Neděle 12.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Kultura » I-Divadlo
I-Divadlo Zdroj: I-Divadlo |

Z tiskových zpráv: Vzlet na konci května představí premiéru inscenace Kytice, my homeland, která vychází z textů K. J. Erbena. Hlavní roli matky ztvární Michal Kern.

9. 5. 2024 | Sbírku 13 balad inspirovaných lidovou slovesností napsal Karel Jaromír Erben v roce 1853. Režisérka Eliška Říhová s dramaturgyní Alžbětou Novákovou tyto notoricky známé příběhy čtou jako metaforu ke komplikovanému vztahu dítěte a rodiče. Ten podle nich po generace oboustranně protkává strach ze selhání. Autorky postavu matky vnímají jako univerzální pravzor bez ohledu na gender, a proto se s ní diváci setkají v mužském obsazení v podobě Michala Kerna. Další divadelní projekt v produkci vršovické ...

Z tiskových zpráv: Individuální pandemie Clémenta a Laury. V MeetFactory vzplane Oheň Marie Pourchet.

9. 5. 2024 | Spalující vztahové drama na pozadí covidové pandemie fascinujícím jazykem otevírá komplikovaná aktuální témata mezigeneračních střetů, kulturních válek i psychologických důsledků karanténní izolace. Adaptaci románu francouzské spisovatelky Marie Pourchet Oheň poprvé v dramatizaci Ondřeje Novotného a režii Tomáše Soldána uvede Divadlo MeetFactory. Premiéra bude 22. května 2024.

Z tiskových zpráv: Cena Marka Ravenhilla bude udělena již potřinácté!

7. 5. 2024 | Cena Marka Ravenhilla, jejíž vznik již před čtrnácti lety iniciovalo Divadlo LETÍ, se pravidelně udílí za nejlepší inscenaci současné hry. Nezávislá porota složená z osmi odborníků tentokrát vybírala z více než sta inscenací, přičemž do užší nominace se dostalo sedm z nich.

Změna v repertoáru: Gagarinova ulice (Komorní scéna Aréna)

7. 5. 2024 | Původní termín premiéry v květnu 2024 byl odložen na červen 2024, titul bude nastudován se změnami v obsazení.

Změna v repertoáru: Posel z Liptákova (Žižkovské divadlo Járy Cimrmana)

7. 5. 2024 | Zdeněk Svěrák alt. Ondřej Vetchý

Z tiskových zpráv: Nová inscenace Naivního divadla zavede diváky až do dalekého pohoří Himálaj

6. 5. 2024 | V sobotu 11. května v 17:00 hodin se v Naivním divadle Liberec uskuteční třetí a zároveň poslední premiéra této divadelní sezóny. Autorská loutková inscenace Yetti zavede diváky až do vzdáleného a majestátního pohoří Himálaj, které je cílem nejen odvážných horolezců, ale také domovem bájného tvora jménem Yetti. Novinka je určena dětem od šesti let.

Z tiskových zpráv: Ostravská divadelní továrna na sny se rozjede už za necelé tři týdny

6. 5. 2024 | Šestnáctý ročník festivalu Dream Factory Ostrava nabídne od pátku 24. května sedm dní nabitých divadlem! Na své si přijdou fanoušci i fanynky klasických činoherních inscenací, autorských počinů z nezávislé scény, fajnšmekři toužící po neobvyklých diváckých zážitcích i rodiny s dětmi.

Změna v repertoáru: Miss Dietrich lituje (Divadlo Ungelt)

6. 5. 2024 | inscenace již nebude uváděna (stažena bez oficiální derniéry)

Rychlé zprávy: Zemřela Simona Postlerová

5. 5. 2024 | Ve věku pouhých 59 let náhle zemřela herečka Simona Postlerová. Pocházela z umělecké rodiny. Již za studií působila v souboru činohry pražského Národního divadla, po absolutoriu zde strávila pět let ve stálém angažmá. V roce 1992 přešla do Divadla na Vinohradech, kde naposledy vystoupila před několika dny a ještě den před smrtí zkoušela novou roli. Pohostinsky účinkovala v dalších divadlech. Na jevišti ztvárnila řadu výrazných rolí. Zahrála si v několika filmech, bohaté uplatnění nalezla v telev ...

Z tiskových zpráv: Festival TANEC PRAHA představuje událostmi nabitý program 36. ročníku

5. 5. 2024 | Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2024 se odehraje od 2. do 27. června na několika pražských scénách a ve více než 20 městech a obcích České republiky. Z programu aktuálního 36. ročníku je zřejmé, že festival dozrál do mimořádné kvality. Festivalové publikum čeká v choreografiích umělců z celého světa exkurze napříč tanečními kulturami. Afrika, Island, Brazílie, Norsko, Portugalsko, Ukrajina… chybět samozřejmě nebudou domácí tvůrci, kteří svou tvorbu představ ...

Zdroj: I-Divadlo - i-divadlo.cz
14:12:11 | 12.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD