Pátek 10.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Bydlení » Bydlet.cz
Bydlet.cz Zdroj: Bydlet.cz |

Češi jsou na evropské špičce v počtu domácích zvířat - Humanizace zvířat je velkým trendem

10. 5. 2024 | Skoro každá druhá rodina u nás vlastní psa nebo kočku. Domácí zvířata se stala běžnou součástí našich životů a stále více lidí je bere jako pevnou součást rodiny se všemi privilegii.

Aloe pravá neboli Aloe vera - kosmetická královna

10. 5. 2024 | Pokojovky považujeme většinou jen za okrasné rostliny, ve skutečnosti jejich hlavní dovednosti přehlížíme. Na některých si mohou pochutnat naši domácí mazlíčci, jiné rostliny zase bravurně čistí vzduch, ale neměli bychom zapomínat ani na zajímavé léčivky

Eva Turnová: Můj bunkr, můj hrad (Glosa Plus) (audio)

10. 5. 2024 | Mou nejoblíbenější činností v dětství bylo stavění bunkrů. Stáhli jsme z gaučů přehozy a vysvobodili deky z tuhých povlaků. Získané látky jsme spojili svíracími špendlíky, přehodili přes stoly a zatížili encyklopediemi.

Hypoteční sazby klesají jen velice mírně, pokles zůstává hluboko pod rychlostí snižování sazeb ČNB

9. 5. 2024 | Hypoteční trh na rychlé a pravidelné snižování základních úrokových sazeb Českou národní bankou (ČNB) příliš nereaguje. Průměrná nabídková sazba hypoték podle Swiss Life Hypoindexu klesla v květnu jen nepatrně na 5,52 procenta.

Sklon, světová strana i kvalita krytiny. Na co dát pozor při umístění fotovoltaiky?

9. 5. 2024 | Správné umístění fotovoltaiky je základním předpokladem pro zajištění jejího dobrého výkonu a bezproblémového provozu. Při umístění na střechu je podstatné dbát na její orientaci, sklon, ale i kondici střešní krytiny.

Copernicus: Letošní duben byl nejteplejší v historii měření. Globální teplotní rekordy nadále pokračují

9. 5. 2024 | Anomálie přízemní teploty vzduchu pro duben 2024 ve vztahu k dubnovému průměru za období 1991-2020. Zdroj dat: ZDROJ DAT: ERA5. Kredit: Copernicus Climate Change Service/ECMWF. Služba Copernicus Climate Change Service (C3S ), kterou jménem Evropské&hellip

Připravte bazény na sezonu. Ty vypuštěné nebo zazimované s loňskou vodou mají svoje pravidla (Hobby magazín) (audio)

9. 5. 2024 | Teploty stoupají, jaro je v plném proudu, a proto je na čase pomalu začít zprovozňovat bazény, aby byly na sezonu v plné kondici. Ať už nadzemní nebo zapuštěné.

Jak se nespálit při výběru stavební firmy

9. 5. 2024 | Orientace ve světě stavebnictví může být poměrně složitá, obzvláště pokud se jedná o realizaci vašeho prvního projektu. Volba vhodné stavební společnosti se následně odrazí nejen na kvalitě práce, ale také na vaší celkové spokojenosti s výsledkem.

Nejznámější česká přehrada s lesní procházkou a krásnými výhledy. Kudy kam? Začněte v Loučovicích

9. 5. 2024 | ?>? Nejznámější česká přehrada s lesní procházkou a krásnými výhledy. Kudy kam? Začněte v Loučovicích, odkud se po žluté vydáte na vyhlídkovou...

Máte protihlukové dveře? Dopřejí vám konečně klid

7. 5. 2024 | Máte protihlukové dveře? Dopřejí vám konečně klid Čas strávený doma by měl být spojený s klidem, pohodou a odpočinkem. Obzvlášť, když musíte být zavření v domácnosti třeba kvůli nemoci nebo soustředěné práci na projektu.

Péče o zahradní nábytek prodlouží jeho životnost

7. 5. 2024 | Zahrada je bezesporu místo, kde v teplých měsících chceme trávit co nejvíce času. Ať už jde o relax s rodinou nebo populární práce na home office, neobejdeme se bez zahradního nábytku.

Pardubice hostí setkání nabité energií talkshow zaměřená na moderní energetiku a úspory energií

7. 5. 2024 | Pardubice se v polovině května stanou místem, které bude pulzovat diskusemi a moderní energií. Už ve čtvrtek 16. května se obyvatelé Pardubic a okolí mohou těšit na unikátní talkshow zaměřenou na moderní energetiku, úspory energií

KOMENTÁŘ: Co nás naučila teplá zima? Musíme myslet na to, že problém už brzo nebude dům vyhřát, ale vychladit

7. 5. 2024 | Letošní zima byla podle Českého hydrometeorologického úřadu druhou nejteplejší v historii měření. Užili jsme si umělý sníh v lednu, rozkvetlé stromy na konci února, první alergické záchvaty už v průběhu března.

Zaměstnanci se stále více rozhodují, kde pracovat, podle vztahů na pracovišti a firemní kultury

6. 5. 2024 | Dnešní pracovní trh je dynamický a konkurenční, a proto je pro firmy nezbytné, aby se odlišily a přilákaly ty nejlepší talenty. Data portálu Atmoskop.cz totiž ukazují, že firemní kultura hraje klíčovou roli při rozhodování stále většího množství...

Zahrada vás vtáhne do děje - aneb jak na zahradničení s dětmi

6. 5. 2024 | Zahrada není jen produkce zeleniny – poskytuje dětem radost ze smysluplné činnosti a podporuje jejich učení a rozvoj v různých oblastech. Navíc nabízí bohaté možnosti pro objevování a zároveň má pozitivní vliv na fyzické i duševní zdraví.

Opravdu muži hubnou rychleji?

6. 5. 2024 | Hubnutí je jedním z nejdiskutovanějších témat naší doby. A není divu, protože počet lidí, kteří trpí nadváhou či obezitou, dramaticky roste – v České republice mají kila navíc zhruba dvě třetiny obyvatel.

Dušnost, sípání i suchý kašel. Jak mít astma pod kontrolou?

6. 5. 2024 | V Česku jím trpí přibližně 500 tisíc lidí, dalších více než čtvrt milionů o svém onemocnění neví. Neléčené astma přitom může výrazně snížit kvalitu života, vést k hospitalizaci a v nejhorším případě skončit i fatálně.

Půjčka na vybavení bytu: kolik stojí a jak velké jsou splátky?

6. 5. 2024 | Půjčka na vybavení bytu patří do skupiny takzvaných zdravých půjček. Co to znamená? Jde o zadlužení, které dává smysl. Podívejte se, kolik teď stojí úvěr na nábytek, koberce nebo i elektroniku do domácnosti. Ukážeme, s jak vysokými splátkami počítat.

Analýza: Hypoteční trh v březnu 2024

3. 5. 2024 | Objemy poskytnutých hypotečních úvěrů Březen 2024 byl podle statistických údajů České národní banky měsícem růstu objemu poskytnutých hypotečních úvěrů. Banky v tomto měsíci poskytnuly hypoteční úvěry v celkovém objemu 16,4 mld. Kč.

Bankovní, či nebankovní hypotéka: Jak se rozhodnout?

3. 5. 2024 | Pokud přemýšlíte o tom, jak financovat své nové bydlení, možná budete hledat odpověď na otázku, jaký je vlastně rozdíl mezi bankovní a nebankovní hypotékou. Obě možnosti mají své výhody a nevýhody, a jak už to v životě bývá, je důležité pečlivě...

Zdroj: Bydlet.cz - bydlet.cz/
18:11:53 | 10.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD