Pátek 10.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Svět techniky » CDR.cz
CDR.cz Zdroj: CDR.cz |

Nejpoutavější LED displeje na světě

10. 5. 2024 | S rychlým rozvojem vědy a techniky a neustálým rozvojem kreativity přitahují LED obrazovky jako důležitá součást moderní reklamy, médií a městské krajiny stále větší pozornost.

Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče RPG a strategických her

10. 5. 2024 | Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hru, která potěší milovníky strategických a RPG her.

Reddit mění pravidla hry: Zavádí novou politiku pro ochranu dat

10. 5. 2024 | Ve světě, kde je obsah králem, se Reddit rozhodl posílit své hradby. Nově oznámená “Politika veřejného obsahu” představuje zásadní změnu v přístupu k datům, která byla dosud volně dostupná.

Snipping Tool ve Windows 11: QR kódy a emoji jsou víc než screenshoty

10. 5. 2024 | Ve světě, kde každý pixel na obrazovce může skrývat víc, než se zdá, přichází Microsoft s aktualizací, která mění způsob, jakým pohlížíme na obyčejné screenshoty.

Meta rozšiřuje placenou verifikaci: Co to znamená pro vaše podnikání?

9. 5. 2024 | V éře, kdy je online přítomnost podniků nezbytná pro úspěch, přichází Meta s novým modelem, který by mohl zásadně ovlivnit, jak jsou podniky na sociálních sítích vnímány a jak s nimi uživatelé interagují.

Válka proti kyberzločinu: USA odhalují klíčovou postavu v ransomwarovém LockBitu

9. 5. 2024 | V dramatickém obratu událostí americké úřady odhalily a obvinily údajného vůdce jedné z nejnebezpečnějších ransomwarových skupin současnosti. Slibují odměnu ve výši milionů dolarů za informace vedoucí k jeho dopadení.

Jak bezpečně smazat účet ChatGPT: Průvodce krok za krokem

8. 5. 2024 | Smazání účtu ChatGPT je důležitý krok, který vám umožní trvalé odstranění přístupu k vašim datům. Náš průvodce vám krok za krokem ukáže, jak to udělat bezpečně a efektivně, a upozorní vás na důsledky této volby, včetně uchování vašich osobních údajů po omezenou dobu.

Historicky první let Starliner od Boeingu je největší konkurencí SpaceX

8. 5. 2024 | SpaceX mělo svůj podíl na slávě s prvním komerčním letem astronautů na oběžné dráze, ale další historický okamžik je na obzoru: první let posádky kosmické lodi Starliner od Boeingu. Má se tak stát za účasti astronautů NASA Butche Wilmora a Suni Williamsové.

Google exceluje: Má nástroj, který ukazuje spotřebu elektřiny a uhlíkovou stopu

8. 5. 2024 | Projekt Electricity Maps, odstartovaný v roce 2016, se stal klíčovým zdrojem pro společnosti jako Google a Samsung při dosahování udržitelných cílů. S nedávným financováním ve výši 5,4 milionu dolarů má potenciál posunout své služby a informace na vyšší úroveň.

Na Měsíci je spousta ledu. Jen na opačném pólu, než se čekalo

8. 5. 2024 | Objevy sondy Čandraján-2 a vědecké studie naznačují hojnější zásoby ledu na Měsíci, což otevírá možnosti pro budoucí osídlení. Nová data naznačují, že rozdíly mezi jižním a severním pólem nejsou tak výrazné, jak se předpokládalo.

Jak zrychlit svůj mobilní telefon? Vyzkoušejte tyto tipy

7. 5. 2024 | Rychlý a spolehlivý mobilní telefon je dnes pro mnoho lidí základním nástrojem pro práci, zábavu i komunikaci. Avšak každý, kdo vlastní smartphone, se může setkat s chvílemi, kdy zařízení začne pracovat pomaleji nebo s menší efektivitou. Jak poznat, že je váš telefon potřeba zrychlit, a proč je důležité udržovat ho v optimálním stavu?

Microsoft reaguje na bezpečnostní výzvy: Nová strategie a odměny pro manažery

7. 5. 2024 | Po několika neúspěšných incidentech a porušeních bezpečnosti se společnost Microsoft rozhodla změnit svůj přístup k ochraně dat a zabezpečení. Kritika bezpečnostních výzkumníků, amerických zákonodárců a regulačních úřadů za nedostatečnou reakci na hrozby však vedla k tomu, že se Microsoft rozhodl pro důkladné změny a inovace.

GenAI: Revoluce ve vývoji softwaru, ale má to svá rizika

7. 5. 2024 | Generativní umělá inteligence (GenAI) slibuje revoluční změny ve vývoji softwaru, nabízející výrazné zvýšení produktivity a efektivity. Nicméně její použití vyžaduje obezřetnost, zejména v otázkách bezpečnosti, ochrany duševního vlastnictví a kvality vytvářeného kódu.

SpaceX má nové obleky pro výstup do širého vesmíru

7. 5. 2024 | SpaceX nedávno představila nové skafandry určené pro výstupy do volného kosmického prostoru. Tyto inovativní obleky nabízejí astronautům větší pohyblivost a bezpečnost během jejich činnosti mimo vesmírné lodě.

Co má záře exoplanet společného s naší duhou? Možná více, než si myslíte

6. 5. 2024 | Záře exoplanety WASP-76b může být důsledkem světla hvězd odrážejícího se od tekutého železa. Nová studie naznačuje, že na této obří planetě může docházet k jevu nazývanému “sláva”, podobnému zemskému úkazu duhy.

Zdroj: CDR.cz - https://cdr.cz
20:12:03 | 10.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD