Sobota 11.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » Novinky
Novinky Zdroj: Novinky |

Jak polapit Krakonoše? Studenti navrhli hravou aplikaci pro turisty v Česku

Ona je z Taiwanu, on z České republiky. Dvojice studentů vyhrála v soutěži nápadů s návrhem hravé aplikace, kterou by v Česku mohli využívat turisté z Asie. Na různých místech by museli hledat a chytat postavičky, inspirované českou mytologií.

Ukrajinským uprchlíkům pomáhá v Česku i umělá inteligence

Umí česky i ukrajinsky, z hlasu pozná, na co se uprchlík z Ukrajiny ptá, a odpoví mu základní informace, například co dělat po příchodu do České republiky nebo jak umístit děti do školy. Virtuální hlasová asistentka Irena vznikla spoluprací Ministerstva vnitra a firmy Deloitte, využívá umělou inteligenci (AI) a za měsíc odbaví na tisíc telefonátů.

Vinná réva zasažená mrazem znovu obráží. Kvalita hroznů by mohla být lepší

Vinná réva poškozená jarními mrazy na některých vinicích znovu obrůstá. Třeba v Kutné Hoře, kde natáčela kamera Novinek. Zatímco na Mělnicku nebo Mostecku jsou podle ministra zemědělství Marka Výborného škody téměř stoprocentní, na Kutnohorsku odhadují zhruba padesátiprocentní poškození letorostů. „Jaká bude úroda zatím nedokážeme odhadnout,“ říkají zdejší vinaři. Urodit by se mohl výjimečný ročník, nižší produkce by totiž mohla znamenat kvalitnější hrozny. ...

Obří timecruisery i tým, co uspěl u NASA. Kutilové se sjeli do Prahy

První den veletrhu novodobých kutilů Maker Faire, který se koná během tohoto víkendu na pražském Výstavišti, je za námi. Návštěvníci mohli okusit hromadu workshopů, k vidění byly ale i zajímavé projekty – obří timecruisery i světelné instalace. Vlastní projekt přivezl na akci také tým Lasar, který spolupracoval s NASA.

Drama se šťastným koncem. Osmiměsíční holčička vypadla v Indii ze čtvrtého patra

Šokující drama, v němž šlo o život osmiměsíční holčičky, se odehrálo ve městě Čennaí na jihovýchodě Indie. Vše začalo tím, že dítě z nejasné příčiny vypadlo z náručí matce, která jej kojila na balkoně ve čtvrtém patře bytového komplexu.

Porcelánka Thun 1794 definitivně zavřela závod v Klášterci nad Ohří

Porcelánka Thun 1794 z Nové Role na Karlovarsku definitivně zavřela svůj závod v Klášterci nad Ohří. Důvodem byl velký pokles počtu zakázek v loňském roce a na začátku letošního.

Pozvolný rozjezd a pak vřava. V Praze začalo hokejové šílenství

Pozvolný rozjezd a hned vzápětí pořádná vřava. Zahájení světového turnaje v hokeji zápasem mezi Švýcary a Nory v Praze bylo pověstným klidem před bouří. Atmosféra začala houstnout s tím, jak se blížil zápas domácího týmu s Finy. Zatímco nálada ve fanzónách byla skvělá, policie už zaznamenala první podvody se vstupenkami.

V Brně hořel obchod pod hlavním nádražím, čtyři lidé museli do nemocnice

Čtyři lidé, z toho jeden hasič, se nadýchali v noci na sobotu zplodin při požáru tří stánků v podchodu pod brněnským železničním nádražím. Plameny vyšlehly kvůli technické závadě na jednom z elektrospotřebičů. Okolí hlavního nádraží bylo při události plné hustého dýmu. Škody se odhadují na dva miliony korun. Rušný podchod je momentálně uzavřen.

Rusko hlásí dobytí pěti vesnic, Ukrajina sestřelení letounu Su-25

Rusko podle svého ministerstva obrany v ukrajinské Charkovské oblasti obsadilo pět příhraničních vesnic – Borysivku, Ohirceve, Pletenivku, Pylne a Strileču. Moskva také tvrdí, že Ukrajina za posledních 24 hodin v bojích v různých částech země ztratila stovky vojáků. Uvedly to agentury Reuters a TASS. Ruské ministerstvo obrany dále uvedlo, že obsadilo i jednu vesnici na východě Doněcké oblasti. Tyto informace se nedají nezávisle ověřit. ...

Vrah, nebo hrdina? Slovenský poslanec zastřelil medvědici

Značný rozruch vyvolala v sobotu na Slovensku zpráva, že starosta obce Očová a poslanec slovenského parlamentu Rudolf Huliak vlastnoručně zastřelil mladou medvědici. Část slovenské veřejnosti přivítala, že poslanec osobně přispěl k regulaci medvěda hnědého, a druhá část upozorňuje, že řešením není střílení těchto šelem. Další označují poslance rovnou za vraha.

Co se dělo po pádu vrtulníku s Kellnerem? První zpověď přeživšího Horvátha

David Horváth v roce 2021 jako jediný přežil havárii vrtulníku na Aljašce, během níž zemřel nejbohatší Čech Petr Kellner. Nyní pro stanici Alaska’s News source poprvé popsal, co přesně se stalo bezprostředně po tragické události.

Volných míst je dost. Ale převažují nekvalifikovaná a špatně placená

Podle dat Úřadu práce připadá na jedno volné pracovní místo zhruba jeden nezaměstnaný. Problémem tak není množství volných pozic, ale jejich rozložení a kvalita. Přibližně u tří čtvrtin nabízených míst stačí uchazečům základní vzdělání, čemuž odpovídá i jejich finanční ohodnoceni, řekl Novinkám hlavní ekonom společnosti Akcenta Miroslav Novák.

Pavel: Rusko nám bude škodit, nespokojí se s částí Ukrajiny

Český prezident Petr Pavel v rozhovoru s rakouským listem Die Presse vyjádřil obavy, že Evropa je na začátku delší konfrontace s Ruskem. Zdůraznil přitom, že ale nemusí jít o konfrontaci vojenského rázu. Je zároveň přesvědčen, že Rusko nám bude škodit a nespokojí se s tím, že získá jen část Ukrajiny.

Polsko vybuduje nové opevnění na hranici s Běloruskem

Polsko vybuduje opevnění na své hranici s Běloruskem, aby čelilo migračnímu tlaku, který podle něj organizovaně vytváří Minsk. Při návštěvě polské východní hranice to v sobotu podle agentury DPA prohlásil premiér Donald Tusk.

Komplikace pro fanoušky MS. Vlaky na koridoru mezi Prahou a Ostravou stojí

Vlaky na koridoru mezi Prahou a Ostravou v sobotu odpoledne stojí. Příčinou je zastavený vlak, který se nachází mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem. Spoje tak mezi Prahou a Ostravou nabírají více než dvouhodinová zpoždění.

RECENZE: Starý dub je o beznaději, která může už jen stmelit

Klasik britské kinematografie Ken Loach zažil svůj první mezinárodní úspěch v roce 1970 s dramatem Kes, výstižným portrétem dělníků v severní Anglii. Dostal Křišťálový glóbus pro nejlepší film karlovarského festivalu a Britský filmový institut ho zařadil mezi deset nejlepších britských filmů dvacátého století.

Opilý řidič vyletěl z rozestavěné dálnice D3, skončil napíchnutý na pylonech

Velké štěstí měl opilý řidič osobního vozidla, který v noci z pátku na sobotu havaroval na rozestavěné dálnici D3 a skončil napíchnutý na mostních pylonech šest metrů pod úrovní komunikace. Z nehody vyvázl jen s lehčím zraněním.

Zloděj prchal před policií v přestrojení za blondýnu, chytili jej po pár metrech

Floridští policisté pátrali po muži, jenž měl mít na svědomí krádež člunu a užitkového vozidla. Zloděj se před nimi snažil uniknout v přestrojení za ženu, ale jeho lest byla odhalena prakticky okamžitě.

Medvěd vystrašil běžce na turistické stezce u Zlína, byl už blízko města

Na hojně frekventované Pasekářské turistické stezce v místní části Zlína Želechovické paseky vystrašil dospělý medvěd běžce. K setkání došlo v sobotu kolem poledne. Medvěd před běžícím mužem utekl do houští. Stalo se tak jen několik málo desítek metrů od nejbližších rodinných domů.

Dvě pobodané osoby v Chomutově, policie zadržela podezřelého

Policie se záchranáři zasahovala v sobotu odpoledne u dvou pobodaných osob v Chomutově. Jedna vážně zraněná osoba byla letecky transportována do nemocnice v Ústí nad Labem, další se středně vážným zraněním do Chomutova.

Zdroj: Novinky - novinky.cz/rss2/auto/
22:11:44 | 11.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD