvěma malými dětmi, má další vývoj. Holčička, která bojovala ve Fakultní nemocnici v Brně o život, zemřela. Deníku to potvrdil okresní státní zástupce v Třebíči Jaroslav Nemeškal.

V Kostelní Lhotě najelo auto do chodců. Pro zraněné letěly vrtulníky

5. 5. 2024 | /VIDEO, FOTO/ V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjelo v neděli 5. května dvacet minut před šestou hodinou večerní zatím z nezjištěných příčin auto na chodník, kde srazilo čtyři osoby. Dvě ženy utrpěly těžká poranění, muž a dítě lehčí. Lehce byl zraněn i řidič vozu, který cestoval sám a utrpěl postraumatický šok. Pro ženy letěly dva vrtulníky letecké záchranné služby. Jeden z Prahy a druhý z Hradce Králové. ...

Zdroj: Deník - https://denik.cz
22:12:43 | 09.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD