Pondělí 13.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Týden.cz
Týden.cz Zdroj: Týden.cz |

V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort

13. 5. 2024 | V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort, je unikátním spojením dvou odlišných výcviků. Novinářům to dnes v Brandýse nad Labem řekl velitel cvičení Michal Kudyn. Mezi 500 vojáky je asi 150 příslušníků zahraničních armád, z techniky se kromě letounů JAS-39 Gripen zapojí mimo jiné rušicí letoun FA-20.

Česká pošta rozšířila testování mobilní pošty do dvou obcí na Trutnovsku

13. 5. 2024 | Česká pošta dnes rozšířila testování mobilní pošty do dvou obcí na Trutnovsku. Poštovní dodávka začala jezdit do Vlčic u Trutnova a do Libňatova, přičemž kamenné pobočky v obcích zůstaly zavřené. Od pondělí 6. května tříměsíční zkušební provoz mobilní pošty je ve třech obcích na Rychnovsku, a to v Černíkovicích, Lukavici a v Liberku. Ve třech obcích na Hradecku pošta testování mobilní pošty kvůli odporu starostů musela před týdnem odložit. ...

Izraelská armáda stupňuje útoky v táboře na severu Pásma Gazy i na jihu v Rafáhu

13. 5. 2024 | Izraelské tanky kryté palbou ze země i ze vzduchu dnes pronikaly do uprchlického tábora Džabálija na severu Pásma Gazy, zatímco v jižní části tohoto palestinského území izraelští vojáci překročili klíčovou silnici na předměstí města Rafáh a letectvo pokračovalo v bombardování pozemních cílů. S odvoláním na místní obyvatele i média hnutí Hamás o tom informovala agentura Reuters.

Inflace v dubnu zrychlila na 2,9 procenta, hlavně kvůli zdražení potravin

13. 5. 2024 | Meziroční inflace v Česku v dubnu zrychlila na 2,9 procenta z březnových dvou procent. Proti předchozímu měsíci spotřebitelské ceny vzrostly o 0,7 procenta, vyplývá z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).

VIDEO: Půjde v otcových šlépějích? Malý Ronaldo ukázal velký talent

6. 6. 2017 | Po závěrečném hvizdu padl na trávník, šťastný jako blecha. Sen o obhajobě titulu se Cristianu Ronaldovi splnil. Bujaře oslavoval na trávníku, i později, když se chopil mikrofonu a zazpíval. Jako velký exhibicionista se ukázal i jeho syn, který dokázal dostat fanoušky do varu.

Jak jsou na tom Češi s úklidem domácnosti

13. 5. 2024 | Domácí úklid baví asi málokoho, ale sotva se mu vyhneme. V takovém případě je nejlepším pomocníkem vysavač. V některých domácnostech hučí co chvíli, v jiných přijde ke slovu až v nouzi nejvyšší. A vůbec nepřekvapí, že se na tuto nutnost dívají jinak obě pohlaví a také jiné generace.

Praha doplní plastiku Moskva-Praha ve stanici metra Anděl vysvětlující tabulkou

13. 5. 2024 | Vedení pražského magistrátu nechá k bronzové plastice s nápisem Moskva-Praha ve vestibulu stanice metra B Anděl doplnit vysvětlující tabulku. Bude na ní uvedeno, že tehdejší Československo bylo okupováno Sovětským svazem a přátelství mezi oběma zeměmi bylo pouze propagandistickým tvrzením. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Město zároveň spolu s dopravním podnikem (DPP) a Galerií hlavního města Prahy (GHMP) vypíše výtvarnou soutěž na úpravu reliéfu. ...

55. ročník Hudebního festivalu A. Dvořáka Příbram vstupuje do své druhé poloviny

13. 5. 2024 | Jubilejní 55. ročník má již za sebou polovinu plánovaných koncertů a doprovodných akcí a řada superlativů hodnocení odborné kritiky i spokojených návštěvníků dává tušit, že festival i letos přináší do příbramského regionu opravdové skvosty – nejen - pro milovníky klasické hudby.

Letošní Jazz Open Ostrava uvede Prince tribute show

13. 5. 2024 | Bývalí členové kapely legendárního Prince, jedenáctinásobný držitel Grammy Phil Lassiter a Ida Nielsen, jedna z nejlepších baskytaristek světa, vzdají hold této legendě v hlavním festivalovém večeru, který nese název "Prince tribute show".

Členské státy EU dnes definitivně schválily revizi společné zemědělské politiky EU

13. 5. 2024 | Členské státy EU dnes definitivně schválily revizi společné zemědělské politiky Evropské unie. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU. Nová pravidla mají podpořit farmáře, kteří v minulých měsících protestovali v řadě unijních zemí a stěžovali si na nedostatečné výdělky, byrokracii, rostoucí náklady i špatné podmínky při hospodaření.

Britská policie zatkla trojici mužů podezřelých ze špionáže pro tajné služby Hongkongu

13. 5. 2024 | Britská policie zatkla trojici mužů obviněných ze zahraničního vměšování a napomáhání tajné službě Hongkongu, bývalé britské kolonie nyní pod správou Číny. Podle stanice Sky News jsou obviněnými Matthew Trickett (37), Peter Wai (38) a Chung Biu Yuen (63) a dnes stanou před soudem v londýnském Westminsteru.

Desátý ročník festivalu Open House Praha letos otevře veřejnosti 115 běžně nepřístupných budov a objektů

13. 5. 2024 | Desátý ročník festivalu Open House Praha letos otevře veřejnosti 115 běžně nepřístupných budov a objektů. Dnes začíná doprovodná část festivalu, která v týdnu nabídne přednášky, výstavy a komentované procházky po Praze. Objekty významných českých architektů, například Josefa Fuchse, Oldřicha Tyla, Josefa Fanty či Karla Hubáčka, pak lidé budou moct navštívit o víkendu 18. a 19. května. Celý program a seznam objektů, které se otevřou, je dostupný na webu festivalu. Vstup do budov je každoročně zda ...

Před 15 lety byla světu představena pravěká Švábská venuše

13. 5. 2024 | Nejstarší dosud známou sošku lidské postavy, kterou pravěký umělec vytvořil asi před 35.000 až 40.000 lety, představili němečtí vědci světu 13. května 2009.

Ruské úřady: V Belgorodu zemřelo v troskách zasaženého domu nejméně 12 lidí

12. 5. 2024 | V ruském Belgorodu se dnes částečně zhroutila vícepodlažní obytná budova, podle úřadů v důsledku raketového útoku z Ukrajiny. Záchranáři ze sutin domu zatím vyprostili 12 mrtvých, počet obětí se ale ještě může zvýšit. Několik lidí se stále pohřešuje, včetně autistického dítěte. Úřady podle agentury TASS hlásí kolem dvaceti zraněných. Mluvčí Kremlu Dimitrij Peskov útok označil za barbarství. Zpravodajský server Nexta na základě analýzy veřejně dostupných informací napsal, že dům mohl vybuchnout z ...

Alergie na pyly vrcholí: Čistička vzduchu vám pomůže přečkat sezónu

12. 5. 2024 | Pyly poletující ve vzduchu přinášejí na jaře a v létě alergikům každoroční nepříjemnosti, jako je pálení očí, věčně plný nos, dýchací obtíže, kýchání nebo ekzém. Venku se lze alergenům jen stěží vyhnout, ale doma nebo v kanceláři můžete díky čističce vzduchu vytvořit bezpečné prostředí. Je účinným řešením, jak z ovzduší odstranit nejen pyly, ale i jiné alergeny, jako jsou části srsti zvířat, prach, výkaly roztočů, ale i další nečistoty či zápachy. Poradíme vám, podle čeho přístroj vybírat. ...

Ukončení pracovního poměru z organizačních důvodů

12. 5. 2024 | Problematiku výpovědi z pracovního poměru uceleně upravuje zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění (dále jen "zákoník práce"). V tomto článku bychom se věnovali způsobům ukončení pracovního poměru formou výpovědi dané zaměstnanci zaměstnavatelem z tzv. organizačních důvodů. Výpověď z organizačních důvodů lze dát zaměstnanci buď v případě, kdy se zaměstnavatel ruší či přemísťuje, nebo stane-li se zaměstnanec nadbytečným. ...

Pohyb medvěda v okrajové části Zlína potvrdily podle městské policie jeho stopy

12. 5. 2024 | Pohyb medvěda v okrajové části Zlína, který ohlásil v sobotu před polednem náhodný svědek, potvrdily podle městské policie jeho stopy. Zajistil je poblíž místa nahlášeného setkání se šelmou myslivecký hospodář, řekl dnes ČTK pracovník operačního centra městské policie. Podle zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavla Janíka může podle velikosti stopy jít o jedince o hmotnosti až 200 kilogramů, opatrnost je proto podle něho na místě. ...

Nepálský Šerpa a Brit svými dalšími výstupy na Mount Everest překonali rekordy

12. 5. 2024 | Nepálský Šerpa Kami Rita dnes zdolal podevětadvacáté Mount Everest, a překonal tak opět světový rekord, svůj vlastní. Rekord překonal i Brit Kenton Cool, který má na kontě nejvíce výstupů mezi zahraničními horolezci a který dnes stanul na nejvyšší hoře světa poosmnácté. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Letošní Eurovizi vyhrálo Švýcarsko s písní The Code od zpěváka a rappera Nema

12. 5. 2024 | V letošním 68. ročníku Eurovize zvítězilo Švýcarsko. Reprezentoval jej zpěvák a rapper Nemo s písní The Code o cestě k poznání sebe sama jako nebinárního člověka, píše agentura Reuters. Skladba kombinovala prvky žánrů drum and bass, opery, rapu a rocku. Na druhém místě skončilo Chorvatsko a třetí byla Ukrajina.

Policie v Praze zajistila 35 falešných lístků na MS v hokeji, poškozeným byla způsobená škoda 70 000 Kč

12. 5. 2024 | Ve druhý den hokejového šampionátu zaznamenali policisté v Praze 35 falešných nebo duplicitních lístků, kdy byla poškozeným způsobená škoda 70 tisíc korun. Policie to dnes večer uvedla na síti X. Kromě toho policisté řešili také několik incidentů v podobě různých menších napadení, vše v přestupkové rovině a ve všech případech hrál roli alkohol.

Zdroj: Týden.cz - https://tyden.cz
22:11:34 | 13.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD