Pátek 10.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Svět techniky » Lupa.cz
Lupa.cz Zdroj: Lupa.cz |

CETIN koupil ostravského regionálního poskytovatele internetu M.NET Studénka

10. 5. 2024 | CETIN spadající pod PPF koupil menšího regionálního poskytovatele internetu M.NET Studénka. Ten působí na Ostravsku, kde v několika obcích provozuje optickou síť a v desítkách dalších bezdrátové připojení k internetu. M.NET také nabízí také IPTV, VoIP a přeprodává DSL.

Ondřej Vlček končí v čele Gen Digital, nástupnické firmy Avastu

10. 5. 2024 | V čele kyberbezpečnostní firmy Gen Digital, která je nástupcem společnosti Avast, končí její český prezident Ondřej Vlček. Firma to oznámila v rámci zprávy o svých hospodářských výsledcích.

Rusňákova DRFG jedná o prodeji Suntelu, dostat může až kolem 1,6 miliardy

10. 5. 2024 | Česká investiční skupina DRFG Davida Rusňáka vyjednává o prodeji telekomunikační společnosti Suntel, která staví sítě pro operátory a telco firmy. Rusňák do řekl pro Seznam Zprávy.

Další stanice v DVB-T2 na obzoru? Terestriku chce zkusit také DVTV

10. 5. 2024 | Čeští televizní diváci se mohou těšit na další kanál, který naladí klasicky „přes anténu“.

Apple se omluvil za "drtivou" reklamu na iPad Pro

10. 5. 2024 | Firma Apple nebude v televizní kampani používat reklamní spot na nový iPad Pro. Potvrdil to její viceprezident pro marketing Tor Myhren, který se zároveň za video, jež řada uživatelů kritizovala, omluvil.

Z výroby Applu v Číně je město duchů, Křetínský chce koupit Atos, Úřad práce zaplatí kurzy na IT

10. 5. 2024 | Další sankční políček pro Huawei. Mistral získal další investici. Apple vydává M4 a nové iPady. Microsoft zavřel čtyři herní studia. Zprávy z IT, každý pátek na Lupě.

eDoklady se už prokazuje přes 400 tisíc občanů

9. 5. 2024 | Počet uživatelů mobilní aplikace eDoklady, která umožňuje prokázat totožnost bez plastových kartiček, překročil 400 tisíc. S tím roste i počet míst, které tento způsob identifikace umožňují. Takzvaných ověřovatelů, včetně krajů, obcí, městských částí a notářů už je více než 670. Od července pak bude možné se s eDoklady prokazovat u policie nejen v terénu, ale i na služebnách, u soudů, úřadů práce, finančních úřadů nebo u obcí a krajů. ...

Příliš mnoho škodlivého obsahu, zdůvodňuje Ofcom hrozbu zákazu sociálních sítí pro nezletilé

9. 5. 2024 | Britský telekomunikační regulátor Ofcom zvažuje zavést plošný zákaz používání sociálních sítí pro nezletilé, tedy až do dovršení 18 let věku. Hrozba plošného zákaz aplikací včetně TikToku, Instagramu a Snapchatu má přimět technologické firmy dodržovat nová pravidla britského regulátora na ochranu dětí.

Jak je to s podvody využívající bitcoin? Podcast vysvětluje, proč je v tom nejstarší kryptoměna nevinně

9. 5. 2024 | O osm set tisíc korun přišla v polovině letošního dubna dvaašedesátiletá žena z Děčínska, která naletěla podvodníkům vydávajícím se za pracovníky jedné z tuzemských bank. Uvěřila jim, že jí někdo napadl bankovní účet, pro záchranu musí vybrat z banky ihned všechny své peníze a vložit je do bitcoinového automatu. Až poté se obrátila na policii, protože si uvědomila, že ji někdo podvedl.

Apple sklízí kritiku za reklamu na nový iPad Pro

9. 5. 2024 | Deska obřího lisu se pomalu snáší na hromadu hudebních nástrojů, výtvarných potřeb, fotoaparátů, knih a dalších předmětů a drtí je. Když se znovu zvedne, leží pod ní místo všech zničených věcí nový iPad Pro. Zpěvačka Cher k tomu zpívá „potřebuju jen tebe“ (All I Ever Need Is You). Tak ve zkratce vypadá reklamní spot na novou verzi svého tabletu, který firma Apple představila tento týden.

Krátké vlny: Supervolební rok a operace Neviditelný inkoust

9. 5. 2024 | Dezinformační kampaně, kybernetické útoky a další formy hybridní války. Jakým hrozbám čelí demokracie a volební procesy v Evropské unii?

Aleš Cibulka a ti další. Co potřebujete vědět o OK TV, která jde za pár dnů do éteru

9. 5. 2024 | Letošní rok je bohatý na nové televizní stanice. 16. května začne vysílat OK TV, diváky chce přilákat na pohodu, hudbu a celebrity.

Překvapení u Disneyho. Disney+ a Hulu jsou v zisku

7. 5. 2024 | Dvě hlavní streamovací služby firmy Disney jsou poprvé ziskové. Mediální firma se tím pochlubila v rámci hospodářských výsledků za první tři měsíce letošního roku.

Regulace podle NIS2: Překryv služeb v různých režimech půjde optimalizovat

7. 5. 2024 | Poskytovatelé více služeb zařazených pod odlišné režimy regulace budou motivováni k tomu své podnikání rozdělit. Jinak pro ně začne platit přísnější metr na všechno.

Midjourney zkouší webové rozhraní. Jak vypadá a co umí?

6. 5. 2024 | Obrázkový generátor Midjourney testuje webové rozhraní. V čem je lepší než dosavadní zadávání promptů přes Discord?

Museli jsme přesvědčit tvůrce, že to myslíme vážně. Co nového chystá Voyo

6. 5. 2024 | Televize Nova chce posílit zájem předplatitelů o aplikaci Voyo. Ve výrobě je přes 500 hodin obsahu. Online seriálům se daří získávat i odborná ocenění.

Qubity: 300mm wafer s křemíkovými qubity, vylepšení magnetické rezonance, další posílení Japonska

5. 5. 2024 | Pravidelný přehled novinek z rozsáhlého a rozvíjejícího se oboru kvantových počítačů, který vydáváme ve spolupráci s blogem Qubits.cz.

Hrad se zbavil telefonů Huawei po Zemanovi, 25Mb přenos dat ve vesmíru, Británie zakázala výchozí hesla

3. 5. 2024 | MS-DOS 4.0 jako open source. Čínské appky a hry na Západě slouží k propagandě. ByteDance nechce prodat TikTok. 14 let ve vězení za ransomware REvil. Zprávy z IT, každý pátek na Lupě.

Gigabit na hokeji. Podívejte se, jak byla před mistrovstvím světa modernizována mobilní síť v O2 areně

2. 5. 2024 | CETIN před mistrovstvím světa v hokeji v Česku modernizoval mobilní infrastrukturu v O2 areně. Podívejte se, jak to nad ledovou plochou vypadá. Uvnitř: GALERIE.

Kousli jsme do kyselého jablka, říká ministr o zvyšování televizních poplatků

2. 5. 2024 | Už déle než půl roku pracuje ministerstvo kultury na úpravách zákona, který má zvýšit televizní poplatky. Stále doufá, že bude platit od ledna 2025.

Zdroj: Lupa.cz - lupa.cz
14:11:48 | 10.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD