Sobota 11.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Sport » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

Špaček o synovi Davidovi: V zámoří získal pořádnou dávku sebevědomí. Když se něco nepovede, neřeší to

11. 5. 2024 | Před druhým utkáním českého týmu na světovém šampionátu v Praze si Martin Procházka pozval do Speciálu v Galerii Harfa olympijského šampiona z Nagana Jaroslava Špačka. Jak se mu líbí výkony syna Davida, který nyní dostal šanci na domácím mistrovství světa? Kde získal největší porci sebevědomí? „Vybavuji si ho poprvé v Plzni. Když jsem to viděl, tak to byla malá kopie táty,“ popisuje Špaček.

Lotyšsko vyhrálo vyrovnaný zápas s Polskem až v prodloužení. Dánové naopak přestříleli Rakousko 5:1

11. 5. 2024 | Hokejisté Lotyšska porazili v prvním utkání na mistrovství světa v Ostravě Polsko 4:3 v prodloužení. O výhře obhájců bronzových medailí proti nováčkovi elitní skupiny rozhodl v čase 63:29 druhým gólem v utkání kapitán Kaspars Daugavinš. V dresu Polska, které se v nejvyšší kategorii představilo po 22 letech, se dvakrát mezi střelce zapsal Krzysztof Macias. Hokejisté Dánska porazili ve svém prvním utkání na mistrovství Rakousko 5:1. ...

Třetí vítězství Pogačara na Giru. Slovinský cyklista v první horské etapě přespurtoval Martíneze

11. 5. 2024 | Lídr cyklistického Gira d'Italia Slovinec Tadej Pogačar vyhrál osmou etapu a připsal si třetí dílčí vítězství v závodě. V závěru první horské prověrky letošního ročníku přesvědčivě přespurtoval druhého muže průběžného pořadí Daniela Felipeho Martíneze a díky bonifikacím zvýšil náskok na prvním místě na 2:40 minuty.

Bitvu o pohárovou Evropu rozhodl vlastní gól Baníku. Hattrick Šulce zařídil vítězství Plzně nad Slováckem

11. 5. 2024 | Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v druhém kole ligové nadstavby ve skupině o titul souboj o čtvrté místo tabulky v Ostravě 1:0. Vítězství zajistil hostům už ve třetí minutě vlastní gól domácího Jiřího Bouly. Baník se pak přes výraznou převahu neprosadil a popáté za sebou nezvítězil. Fotbalisté Plzně porazili díky hattricku Pavla Šulce Slovácko 4:2.

Ani červená karta Haraslína Slavii ke gólu nepomohla. Bezbranková remíza nahrává vedoucí Spartě

11. 5. 2024 | Fotbalisté Sparty navzdory půlhodinovému oslabení remizovali doma ve druhém kole ligové nadstavbové ve skupině o titul v pražském derby se Slavií bez branek a výrazně se přiblížili obhajobě trofeje. Letenští, kteří od 63. minuty dohrávali bez vyloučeného Lukáše Haraslína, tři zápasy před koncem soutěže nadále vedou tabulku o čtyři body před městským rivalem.

Vedení Britům nevydrželo ani půl minuty, Kanada zvítězila 4:2. Kazachstán porazil v Ostravě Francii 3:1

11. 5. 2024 | Hokejisté Kanady zahájili mistrovství světa v Praze vítězstvím nad Velkou Británií 4:2. Výhru obhájců titulu zařídil v zaplněné O2 areně před 16 935 diváky dvěma góly útočník Connor Bedard z Chicaga, loňská jednička draftu NHL. Británii nestačily k překvapení ani gól a asistence kanonýra Liama Kirka, který v této sezoně působil v Litvínově. Úspěšný vstup do šampionátu vyšel i Kazachstánu, v ostravské skupině porazil Francii 3:1. ...

ŽIVĚ: Beránek sólovou akcí srovnal zápas s Norskem na 3:3, Radiožurnál Sport vysílá přímý přenos

11. 5. 2024 | Hokejisté národního týmu hrají další duel na probíhajícím mistrovství světa v ledním hokeji. Po úvodním zápase s Finskem, který česká reprezentace vyhrála po nájezdech, nastoupili svěřenci trenéra Radima Rulíka proti Norsku. Utkání vysílá živě stanice Radiožurnál sport, server iROZHLAS.cz ho sleduje v podrobné online reportáži.

Hlavním vítězem mistrovství jsou sázkové kanceláře. Na první místě je to byznys, říká analytik

11. 5. 2024 | Haly plné nadšených diváků i oficiální fanzóny zaplněné fanoušky nejen českého týmu. Tak vypadal první den mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě. Je to největší sportovní událost pořádaná v Česku nejen v tomto roce a očekává se od něj také výrazný přínos pro českou ekonomiku. Jak moc? Vysvětlil ve vysílání Radiožurnálu analytik společnosti XTB Štěpán Hájek.

OBRAZEM: Dramatický úvod mistrovství světa v hokeji v Praze. Zápas mezi Čechy a Finy rozhodly až nájezdy

11. 5. 2024 | Devítileté čekání je u konce a Česko se opět stalo svatostánkem hokeje. První den mistrovství světa hokeji v Praze nabídl zápas Švýcarska s Norskem, večer pak po zahajovacím ceremoniálu nastoupil český celek proti Finům. A domácím fanouškům udělal radost – Češi nakonec slavili výhru 1:0 na nájezdy.

Měl jsem vůči Polákům předsudky. Našel jsem tu ženu i své štěstí, říká polský brankář českého původu Fučík

11. 5. 2024 | Český hokejový gólman Tomáš Fučík, držitel jednoho extraligového startu, se uchytil v zahraničí. Od roku 2016 působí s přestávkami v Polsku, kde si našel stabilní angažmá i životní partnerku. Po získání občanství se v této sezoně stal součástí polské reprezentace a nechybí tak ani na mistrovství světa v Ostravě.

‚Byť je to stadion soupeře, na Letné se mi hraje dobře.‘ Slavie zkusí v derby dohnat ztrátu v boji o titul

11. 5. 2024 | O ligovém titulu sice definitivně nerozhodne, ale bude hrát velmi důležitou roli. Derby pražských S totiž může fotbalisty Sparty výrazně přiblížit obhajobě. Pro Slavii, která ve skupině o titul ztrácí na rivala čtyři body, je to naopak možná poslední šance, jak zdramatizovat závěr nadstavby. Možná v klíčovém utkání celé sezóny bude mít výhodu domácího prostředí na Letné Sparta.

Kajakářka Paloudová vybojovala v Maďarsku stříbro na kilometru. Kanoistka Malíková dojela třetí

11. 5. 2024 | Kajakářka Anežka Paloudová skončila na Světovém poháru v Szegedu druhá na kilometru. Po stříbru ze Sibiře v roce 2021 získala druhou medaili v tomto seriálu. Kanoistka Martina Malíková obsadila na rovněž neolympijském kilometru třetí příčku.

Hokejisty proti Finům podržel brankář Dostál, zahrál si i čerstvý otec Kubalík. ‚Nic jednoduchého,‘ uvedl

11. 5. 2024 | Česká hokejová reprezentace vstoupila do mistrovství světa v Praze vítězstvím nad Finskem 1:0 po nájezdech, ve kterých se prosadili Ondřej Kaše s Romanem Červenkou. Hvězdou zápasu byl brankář Lukáš Dostál, kterého za celý večer žádný Fin nepřekonal. „Někdy má člověk hodně střel, někdy má málo a jsem rád, že jsem se s tím dokázal poprat,“ popsal český brankář.

Minnesota poprvé prohrála v play off NBA. Denver stáhl ztrátu v sérii díky výkonům Jokiče a Murrayho

11. 5. 2024 | Obhájce titulu Denver uštědřil basketbalistům Minnesoty první porážku v play off NBA. Na jejich palubovce zvítězil i díky výborným výkonům Nikoly Jokiče a Jamala Murrayho 117:90 a snížil stav série druhého kola na 1:2. Totéž se podařilo Indianě, která zdolala doma New York 111:106.

Laokova první branka v play off neodvrátila prohru Bostonu. Edmonton vyrovnal sérii s Vancouverem

11. 5. 2024 | Útočník Jakub Lauko zkorigoval svým prvním gólem v play off NHL prohru hokejistů Bostonu 2:6 s Floridou. Jeho spoluhráč David Pastrňák asistoval u zbývající branky Bruins, kteří prohrávají v semifinále Východní konference 1:2 na zápasy. Loňský finalista NHL využil čtyři přesilové hry. Edmonton zvítězil na ledě Vancouveru 4:3 v prodloužení a vyrovnal sérii na 1:1.

Obléknout si dres národního týmu je pro každého hráče obrovská čest, říká šéf hokejového šampionátu

10. 5. 2024 | Česko hostí po devíti letech mistrovství světa v ledním hokeji. „Dny jsou tak nabité, že na nervozitu není čas, ale samozřejmě lehké svrbění v žaludku máme všichni,“ říká pro Radiožurnál šéf pražského organizačního výboru MS a viceprezident Mezinárodní hokejové federace IIHF Petr Bříza.

Vadlejch ovládl mítink Diamantové ligy v Dauhá. Mistra světa Čopru přehodil o dva centimetry

10. 5. 2024 | Oštěpař Jakub Vadlejch ovládl mítink Diamantové ligy v Dauhá. Výkonem 88,38 metru porazil i aktuálního olympijského šampiona a mistra světa Níradže Čopru. Svého indického rivala Vadlech přehodil o dva centimetry.

Češi zvládli vstup do mistrovství světa vítězně. Finsko porazili 1:0 na nájezdy, rozhodl Kaše

10. 5. 2024 | Čeští hokejisté vstoupili do domácího mistrovství světa výhrou nad Finskem 1:0 po samostatných nájezdech. V rozstřelu rozhodl před 17 413 diváky v pražské O2 areně útočník Ondřej Kaše. Brankář Lukáš Dostál vychytal ve svém čtvrtém utkání v národním týmu premiérové čisté konto.

Pogačar ovládl na Giru časovku a zvýšil své celkové vedení. Hirt vypadl z elitní desítky

10. 5. 2024 | Slovinec Tadej Pogačar vyhrál sedmou etapu na Giru d'Italia, kterou byla individuální časovka. Domácího časovkářského specialistu Filippa Gannu porazil o 17 sekund. Navýšil tak svůj náskok v celkovém pořadí.

Lehečka má únavovou zlomeninu obratle a přijde o Roland Garros. V ohrožení je i Wimbledon

10. 5. 2024 | Tenista Jiří Lehečka utrpěl únavovou zlomeninu bederního obratle a čeká ho dlouhá pauza od tenisu. S jistotou přijde o Roland Garros a ohrožená je i jeho účast na červnovém Wimbledonu. Pro weby iDNES.cz a iSport.cz to řekl Lehečkův trenér Michal Navrátil.

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
22:11:44 | 11.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD