Středa 15.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Pro ženy » OnaDnes
OnaDnes Zdroj: OnaDnes |

Partnera volíme podle toho, co naše duše potřebuje zažít, říká psycholožka

14. 5. 2024 | Intenzivní terapie zcela zdarma. I tak se dá podle psycholožky Terezy Škorupové vnímat partnerský vztah. Pokud si uvědomíme proces zrcadlení, pomůže nám osobnostně růst. Někdy nám však zrcadlo nastaví i nemoc, v jejím případě to byl atopický ekzém. „Mít se ráda jsem se musela naučit v nejtěžším období, kdy ode mě většina lidí odvracela zrak,“ líčí.

Dědictví po tchyni i tamní módu. Co vynesla vévodkyně Meghan v Nigérii

14. 5. 2024 | Harry a Meghan, vévoda a vévodkyně ze Sussexu, strávili uplynulý víkend v Nigérii. Jejich cesta byla soukromá – africká země se má ucházet o hostování Harryho dobročinné sportovní události Invictus Games. Přesto připomínala oficiální královskou tour. Odpovídal tomu i šatník vévodkyně. Během pouhých tří dnů vystřídala celou řadu zajímavých modelů.

Žena kvůli plastice málem přišla o zadek, infekce ho pomalu „požírala“

14. 5. 2024 | Modelka a influencerka Angela Babiczová chtěla svůj vzhled ještě víc zdokonalit a rozhodla se pro plastiku zadku. Zvolila silikonovou výplň a kvůli operaci o zadek málem přišla. Infekce jí zadek „rozežrala“ a zohyzdila.

KVÍZ: Co víte o ikonických dvojicích ze slavných filmů? Zapojte se do soutěže

14. 5. 2024 | Spojila je romantická láska, nebo jejich vztah skončil neslavně či dokonce tragicky. Některé páry z oblíbených trháků filmového plátna a obrazovky nám prostě navždy utkvěly v paměti. Ověřte si, co o nich víte. Pokud se vám bude dařit, můžete vyhrát Deník plný lásky.

Důvody k svatbě se mění. Vítězí dnes láska nad rozumem, nebo je to jinak?

14. 5. 2024 | Touha najít si druhou polovičku a vytvořit bezpečné hnízdečko provází lidstvo od nepaměti. Dnes už ale nevěsty nenabízí na trzích, nezkoumá se jejich „pohlavní čistota“ ani vás nikdo nenutí do sňatku proti vaší vůli. A mění se i důvody, proč se chceme vzít.

Dřív jsem se cpal od rána do večera, říká David. Za rok shodil 60 kilo

14. 5. 2024 | David ve svých šestatřiceti letech vážil sto šedesát kilo a nemohl se pořádně ani pohnout. Proto se rozhodl, že s tím musí něco udělat. Za rok se mu podařilo zhubnout 60 kilogramů.

Představivost, ne biflování, je klíčem ke správnému učení, říká paměťový lektor

13. 5. 2024 | Velké množství věcí nám z hlavy zmizí, protože jsme si je na počátku do paměti dobře neuložili,“ říká jeden z našich nejznámějších paměťových trenérů Jakub Pok, který před patnácti lety založil Školu paměti. Mimo jiné je autorem úspěšných knih Jak se naučit 100 slovíček za hodinu a Dokonalá paměť – jak si zapamatovat úplně cokoliv.

Plastikami si dvojnásobná máma splnila sen, zaplatila jmění

13. 5. 2024 | Třicetiletá Hayley Halcrowová ze Skotska měla po porodech jasno. Chtěla být sexy a mít dokonalé tělo. Toho dosáhla díky plastikám, které jí přišly v přepočtu na tři miliony korun. Posledních šest let si nechávala dělat jednu plastiku za druhou.

Zbavte se pálení žáhy. Jednoduché tipy, které vám přinesou úlevu

13. 5. 2024 | Pálení žáhy patří mezi časté zdravotní potíže. Postihuje dospělé i děti a nejčastěji se objevuje po jídle. Může ho vyvolat také stres, kouření či přejídání. Setkávají se s ním i mnohé těhotné ženy.

Týdenní horoskop pro všechna znamení od 13. do 19. května

13. 5. 2024 | Týden začíná a hvězdy vašemu znamení mohou pomoci k tomu, abyste následující dny nejen zvládli, ale také si je užili, případně se vyvarovali rozhodnutí, která by se vám nemusela vyplatit.

Příběh Leony: Odešla jsem od dětí kvůli lásce, teď mě odmítají

13. 5. 2024 | Můj příběh se začal psát už před třiceti lety, krátce po „sametové revoluci“, kdy jsem se bláznivě zamilovala. Moje láska byla z daleké ciziny, ale moje hormony se nedaly zastavit. I přesto, že jsem v té době měla přítele a dvě děti ve věku osm a deset let. Měla jsem tehdy na vybranou, buď nová láska, nebo rodina. A rozhodla jsem se pro to první...

Ráda podporuji lokální módu, říká tvář Nákupů Ona Dnes Nikol Moravcová

13. 5. 2024 | Vplula do své oblíbené, sympaticky živé kavárny na pražské Letné. Krásná, bezprostřední, pohotová a velmi, velmi vysoká. Nikol Moravcová, která je tváří jarních Nákupů Ona Dnes, je prostě mile nepřehlédnutelná. A to jak v osobním, tak profesním životě.

Vzpomínky se dají vymazat světlem i pomocí chemických látek, říká neurovědec

12. 5. 2024 | Podle odhadů má průměrný mozek schopnost uložit neuvěřitelných 2,5 milionu gigabajtů digitální paměti. Má to však háček. Vzpomínky se v mozku zapisují jinak než informace do počítače. „Naše paměťové stopy se ohromně mění i v průběhu uložení. Vzpomínka se může zeslabovat, zesilovat, dochází i k posunu v jejím významu,“ říká neurovědec Aleš Stuchlík.

Dva měsíce po operaci zemřel první pacient s transplantovanou prasečí ledvinou

12. 5. 2024 | První příjemce ledviny z geneticky modifikovaného prasete zemřel necelé dva měsíce po transplantaci. S odvoláním na sobotní oznámení pacientovy rodiny a bostonské nemocnice, kde byla transplantace provedena, o tom informovala agentura AP. Rick Slayman se transplantaci ledviny podrobil v Massachusetts General Hospital (MGH) v březnu ve věku 62 let.

Záhada svatebních šatů císařovny Sissi. Pomohl ji rozluštit obraz z Opavy?

12. 5. 2024 | Rakouská císařovna Alžběta, zvaná Sissi, byla jednou z nejlépe oblékaných žen své doby. Řadu jejích dochovaných toalet můžeme obdivovat v muzeích dodnes. Ta nejdůležitější, Alžbětiny svatební šaty, však zmizela v propadlišti dějin, navíc se nedochoval ani její popis. Teprve nedávno se ukázalo, že klíč k záhadě se možná nachází v Opavě.

OBRAZEM: Zasloužilé slavné matky, které mají větší počet dětí

12. 5. 2024 | Podívejte se na Den matek do galerie na zasloužilé maminky, které mají pět a více dětí. Některé mají vlastní potomky, jiné navíc ještě nějaké adoptovaly nebo je měly v náhradní péči. Patří mezi ně například herečka Angelina Jolie, ale i česká herečka Veronika Žilková.

Psychedelika by mohla léčit deprese i projevy ADHD, říká psychiatr Páleníček

12. 5. 2024 | Za pěstování konopí padají přísné tresty. Výrobci přitom beztrestně vydělávají na podobných látkách, které na seznamu zakázaných nejsou. Na rozdíl od jiných nenávykových látek, jež tam neprávem trčí půl století. „I když víme, že minimálně některým psychiatrickým pacientům pomáhají,“ dodává spoluzakladatel psychedelické kliniky Psyon Tomáš Páleníček.

Pět mýtů o pylových alergiích. Ochrání vás med a ve městě bude lépe

12. 5. 2024 | Pylové alergie v jarních a letních měsících ztěžují život stále většímu počtu lidí. Navíc okolo nich panuje celá řada polopravd a mýtů, které jejich průběh mohou ještě zhoršit.

Posedlost hygienou jako pohřebiště vztahů. Z těla smýváme chemické signály

11. 5. 2024 | Květen je měsíc lásky, jak věděl už Karel Hynek Mácha. Způsoby, jimiž s námi při výběru partnera manipuluje příroda, však už zná málokdo. Studie například prokázaly, že muž čichem pozná u úplně cizích žen, že zrovna procházejí ovulací. A něžné pohlaví má v těchto dnech zase červenější rty než po zbytek měsíce, píše magazín Víkend DNES.

OBRAZEM: Čeští herci, kteří se objevili v hollywoodských filmech

11. 5. 2024 | Které hvězdy z Česka to „dotáhly“ až do zahraničních filmových a seriálových trháků? To zjistíte v naší galerii. Mezi osobnosti, které uspěly jako herci i za hranicemi naší země, patří například herečka Aňa Geislerová, herec Karel Roden, herečka Hana Vagnerová a další.

Zdroj: OnaDnes - https://ona.idnes.cz
22:12:07 | 14.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD