Sobota 11.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » AutoForum.cz
AutoForum.cz Zdroj: AutoForum.cz |

Nejlepší obrana je útok? Pancéřované auto od jihoafrické firmy má na střeše kulomet, v útrobách diesel 4,5 V8

11. 5. 2024 | Jiný kraj, jiný mrav, chce se říci, přísloví tam ale zjevně mají podobná. Vedle „nejlepší obrana je útok” na tohle auto sedí i „kdo uteče, vyhraje”. Zastavit ho bude těžké v jakémkoli smyslu těchto slov, ujede až 4 000 km bez zastávky. (Petr Prokopec)

Citroën začal prodávat auta se dvěma kabinami a ničím za nimi. Nejde o apríl ani optický klam

11. 5. 2024 | Na první pohled se může zdát, že něco takového nemůže být skutečné, že jde o dílo grafika nebo klam vytvářející zdání něčeho, co ve skutečnosti neexistuje. Jenže přesně takhle Francouzi tohle auto prodávají. Anebo dvě auta? (Petr Prokopec)

Dodnes úplně nový, ovšem totálně oholený Ford Focus legendární první generace se prodal za směšné peníze

11. 5. 2024 | Ne ze všech automobilových „časových kapslí” se vyklubou ty správné vlaky do minulosti vyhledávané záplavou sběratelů, kteří jejich ceny vyženou až do závratných výšin. V tomto případě je to snad i jednoduše pochopitelné. (Petr Miler)

VF 3 je první auto vietnamského nudlového miliardáře, které dává aspoň nějaký smysl: Je levné

11. 5. 2024 | Od nudlí k autům vede dlouhá cesta a Pham Nhat Vuong po ní došel hodně daleko. Jenže s představou, že si někdo bude ochoten ve velkém kupovat vozy zcela neznámé značky s milionovým cenovkami, tvrdě narazil. Tahle novinka pro něj může být spása. (Petr Miler)

Cybertruck působí jako šmejd šitý horkou jehlou. Majiteli selhal po ujetí 56 km, rozborka ukázala pravdu

10. 5. 2024 | Je to auto za 2,5 milionu korun, už proto by člověk očekávat kvalitu a patřičnou péči Tesly. Spoleh není na nic z toho, vůz vám zástupci značky klidně předají špinavý a za pár hodin si ho klidně vezmou zpět. Rozborka mechanika ukázala, že problémů je víc. (Petr Prokopec)

VW znovu mění plány. Spalovací Polo nekončí a koupíte ho i v roce 2030, tolik jako dnes ale už nikdy stát nebude

10. 5. 2024 | Zmýlená neplatí, to by mohla být nová oblíbená píseň šéfů světových automobilek. A generální ředitel Volkswagenu by si ji mohl pouštět skoro v jednom kuse. Padají plány na čistě elektrickou budoucnost, a tak padají i plány na konec spalovacích modelů, malé Polo neskončí ještě dlouho. (Petr Prokopec)

Nezničitelný Mercedes E může být váš zánovní za míň než nová Fabie, je to levný tip na parádní a pohodlné auto navěky

10. 5. 2024 | Je to auto z dob, kdy Mercedesy definoval elegantní a nadčasový design, takže je pořád atraktivní. První majitel z řad důchodců jej léta pomalu jen garážoval, a tak dnes může být váš v pohádkovém stavu za snad i pohádkovou cenu. (Petr Miler)

Sexy Cadillac, který měl konečně prorazit v Evropě, dorazil. Zdražil ale tak moc, že to bude jen další propadák

10. 5. 2024 | Je sympatické, že to Cadillac na starém kontinentu odmítá přestat zkoušet, to ale asi tak vše pozitivní, co lze říci o jeho obchodních záměrech. Nový Lyriq je atraktivní, ale s cenou o tři čtvrtě milionu vyšší než v USA tu snad ani nemá šanci. (Petr Prokopec)

Je těžké, je ošklivé, je drahé, ale pořád je rychlé a aspoň trochu pravověrné. M4 CS je druhé nejrychlejší BMW na Ringu

10. 5. 2024 | Nové auto, nad kterým bychom jásali, dnes může vzniknout jen ve velmi omezeném počtu pod taktovkou těch nejprestižnějších značek s adekvátní cenovkou. Nové BMW M4 CS je tak nutně z nouze ctností, jako takové jej ale nezbývá než milovat. (Petr Prokopec)

„Pitomá vize” Fordu s rychlým přechodem jen na elektromobily se zhroutila i v Evropě. Až příliš pozdě zjistil, že to nepůjde

10. 5. 2024 | Bohužel to není to prozření, které by Ford vrátilo mezi živé, dělá pořád příliš málo a příliš pozdě na to, aby svůj osud zvrátil. Ale vážně: Jak si někdo soudný mohl kdy myslet, že tohle někdy vyjde? A jak si někdo soudný může dnes myslet, že klapne upravené totéž? (Petr Miler)

Bentley odhalilo své poslední auto s legendárním motorem W12, jeho náhrada mu nesahá ani po kotníky

10. 5. 2024 | Sliby chyby, tohle rčení si Britové mohou nechat vyrýt na zdi svých kanceláří. Chtěli být těmi posledními, kteří dvanáctiválce udrží při životě, teď s nimi končí mezi prvními. Jejich náhrada je optikou této třídy auta tuctová a nezajímavá. (Petr Prokopec)

Tento nenápadný 32 let starý kompakt se právě prodal za 1,35 milionu Kč. Není to vtip ani výsledek aukce pro charitu

10. 5. 2024 | Potkat ho v noci ve městě, možná byste se báli… Něco takového o tomto autě neřekl nikdo nikdy, vypadá jako všední auto s nevinnými úpravami začínajícího „tunera”. Ve skutečnosti je to ale technické eso a velká vzácnost, zvlášť v tomto stavu. (Petr Miler)

Audi by se mělo zbavit svého šéfa, než firmu skutečně přivede ke krachu, jak na 50 procent očekává jeho kolegyně

9. 5. 2024 | Už Darwin věděl, že přežít mohou jen ti nejpřizpůsobivější. Platí to i v byznysu a pokud šéf velké automobilky odmítá vidět realitu, přizpůsobit se jí a zajistit tak firmě šanci na další existenci, nemá ve své pozici co dělat. Říci, že Gernotu Döllnerovi dáváme rok, maximálně dva, by bylo optimistické. (Petr Miler)

Smutná doba: Nový safety car pro elektrické formule je rychlejší než samotné formule, to jsme tu ještě neměli

9. 5. 2024 | Při příležitosti 30. výročí úmrtí Ayrtona Senny jsme vzpomínali také na to, že prsty v jeho nehodě zřejmě měl i velmi pomalý safety car, který mu nedovolil dostatečně zahřát pneumatiky jeho Williamsu. Tak to obvykle bývá, ve Formuli E platí očividně jiné pořádky. (Petr Prokopec)

Rusové konečně zahájili prodej motorky, která doprovází Putinovu limuzínu. Je tak drahá, že i těch vznikne jen pár

9. 5. 2024 | Není to technicky nezajímavý stroj, navržen byl tak, aby obstál i při teplotách 25 stupňů pod nulou a zvládl delší jízdu rychlostmi přesahujícími 200 km/h. Za něco takového je ale třeba dát více za mnohá luxusní auta. (Petr Prokopec)

BMW a Mercedes se děsí toho, že jim EU chce pomoci, veřejně ji prosí, ať to nedělá

9. 5. 2024 | Prestižní německé automobilky - když už nic jiného - pochopily, s kým se to daly do holportu. Když se EU pokusí něčemu pomoci, můžete se skoro spolehnout na to, že tam pěkných pár let tráva neporoste. (Petr Miler)

Jaguar Land Rover začal posílat zákazníkům přes 4 tisíce Kč za měsíc, aby vůbec měli na pojištění svých aut

9. 5. 2024 | Máte pocit, že to poslední, co zákazníci prestižních britských automobilek potřebují, jsou peníze na pojištění? Realita je taková, že kvůli míře, s jakou jsou zejména Range Rovery kradeny, je pojištění tak drahé, že by bez podobné subvence lidé opouštěli řady jejich zákazníků. (Petr Prokopec)

Legenda Chevroletu po 60 letech končí bez nástupce, přednost před ní dostal elektromobil s pětinovými prodeji

9. 5. 2024 | Obchodní zájmy zas jednou dostaly na frak. Jedné z amerických automobilových legend tak nezbývá, než si po 60 letech sbalit fidlátka, i když se prodává mnohonásobně líp než auto, které zaujme její místo. (Petr Prokopec)

VW přiznal, že zájem o elektromobily klesá, spásu vidí v technologii, kterou před pěti léty odpískal

9. 5. 2024 | O dalších osm let dříve ji velebil jako skvělou, v roce 2017 ji ovšem označil za kasičku na dotace. Tomu se říká totální ztráta dlouhodobého strategického uvažování. Přesně ta definuje kroky německého koncernu už léta, proto také dnes přes všechno říká, že budoucnost je „absolutně” elektrická. (Petr Miler)

SUV Rolls–Roycu vypadá po faceliftu jako knírač, pouťový vnitřek i vnějšek mají oslovit mladou klientelu

9. 5. 2024 | Už ve své dosavadní podobě tento model snížil průměrný věk zákazníků značky. Britové tak chtějí jít ještě dál, máme ale pocit, že výměnou za to nahrazují pro ně dříve typickou nadčasovou eleganci jen rychle zastarávajícím kýčem. (Petr Prokopec)

Zdroj: AutoForum.cz - autoforum.cz
22:11:46 | 11.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD