Sobota 11.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Transfagaraš: rumunská silnice s extra výhledy, která zkouší vaši odvahu i brzdy

11. 5. 2024 | Říká se ji cesta do nebe, v horším významu pak Ceaușescovo bláznovství. Každopádně jeden z nejkrásnějších, ne-li vůbec ten nejkrásnější silniční úsek na světě. To je cesta Transfăgărășan (Transfagaraš), která v horách spojuje jih Rumunska s Transylvánií.

KVÍZ: Wartburg, milovaný i nenáviděný. Co vše víte o tomto autu z bývalé NDR?

11. 5. 2024 | Kdysi jsme tento automobil z tehdejšího východního Německa, nebo-li NDR, na našich silnicích potkávali dost často. Vyznačoval se hlavně svým zvukem, protože se do něj montoval dvoutaktní motor. Ano jedná se o vůz Wartburg, o kterém jsme pro vás nachystali zábavný kvíz.

Lexus UX po faceliftu nabízí více výkonu, ještě úspornější hybrid a lákavou cenu

10. 5. 2024 | Oblíbený crossover Lexus UX se z vnějšku prakticky nezměnil, pod povrchem však najdeme hned několik příjemných novinek. Pohon přináší vyšší výkon a zároveň nižší spotřebu, prémiový pocit z jízdy zajistí ještě lepší odhlučnění a nejmodernější bezpečnostní asistenty.

Poprvé na skútru: víte, na co si máte dát za jeho řídítky pozor?

10. 5. 2024 | Sednout na skútr a vychutnat si jízdu za řídítky jednostopého krasavce je lákavá představa. Dopřát si ji mohou dokonce i ti, kdo nemají řidičák na motorku, ale vlastní „papíry“ na auto skupiny B. V praxi to znamená, že řídit slabší skútr mohou i řidiči, kteří zatím nikdy na motorce neseděli.

Unikátní VW Golf a jiné youngtimery. Zajímavé „mazlíky“ najdete i mezi ojetinami

10. 5. 2024 | V nabídce ojetin najdete nejen „obyčejná“ auta za příznivou cenu, která se hodí třeba pro rodiny, začínající řidiče nebo živnostníky, ale můžete narazit i na opravdové skvosty. V inzerátech se totiž objevují i luxusní auta za miliony korun, historické veterány a také takzvané youngtimery, které mají sběratelský potenciál a jejich cena přitom není příliš vysoká. Najdete mezi nimi Volkswagen Golf R32 nebo Mercedes-Benz SL 600. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se podívali na nab ...

Tipy na motoakce: veterány pod Točníkem, Histo Cup v Brně a další super srazy

9. 5. 2024 | Květen je ideální období pro auto-moto akce. Uskuteční se například veteránské jízdy, výstavy i soutěže, zahálet nebudou malé ani velké motocykly. Ty se navíc i se svými majiteli nechají na mnoha místech požehnat. Kam se můžete od pátku 10. května do neděle 12. května vypravit, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A nechybí opět ani tipy na dlouhodobější akce a výstavy či burzy. ...

MS v hokeji je tady, na led míří i rolby. Ta první vznikla před 75 lety z jeepu

9. 5. 2024 | Zítra, tedy v pátek 10. května, začíná v pořadí již 87. mistrovství světa v ledním hokeji. Jeho dějištěm jsou Praha a Ostrava. Stejně, jako v minulosti budou patřit přestávky mezi jednotlivými třetinami úpravě ledu. Na něj vyjedou se svými stroji rolbaři, bez kterých si už žádný hokejový podnik nikdo neumí ani představit. Dnešní samozřejmost se zrodila před 75 lety, kdy vůbec první rolbu zkonstruoval Frank Zamboni v Paramountu ve Spojených státech. Postavil ji z jeepu. ...

V kategorii dostupných dieselů nastal souboj koncernů: Přehled aut do 750 000 Kč

9. 5. 2024 | Zejména ti, kteří toho najezdí hodně po dálnicích, ocení nízké provozní náklady, které stále poskytují dieselové automobily. Přinášíme tedy přehled v současné době dostupných typů, které se nabízejí u jednotlivých značek oficiálně působících na tuzemském trhu s novými osobními auty. Zaměřili jsme se na klasické typy, tedy hatchbacky, kombi a SUV. Osobní dodávky jsme protentokrát vynechali.

Jawa 300 CL je skvělé retro s moderní funkčností. To pravé pro pohodové výlety

8. 5. 2024 | Příjemný posez, dojem lehkosti a design, za nímž se každý otočí. Novodobá Kývačka přináší nejen závan starých časů, ale i pohodlnou jízdu a snadné ovládání. Jawa 300 CL bude skvělou volbou i pro začínající motorkáře.

KVÍZ: Letní versus zimní pneumatiky. Víte, jaké jsou v nich rozdíly?

8. 5. 2024 | Výměna pneumatik na autě čeká většinu řidičů vždy na jaře a na podzim. Víte, jaký je rozdíl mezi letními a zimními pneumatikami a proč je dobré v danou roční dobu používat ty správné? Vyzkoušejte si v našem kvízu, co o problematice pneumatik víte.

Test ovládání elektroniky v autech: obvykle stres a minuty ztraceného času

8. 5. 2024 | Zejména v oblasti pohonů a elektronické výbavy v posledních letech osobní automobily prodělaly obrovský vývoj. Pro konzervativnější motoristy pak může být jejich ovládání občas složité a dokonce stresující. Rozhodli jsme se společně s kolegy z odborného magazínu Flotila otestovat, jak jsou pro běžného řidiče uživatelsky příjemné ovládací prvky asistenčních systémů a párování mobilního telefonu ve čtyřech různých moderních autech. ...

Ceny Hyundai Tucson: v nabídce je nebývale hodně motorů

7. 5. 2024 | V listopadu představený facelift aktuální generace Hyundai Tucson přinesl drobné změny v exteriéru a interiéru vozu, teď však tuzemské zastoupení Hyundai přichází s podstatnou informací – kolik za něj zaplatíme. Inovovaný vůz přichází do prodeje za první cenu 649 990 korun a v nabídce je pozoruhodně široká paleta pohonů.

KVÍZ: Vojenský Jeep zná snad každý. Některé jeho zajímavosti vás ale překvapí

7. 5. 2024 | Dnešní zábavný kvíz jsme zaměřili na jedno z nejslavnějších, nejznámějších a nejpoužívanějších aut v době II. světové války. Je to americký Jeep Willys MB. Pokud si myslíte, že jste znalci tohoto vojenského vozidla, máme pro vás připravených deset otázek.

8. květen: vydejte se na Mexickou jízdu, Vespa výlet a další skvělé motoakce

7. 5. 2024 | Výročí konce druhé světové války budou oslavovat lidé po celé zemi. Kromě toho si ale ve sváteční den přijdou na své také milovníci krásných automobilů a motocyklů. Konat se bude třeba soutěž elegance historických vozidel, výstavy veteránů či motocyklové soutěže. Kam na tyto a další akce můžete ve středu 8. května vyrazit, to zjistíte v našem speciálním vydání tipů na motoakce. 

Test Fiatu 600 v elektrické verzi: italskou atmosféru umí navodit parádně

7. 5. 2024 | Automobilka Fiat postupně nahrazuje model 500 X vozem, který má v názvu číslo o rovnou stovku vyšší. Neiprve je k dostání s čistě elektrickým pohonem a solidní cenovkou, později si zákazníci budou moci pořídit tento automobil rovněž s klasickým zázehovým motorem. Novinka italské značky se řadí do největšího evropského tržného segmentu - tedy do menších SUV. Auto jsem podrobil testu na českých silnicích nejrůznějších tříd a kvalit. ...

Ferrari 12Cilindri je nový dvanáctiválec ze staré školy

6. 5. 2024 | V době kdy naprostá většina dvanáctiválcových motorů zaniká, představuje Ferrari úplně nový puristický vůz, který představuje vesměs vše, co od značky chtějí milovníci řízení. Velké kupé pojmenované trefně 12Cilindri nahrazuje 812 Superfast a jde o nevídaný vůz.

Pohled pro milionáře: do zámecké zahrady se sjela vozidla značky Rolls-Royce

6. 5. 2024 | Dvě desítky jedinečných skvostů se sjely na zámek do jihočeských Lnář. Skutku milionářský zážitek si nenechalo ujít mnoho lidí. Majitelé luxusních vozů značky Rolls-Royce si v sobotu 4. května připomněli 120 let od prvního setkání zakladatelů této značky pánů Charlese Rollse a Henryho Royce. 

Jak se ve Slaném zrodila nejstarší česká továrna na motocykly Orion

6. 5. 2024 | Byla to nejstarší továrna na motocykly a velocipedy v Čechách. Výrobu dopravních prostředků s názvem Orion společnost Viléma Michla ve Slaném zahájila v dubnu 1894. První motocykl zde spatřil světlo světa v roce 1902. Když továrna zbankrotovala, majitel zařízení rozprodal a své bývalé dělníky vyplatil do posledního haléře. Letos si zdejší výrobu motocyklů opět připomenou účastníci tradiční jízdy Stopou slánského Oriona. ...

I hybridní Toyotu lze přestavět na LPG. Vyzkoušeli jsme ji a známe pro i proti

6. 5. 2024 | Výrobci komponentů potřebných pro přestavbu automobilů na pohon LPG už umožňují využívání tohoto paliva také v automobilech s elektrifikovaným pohonem. Třeba v oblíbeném větším rodinném SUV Toyota RA4 hybrid. Vyzkoušeli jsme ji v reálném provozu a zjistili, že náklady na provoz jsou pak skutečně hodně nízké.

Historie Škody RS je stará přesně 50 let. Úkolem pro 200 RS bylo porazit Alpine

5. 5. 2024 | Dnes Škoda Auto používá logo RS také na sportovních verzích Octavie a Kodiaqu. Je i v označení rallyového speciálu Fabia RS Rally II. Poprvé se však zkratka symbolizující Rally Sport objevila na nádherných třech speciálech, které vytvořili v závodním oddělení mladoboleslavské automobilky. Diváci je poprvé mohli vidět v květnu 1974 na trati tehdejší Ida Rallye, která se jela v Novém městě nad Metují a jeho okolí. ...

Zdroj: Deník - https://denik.cz
18:11:40 | 11.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD