Neděle 12.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Metro.cz
Metro.cz Zdroj: Metro.cz |

Oslavenkyně spojila pracovní život s čísly, mobil vyjmenuje i ve 103 letech

Věroslava Holmanová oslavila v českobudějovickém Alzheimer centru 103. narozeniny. Má velmi ráda společnost a hudbu, proto se na oslavu těšila. „Život je krátký. Divím se, že mi osud tolik dopřál. Pořád mi to ale dobře myslí. Telefonuji si s mnoha lidmi, a dokonce umím nazpaměť svoje číslo,“ chlubila se před hosty. A vzápětí devět číslic vyjmenovala.

Zóna v Lutyni se musí vyplatit, jinak plány končí, říká zástupce ministerstva

Už druhou debatu o plánované průmyslové zóně s obyvateli Dolní Lutyně a její místní částí Věřňovice na Karvinsku má za sebou vrchní ředitel sekce ministerstva průmyslu a obchodu Petr Očko.

Zkusím diváky inspirovat k domácímu chovu slepic, říká zahradník po ruce Tomáš Trejbal

Na pěstování nepotřebujete velkou zahradu, i balkon může být nejen okrasný, ale i jedlý. Stačí vyzkoušet pár fíglů a vypěstujete si suroviny bez chemie a rozšíříte svůj životní prostor o kus zdravé přírody. Praktické rady na obrazovkách televize Prima každou neděli odpoledne rozdává zkušený tvůrce přírodních zahrad Tomáš Trejbal, a to prostřednictvím svého pořadu Zahradník po ruce.

Nehoda auta s motocyklem uzavřela dálnici D2 před Brnem, motorkář je zraněný

Střet osobního vozu s motocyklem uzavřel dálnici D2 těsně u Brna ve směru do města. Nehoda se stala na čtvrtém kilometru a policisté odklánějí dopravu na exitu 11 u Blučiny. Motorkář má středně těžká zranění, uvedl mluvčí brněnské záchranky Lukáš Dvořáček.

V Drahelčicích u Prahy pokousal pes malé dítě, zranil ho v obličeji

V Drahelčicích u Prahy v neděli pokousal pes malé dítě. Utrpělo zranění v obličeji, záchranáři ho převezli do nemocnice, řekli mluvčí středočeské policie Pavel Truxa a krajské záchranné služby Monika Nováková. Okolnostmi případu se policisté dál zabývají.

Odbrzděný traktor sjel do kolejiště, na hodinu přerušil provoz do Německa

Provoz na železničním koridoru do Německa v neděli na více než hodinu v Děčíně - Prostředním Žlebu zastavil traktor, který sjel do kolejiště. Mluvčí Správy železnic Martin Kavka uvedl, že provoz byl obnoven ve 13:38.

Kachny, samé kachny! Pardon, labutě, samé labutě aneb Když hospodské inspirují ptáci

Praha je dobrodružství a romantika. Také nikdy nekončící zdroj zajímavostí. Stačí jen zvednout oči od displeje mobilního telefonu a nestačíte se divit. Objevování Prahy se neliší od cest Eskymo Welzla do polárních krajů a od putování Emila Holuba do nitra Afriky…

I kvůli Škodovce je v Mladé Boleslavi draho, město slibuje tisíce dostupných bytů

Postavíme byty a zajistíme v nich dostupné bydlení. To byly sliby hned několika politických stran před posledními komunálními volbami. A lidé na to slyší, protože bydlení je v Mladé Boleslavi skutečně problém. Příliš nových bytů se nestaví a ty stávající jsou beznadějně obsazené například mnoha tisíci lidí, kteří do města přicházejí pracovat do automobilky.

V okolí Zlína se pohybuje medvěd, potvrdili policisté. Našly se jeho stopy

Pohyb medvěda v okrajové části Zlína, který ohlásil v sobotu před polednem náhodný svědek, potvrdily podle městské policie jeho stopy. Zajistil je poblíž místa nahlášeného setkání se šelmou myslivecký hospodář, řekl pracovník operačního centra městské policie.

Muž, který pobodal v Chomutově dva lidi, je po zadržení v psychiatrické léčebně

Do psychiatrické léčebny byl umístěn muž, jehož zadrželi policisté v sobotu v souvislosti s incidentem v bytě na sídlišti v Chomutově. Informovala o tom regionální mluvčí policie Miroslava Glogovská. Při incidentu utrpěli bodná zranění dva lidé, přičemž jednoho s vážným poraněním záchranáři přepravili letecky do ústecké nemocnice a druhého se středně těžkým poraněním sanitou do chomutovské nemocnice. ...

Superrychlých nabíječek kolem hlavních tahů přibývá, na sídlištích chybějí

Kolem hlavních tahů a obchodních center v Pardubickém kraji přibylo za poslední čtyři roky více než šedesát dobíjecích stanic. Velká sídliště jsou však zatím na okraji zájmu.

Pěvecký sbor Mistřické frajárky chystá repertoár k tradičnímu čepení nevěsty

Sedmadvacetiletá folkloristka a umělecká vedoucí dívčího sboru Mistřické frajárky Michaela Šilhavíková si od lidové hudby neodpočine ani na chvilku. Angažuje se také v dívčím pěveckém sboru Vojenského uměleckého souboru Ondráš i při svém vysokoškolském studiu na Masarykově univerzitě v Brně.

Je to Ještěd Vysočiny, hovoří o Medlově majitelé. Z hotelu dělají památku

Hotel Medlov umístěný uprostřed Žďárských vrchů letos slaví dvě velká výročí. Jako honosné zařízení otevřel před devadesáti lety. Prvorepublikovou smetánku včetně herců Adiny Mandlové, Jana Wericha či Oldřicha Nového před půl stoletím vystřídali odboráři. Rekreační zařízení je kronikou 20. století.

Šemnická skála se svými legendami a poetickou flórou je domovem výra velkého

Nejvděčnějším a nejsnáze dosažitelným turistickým cílem v bezprostřední blízkosti Karlových Varů je nejsevernější výběžek Slavkovského lesa s výraznou dominantou Šemnické skály. K severovýchodu spadající více než sto metrů vysokou skalní stěnou charakteristický vrchol byl hojně navštěvovaný už v 19. století.

Autobusy mají od léta zastavovat jen na znamení. Vše nyní závisí na posvěcení magistrátem

Zkrácení intervalů, nižší náklady na pohonné hmoty, ale také větší komfort pro projíždějící cestující. Zastavující a rozjíždějící se autobusy nebudou tolik ničit silnice v zastávkách, sníží se hluk a množství emisí. Jízdní řády mají být přehlednější, protože by z nich mohla zmizet řada značek. To jsou podle zástupců organizátora Pražské integrované dopravy ROPID dobré důvody pro to uvést všechny autobusové zastávky fungující v rámci pražské MHD do režimu na znamení. ...

Hledá se, kdo postaví neviditelný most u Plas. Bude nejvyšší v ČR

Ředitelství silnic a dálnic vypsalo soutěž na zhotovitele silničního mostu u Plas na Plzeňsku, který bude jedním z nejvyšších v Česku. Půl kilometru dlouhá stavba, kde auta budou jezdit téměř 90 metrů nad hladinou řeky Střely, by se měla otevřít společně s obchvatem Plas za čtyři roky.

Jaký to báječný svět, říkají v galerii kresby hravého autora

Jako o vlastních dětech hovoří o svých kresbách slovinský rodák Milorad Krstić, aktuálně vystavující v Oblastní galerii Liberec. A je vskutku plodný otec - hned několik kreseb vytvořil během cesty z Budapešti, kde trvale žije, do Česka. Tato díla návštěvníci zatím nespatří, ale obdivovat mohou jeho volnou tvorbu nebo kresby z animovaného filmu Sběratel Ruben Brandt.

Ze dvou tatrováckých muzeí je nyní jen jedno, to starší čeká na obnovu

Akci kulový blesk připomíná letošní muzejní reorganizace v Kopřivnici. Tři muzea mění zřizovatele, nového majitele bude mít i část tamního kulturního domu, vše se přitom děje kvůli tomu, aby dosavadní Technické muzeum Tatra, v němž jsou vystaveny především osobní vozy z kopřivnické automobilky, mohlo být rekonstruováno a dočkalo se nové reprezentativní podoby.

Prázdné lavice byly smutné, kostelnice z Velké Úpy láká na cimbálovku i běh

Učitelka Lenka Ficová dala kostelu Nejsvětější Trojice v krkonošské Velké Úpě novou energii. Pořádá tam s usedlíky koncerty i slavnosti, aby se svatostánek z roku 1789 stal místem setkávání pro věřící i ateisty. V kostele a jeho okolí se koná noční běh, rytířská slavnost i koncert moravské cimbálovky.

Podpisy máme, vyhlaste referendum, vyzývají obyvatelé politiky kvůli větrníkům

Odpůrci výstavby obřích větrných elektráren v Mšeném-lázních na Litoměřicku nasbírali dostatek podpisů nutných pro vyhlášení referenda. Mají obavy z hluku, narušení krajiny i odlivu lázeňských hostů. O konání referenda rozhodnou tamní zastupitelé v pondělí.

Zdroj: Metro.cz - https://metro.cz
18:12:25 | 12.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD