Neděle 12.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

Čeští házenkáři lákají fanoušky na odvetu kvalifikace na mistrovství světa. Rumuny čeká červené peklo

12. 5. 2024 | Čeští házenkáři přivítají v odvetě baráže o postup na mistrovství světa Rumunsko. Jednogólovou ztrátu z úvodního souboje na Balkáně budou mazat v pekle, tedy obrazně řečeno. Právě pekelnou atmosféru by měly vytvořit tisíce fanoušků v brněnské hale.

‚Pravěké jižní Čechy měly kontakty po celé Evropě.‘ Výstava v Jihočeském muzeu popisuje život Keltů

12. 5. 2024 | Věděli jste, že na místě dnešního nákupního centra Globus v Českých Budějovicích stála keltská vesnice? Nejen to připomíná velká výstava o Keltech v Jihočeském muzeu. Nabízí pohled na nejnovější archeologické nálezy, ale i na každodenní život nebo náboženství lidí v době železné.

Barevná honba za kuřetem. Na Anifilmu zvítězil snímek ze stávkující Francie

12. 5. 2024 | Výjimečný scénář s neočekávanými dějovými zvraty, ostře vykreslené postavy, skvělý humor a originální a velmi dobře fungující výtvarná stránka. Tak charakterizuje odborná porota vítězný snímek letošní přehlídky animovaného filmu v Liberci. Francouzsko-italská 2D počítačová animace s názvem Linda chce kuře! tak navázala na loňský úspěch na prestižním festivalu v Annecy a také na nominace na Evropskou filmovou cenu a cenu César. ...

Mexiko sužují vedra. Školy ruší výuku, vysoké teploty mají i oběti na životech

12. 5. 2024 | Ve státě San Luis Potosí ve středním Mexiku dosáhly teploty tento týden i 50 stupňů. Kvůli přerušení dodávek proudu a výpadkům klimatizace zrušily školy vyučování. Vlny veder jsou podle meteorologů způsobené změnou klimatu a jevem El Ňiňo vznikajícím kvůli zvýšené teplotě Tichého oceánu v oblasti rovníku.

Divoký závěr utkání mezi basketbalisty Slunety a Děčína. ‚Už to přesáhlo hranici,‘ řekl ústecký Šotnar

12. 5. 2024 | Zprvu poklidná série dostala grády a mění se postupně v pořádnou divočinu. Pořádně totiž přituhlo v semifinále play-off nejvyšší soutěže basketbalistů. V ní se spolu poprvé v historii střetávají severočeští rivalové. Ústeckou výhru nad Děčínem 86:75 v pátém utkání, která znamená vedení 3:2 na zápasy, zastínily jiné události prestižního derby.

Podevětadvacáté na Everestu. Čytřiapadesátiletý šerpa Kami Rita z Nepálu překonal vlastní světový rekord

12. 5. 2024 | Nepálský Šerpa Kami Rita v neděli zdolal podevětadvacáté Mount Everest, a překonal tak opět světový rekord, svůj vlastní. Rekord překonal i Brit Kenton Cool, který má na kontě nejvíce výstupů mezi zahraničními horolezci a který v neděli stanul na nejvyšší hoře světa poosmnácté. Informovala o tom agentura Reuters.

ONLINE: V ruském Bělgorodu se zřítila obytná budova, nejméně sedm lidí zemřelo. Moskva viní Ukrajinu

12. 5. 2024 | V ruském Bělgorodu se částečně zhroutila vícepodlažní obytná budova, podle úřadů v důsledku raketového útoku z Ukrajiny. Nejméně sedm lidí přišlo o život, dalších 15 utrpělo zranění, informují tiskové agentury s odvoláním na gubernátora Bělgorodské oblasti Vjačeslava Gladkova. Později se navíc zřítila část střechy vážně poškozeného domu. Pod troskami je několik záchranářů.

Výskyt medvěda u Zlína potvrdily stopy. Může mít až 200 kilo, obezřetnost je namístě, varují strážníci

12. 5. 2024 | Pohyb medvěda v okrajové části Zlína potvrdily podle městské policie jeho stopy. Zajistil je poblíž místa nahlášeného setkání se šelmou myslivecký hospodář, uvedl to pracovník operačního centra městské policie. Podle zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavla Janíka může podle velikosti stopy jít o jedince o hmotnosti až 200 kilogramů, opatrnost je proto podle něho namístě.

ŽIVĚ: Slovensko ve druhém utkání vede nad outsiderem z Kazachstánu. Zápas vysílá Radiožurnál Sport

12. 5. 2024 | Slovensko v prvním utkání prohrálo po vyrovnaném souboji s Německem 4:6. Možnost nápravy dostane v zápase proti Kazachstánu. Ten na úvod turnaje porazil Francii 3:1, proti Slovákům ale nebude favoritem. Přímý přenos utkání vysílá Radiožurnál Sport.

Ukrajina bojuje o sedm pohraničních obcí. Cílem je narušit plány ruské ofenzivy, řekl Zelenskyj

12. 5. 2024 | Ukrajina v Charkovském regionu bojuje s ruskými vojáky o sedm pohraničních obcí. Řekl to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotním pravidelném videu na sociálních sítích. Rusko dříve uvedlo, že pět pohraničních vesnic ovládlo, podle Kyjeva ukrajinští vojáci útoky odráželi.

Euforie byla velká, říká Maciaś po úvodním zápase Poláků. Doufá, že fanouškovská podpora vytrvá

12. 5. 2024 | Polsko se vrátilo na mistrovství světa v hokeji po dlouhých 22 letech a veřejnost byla hodně zvědavá, jak do skupiny B v Ostravě Poláci vstoupí. Na úvod všem vyrazili dech. Proti obhájcům bronzových medailí z Lotyšska většinu zápasu vedli a i když nakonec prohráli 4:5 v prodloužení, byli více než rovnocenným soupeřem.

Cermat nahrál do systému Dipsy opravené testy jednotné přijímací zkoušky, výsledky budou ve středu

12. 5. 2024 | V systému Dipsy jsou opravené testy jednotné státní přijímací zkoušky na střední školy. Českému rozhlasu to řekl Miroslav Krejčí, ředitel společnosti Cermat, která zkoušky připravuje. Podrobně si je můžou prohlédnout rodiče uchazečů, kteří podávali přihlášky elektronicky anebo hybridně.

Vašek a Mates. Unikátní plovoucí bagry odtěžují sedimenty a čistí vodní nádrž na Sokolovsku

12. 5. 2024 | Vašek a Mates - tak se jmenují dva unikátní stroje, které v současné době operují mezi Chodovem a Vřesovou na Sokolovsku. Stroje pracují na hladině vodní nádrže a jejich obsluha se k nim každý den dopravuje na pramici.

OBRAZEM: Gólová nadílka druhého dne mistrovství světa v hokeji v Praze. Šesti zápisy přispěli Češi

12. 5. 2024 | Gólová smršť – tak by se dal shrnout druhý den mistrovství světa v hokeji v Praze. Hlavním lákadlem sobotního programu byl opět zápas Čechů, kteří tentokrát nastoupili proti Norsku. A přestože severský celek zdolali nakonec 3:6, především v druhé třetině to vypadalo na pořádné drama. O největší překvapení dne se však postaral někdo jiný. Velká Británie sice prohrála s Kanadou 2:4, jasnému favoritovi ale pořádně zatopila. Více ale ve fotogalerii. ...

Boston si připsal druhou výhru, Clevelandu nestačilo ani 33 bodů Mitchella. Oklahoma prohrála v Dallasu

12. 5. 2024 | Basketbalisté Bostonu se vzpamatovali z minulé vysoké porážky od Clevelandu a v hale Cavaliers vyhráli sobotní duel play off NBA 106:93. Ve čtvrtfinálové sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy stejně jako Dallas proti Oklahoma City. Mavericks zvítězili podruhé za sebou tentokrát na domácí palubovce 105:101.

Ekolog Šperling si na střeše vybudoval mokřad. Slouží mu třeba jako kořenová čistírna odpadních vod

12. 5. 2024 | S vášní vymýšlí, inovuje a rozvíjí kořenové čistírny a další přírodní stavby sloužící lidem i životnímu prostředí. Stavitel a ekolog Michal Šperling je mimo jiné tvůrcem chytrého domu s mokřadní střechou, za kterou v roce 2017 získal cenu Energy Globe Award.

Jsem na kluky pyšný, řekl po derby Priske. Někdy od nás mohla přijít větší kvalita, litoval Trpišovský

12. 5. 2024 | Fotbalisté Sparty tři zápasy před koncem ligy stále vedou tabulku o čtyři body. Ve 2. kole nadstavbové skupiny o titul remizovali s druhou Slavií 0:0. Letenští se přiblížili obhajobě mistrovské trofeje i přesto, že déle než půl hodiny dohrávali derby v oslabení.

Kanada opět bojuje s lesními požáry, v západních provinciích se evakuovaly tisíce lidí

12. 5. 2024 | Tisíce lidí se kvůli šířícím se lesním požárům na západě Kanady musely evakuovat v provinciích Alberta a Britská Kolumbie, informuje web stanice BBC. Kanadská vláda varovala, že letošní klimatické podmínky patrně přinesou zvýšené riziko požárů. Už loni požáry v Kanadě pohltily na 15 milionů hektarů vegetace.

O přestávce jsme si řekli, že ten zápas prostě vyhrajeme, řekl Červenka po vítězství nad Nory

12. 5. 2024 | Čeští hokejisté zvládli další zkoušku na domácím světovém šampionátu, Norsko porazili 6:3. Od první třetiny ale bylo jasné, že Češi narazili na houževnatého a efektivního soupeře.

Nečasova Carolina odvrátila konec v play-off, Dallas se v sérii s Coloradem ujal vedení

12. 5. 2024 | Hokejisté Caroliny oddálili po výhře 4:3 nad New York Rangers vyřazení a v semifinále Východní konference NHL snížili stav série na 1:3. Zápas rozhodl v 57. minutě Brady Skjei gólem v přesilové hře. Martin Nečas nebodoval, ale patřil s pěti pokusy k nejpilnějším střelcům vítězů a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Dallas zvítězil v Coloradu 4:1 a vede 2:1 na zápasy.

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
14:11:13 | 12.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD