Pondělí 13.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Globe24.cz
Globe24.cz Zdroj: Globe24.cz |

Bartošek uvažuje o žalobě na Okamuru za slova o Hitlerovi

12. 5. 2024 | Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".

Návrh na zavedení korespondenční volby je před závěrečným schvalováním

11. 5. 2024 | Návrh na zavedení možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí je před závěrečným schvalováním ve Sněmovně a mohl by být schválen ještě tento měsíc.

Rusko bude pořád představovat hrozbu. Nespokojí se jen s částí Ukrajiny, řekl Pavel

11. 5. 2024 | Podle prezidenta Petra Pavla bude Rusko nadále představovat hrozbu a nelze očekávat, že se uspokojí pouze s částí Ukrajiny. Ve svém rozhovoru pro rakouský list Die Presse zdůraznil, že Evropa vstupuje do delšího období konfrontace s Ruskem, avšak tato konfrontace nemusí nutně mít vojenský charakter.

Svět zasáhla nejsilnější geomagnetická bouře za 20 let. Polární záře byla viditelná i v Česku

11. 5. 2024 | Podle americké agentury pro oceán a atmosféru (NOAA) se v pátek na Zemi objevila nejsilnější geomagnetická bouře od roku 2003. Na řadě míst světa včetně Česka tak byla pozorovatelná polární záře.

Čeští hokejisté zdolali na úvod MS Finy 1:0 po nájezdech, rozhodl Kaše

11. 5. 2024 | V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ondřej Kaše a kapitán Roman Červenka se blýskli góly, zatímco brankář Lukáš Dostál zůstal na stodesetprocent čistý.

Ceny pohonných hmot klesly. Navzdory začátku motoristické sezony

10. 5. 2024 | Ceny pohonných hmot navzdory nástupu motoristické sezóny v uplynulých dnech klesaly. Litr benzinu se po necelém měsíci vrátil pod hranici 40 korun, když zlevnil o 21 haléřů na 39,98 Kč za litr. Nafta zlevnila o 34 haléřů na 38,27 Kč za litr. 

Meteorologové upozornili, že může být vidět polární záře

10. 5. 2024 | Z ČR může být dnes večer možné pozorovat polární záři, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek na sociální síti X. Podmínky budou dobré, v noci má být totiž jasno.

Ženíšek by se měl stát novým ministrem. Fiala souhlasí s návrhem TOP 09

10. 5. 2024 | Premiér Petr Fiala (ODS) v pátek odešle návrh na jmenování poslance Marka Ženíška (TOP 09) ministrem pro vědu, výzkum a inovace na Pražský hrad. Ženíšek má ve vládě nahradit Helenu Langšádlovou, která již podala demisi a v kabinetu skončila. 

Soud poslal muže obviněného z vraždy v Plzni do vazby

10. 5. 2024 | Soud poslal muže, jehož policisté obvinili z úterní vraždy v Plzni, do vazby. K vraždě došlo v centru města v úterý odpoledne. Pobodaná žena byla převezena do nemocnice, kde ve středu podlehla svým zraněním. 

Policie objasnila vraždu v Plzni. Motivem byly partnerské neshody

8. 5. 2024 | Policie ve středu obvinila sedmatřicetiletého muže z místní komunity bezdomovců z vraždy, kterou se plzeňští kriminalisté zabývají od úterního odpoledne. Pobodaná žena dnes podlehla svým zraněním v nemocnici. 

Záchranáři zasahovali na dostizích v Pardubicích. Kůň zranil dítě

8. 5. 2024 | Při dostizích v Pardubicích ve středu odpoledne vběhl kůň bez jezdce do diváckého prostoru. Nejméně dva lidé utrpěli zranění. Dítě převezli záchranáři i s matkou do nemocnice, muže ošetřili na místě, informovala policie. Podle pořadatele šlo o nešťastnou událost.

Pavel povýšil Koudelku a další příslušníky armády či bezpečnostních sborů

8. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel ve středu u příležitosti státního svátku Dne vítězství jmenoval vojáky či příslušníky bezpečnostních sborů do generálských hodností. Povýšení do hodnosti generálmajora se dočkal ředitel Bezpečnostní informační služby Michal Koudelka.

Pavel na Vítkově přirovnal konflikt na Ukrajině k druhé světové válce

8. 5. 2024 | Česko si ve středu na Den vítězství připomíná konec druhé světové války v Evropě. Prezident Petr Pavel na pietním aktu na pražském Vítkově mluvil o probíhajícím konfliktu na Ukrajině. Pavel vyjádřil hrdost nad tím, že Česko nepolevuje v pomoci Kyjevu. Ukrajinští vojáci si podle něj zaslouží respekt a veškerou podporu. 

Policie upřesnila, že žena přežila útok v centru Plzně. Je v nemocnici

8. 5. 2024 | Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

SZÚ: V Česku se šíří i jiné nemoci, které se podobají černému kašli

8. 5. 2024 | Za uplynulý týden přibylo 1 266 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Celkem se již letos potvrdilo 12 239 případů onemocnění. Ústav v aktuální zprávě upozornil i na jiné nemoci, které se podobají černému kašli.

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

8. 5. 2024 | Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

7. 5. 2024 | České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

Policie vyšetřuje podezřelé úmrtí ženy v centru Plzně

7. 5. 2024 | Policie vyšetřuje v Plzni od úterního odpoledne úmrtí ženy, která nejspíš zemřela násilnou smrtí. Případ si převzali krajští kriminalisté. V západočeském městě dnes také museli strážci zákona evakuovat soudní budovy. 

Lipavský předvolal ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům

7. 5. 2024 | Ministerstvo zahraničí v pondělí předvolalo ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům na české instituce a kritickou infrastrukturu. Česko už v minulém týdnu uvedlo, že z nich podezřívá ruského státního aktéra APT28.

Novým ministrem pro vědu by mohl být Ženíšek

7. 5. 2024 | TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

Zdroj: Globe24.cz - https://globe24.cz
10:12:10 | 13.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD