Pondělí 13.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Globe24.cz
Globe24.cz Zdroj: Globe24.cz |

Putin odvolal Šojgua z postu ministra obrany

12. 5. 2024 | Ruský prezident Vladimir Putin dekretem odvolal Nikolaje Patruševa z funkce tajemníka Rady bezpečnosti Ruské federace a na jeho místo jmenoval Sergeje Šojgua, který dosud působil jako ministr obrany. Za nového ministra obrany Putin navrhl jmenovat dosavadního vicepremiéra Andreje Belousova. Vyplývá to z návrhů, které šéf Kremlu zaslal horní komoře parlamentu - Radě federace, informuje Reuters.

Raketa z Pásma Gazy zasáhla izraelský Aškelon

12. 5. 2024 | Tři osoby utrpěly zranění v noci na neděli při raketovém útoku z Pásma Gazy na město Aškelon na jihu Izraele. Terčem útoku byl v sobotu také hraniční přechod Kerem Šalom, informuje TASR podle agentury DPA.

Netanjahu dosáhl takové rovně genocidy, že by mu ji záviděl i Hitler, prohlásil Erdogan

12. 5. 2024 | Dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opět ostře kritizoval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. V reakci na izraelskou ofenzivu v Pásmu Gazy Erdogan prohlásil, že pokud jde o genocidu, dosáhl izraelský premiér takové úrovně, že by mu ji záviděl i nacistický diktátor Adolf Hitler. Informovala o tom turecká agentura Anadolu.

Bartošek uvažuje o žalobě na Okamuru za slova o Hitlerovi

12. 5. 2024 | Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".

Počasí bude přát pozorovatelům. V Česku dnes bude další silná polární záře

12. 5. 2024 | I v noci na dnešek bylo možné podle meteorologů spatřit v Česku na obloze polární záři, avšak byla pouze krátkodobá a značně slabší než v předchozí noc z pátku na sobotu, kdy dosáhla své maximální síly od roku 2003. 

Z pohraničí Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny evakuovali více než 4000 lidí

12. 5. 2024 | Z pohraničí Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny evakuovali více než 4000 lidí poté, co Rusové v pátek nečekaně spustili přeshraniční ofenzívu. Oznámil v neděli regionální gubernátor Oleh Synehubov, informuje agentura AFP.

Na 35.034 stoupl počet obětí války v Pásmu Gazy

12. 5. 2024 | Na 35.034 stoupl počet obětí války v Pásmu Gazy, která trvá již více než sedm měsíců. Uvedlo to v neděli tamní ministerstvo zdravotnictví řízené Hamásem. Většina z obětí byli civilisté, informuje agentura AFP.

UNRWA: Nikde v Gaze není skutečně bezpečno. Přemisťování Palestinců je nelidské.

12. 5. 2024 | Izraelská armáda sice tvrdí, že posílá palestinské civilisty v Pásmu Gazy do tzv. bezpečných humanitárních zón, avšak podle úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA není v Gaze nikde skutečně bezpečno. Nucené přemisťování Palestinců v této oblasti je označováno za nelidské. 

V Pásmu Gazy lékaři otevřeli novou nemocnici

12. 5. 2024 | V centrální části Pásma Gazy byla otevřena nová polní nemocnice provozovaná nevládní organizací International Medical Corp. Vyplývá to ze sobotního prohlášení izraelské armády (IDF), uvedla agentura Reuters.

Příměří ve válce Hamásu a Izraele může nastat už zítra, pokud Hamás propustí zajatce, prohlásil Biden

12. 5. 2024 | Příměří ve válce Hamásu a Izraele může nastat už zítra, pokud Hamás propustí zajatce, prohlásil v sobotu americký prezident Joe Biden. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Globe24.cz - https://globe24.cz
02:12:35 | 13.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD