Pondělí 13.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Magazín » iDNES.cz
iDNES.cz Zdroj: iDNES.cz |

Hroši ve Dvoře jsou opět vypuštěni do jezera, užijte si je naživo i online

13. 5. 2024 | Skupina pěti dospělých hrochů a jednoho mláděte, samičky narozené letos v lednu, se po zimě opět dočkala přesunu do velkorysého venkovního výběhu s jezerem loukou. Prostor hroši sdílejí i s antilopami, takže výsledná scenérie vás pocitově dokonale přenese do míst, kde jsou tato zvířata doma. Jako byste byli na safari v Africe a ne hodinku od Prahy.

Zahradu v Podještědí si užívají u bazénu. S výhledem na rybník i do krajiny

13. 5. 2024 | Sudetská zahrada na ostrůvku, říká čtenář Roman skromně své zahradě v Podještědí, vypadá však spíš jako takový malý ráj na zemi. Nechybí jí totiž ani bazén, ani návaznost na malebnou krajinu podhůří, těsné sousedství s rybníkem, ani nádherný výhled.

KVÍZ: Poznáte podle obrázku plemeno psa?

12. 5. 2024 | Když na ulici potkáte vlčáka nebo jezevčíka, určitě je rozeznáte. Ale co méně známá psí plemena? Jak se v nich vyznáte?

Ostrov nabídl k adopci přemnožené kozy. Zaplavily ho žádosti z celého světa

11. 5. 2024 | Malý italský ostrov Alicudi se snažil zbavit přemnožených divokých koz, a tak je na začátku dubna nabídl k adopci jen za manipulační poplatek. Vedení ostrova čekalo, že se zvířat ujmou farmáři z okolí, ale zaplavily je stovky žádostí z celého světa. Na ostrově je zhruba 600 koz, nabídek adopce přišlo ale více než třikrát tolik, napsal server deníku The Guardian.

VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa

11. 5. 2024 | Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu – burger. Připraví hned dvě varianty – z mletého a sekaného masa. K nim hodí ugrilovat sýr halloumi a v grilu upečou i domácí briošky.

Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť

10. 5. 2024 | Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby: jako přírodní lék, ochucovadlo, ale i kosmetický prostředek. Tady je pár tipů, jak vám poslouží.

Jací jste v kuchyni, jak si umíte užít jídlo? Prozradí to váš horoskop

10. 5. 2024 | Potrpíte si na dobré jídlo a pití, nebo slupnete cokoliv, co vám přijde pod ruku? Každé znamení to má jinak.

Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk

9. 5. 2024 | Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů, taková se vidí málokdy. Přesto existují. Jednou z nich je rodinná zahrada čtenáře Petra z Kroměříže, který na ni má krásné vzpomínky z dětství.

Co ještě nevíte o kočkách? Jak můžou zezelenat nebo zdědit miliony

9. 5. 2024 | Kočky mnohdy rozdělují společnost na dva tábory. Jedni je nemohou vystát, druzí si život bez nich neumějí představit. Pokud patříte mezi milovníky těchto svérázných stvoření, možná o svých čtyřnohých přítelkyních zjistíte novinky, které ještě prohloubí váš vztah, a uvidíte je ve zcela novém světle.

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. 5. 2024 | Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty tajemství. Některá se vědcům podařilo objasnit, jiná zkoumají, o dalších nemají ani tušení.

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

7. 5. 2024 | Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím alespoň toužíte? Pak tu máme kvíz přesně pro vás.

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. 5. 2024 | Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody, několik nenápadných hlízek by za pár let mohlo nadělat pěknou paseku. Na užitkové zahradě se ovšem této vlastnosti dá skvěle využít. Ideálně pokud topinambur zasadíte do velkokapacitní nádoby, jak radí přírodní zahradník Tomáš Trejbal.

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

7. 5. 2024 | Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy zahrát si na pravé americké barbecue. Tady si byli nejvíc jistí v kramflecích Danny s dcerou Danielou, kteří na žebrech vyrostli. A podle hodnocení amatérské poroty se právem stali grilmastery kola.

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. 5. 2024 | Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější zahrada jako první. Vůbec není špatná, a až si prohlédnete její fotogalerii, možná si vzpomenete, že už jste ji někde viděli. Tak teď máte možnost díky popisu majitelky zjistit více, jak tento půvabný prostor pro rodinu se třemi dětmi vznikal, a co ukrývá.

Ředkvičky vyčistí tělo, rukola s polníčkem nakopnou imunitu a jste fit

6. 5. 2024 | Příroda se probudila a slunce láká ven, mnohým z nás se však nikam nechce. Cítíme se unavení, oslabení. Projevuje se nedostatek vitaminů i slunečního svitu, kterým jsme trpěli během zimy. Napravíte to snadno: koukejte vyrazit na sluníčko a sáhněte po jarní zelenině a bylinkách.

Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček

5. 5. 2024 | I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý díl grilovacího seriálu potěší jak dospělé, tak především děti. Jan Horký vytvoří dětský burger s gigahranolkou a Adéla Bigasová nabídne trhaná kuřecí prsa v tomatové omáčce na indickém chlebu naan, které si vaše děti zamilují.

Život amerických prezidentů se pojil se psy. Jaké měli nejradši?

4. 5. 2024 | Do současné doby se na postu prezidenta Spojených států amerických vystřídalo už 48 lidí. Je zajímavé, že převážná většina z nich si do Bílého domu přivedla i svého oblíbeného psa, někteří rovnou celý zvěřinec. Výjimkou poslední doby byl jen Donald Trump.

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. 5. 2024 | Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš zjistíte, že je mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá.

K jahodám přidejte na záhon cibuli, ochrání je, radí přírodní zahradník

3. 5. 2024 | Tím spíš, že spousta budoucích ovocných plodů letos pomrzla ve fázi květu, budeme zřejmě rádi za každý kousek vlastního ovoce. A tak, ačkoliv je pro jahodníky lepší podzimní výsadba, i teď je ještě můžete vysazovat, třeba ty stáleplodící nebo pozdní odrůdy. Založte si jahodový záhon, klidně vyvýšený, za tu voňavou sladkou úrodu úžasné chuti to stojí.

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. 5. 2024 | Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan sumaterský. Jde o první mládě 11leté samice Diri, která přišla na svět rovněž v pražské zoo.

Zdroj: iDNES.cz - https:/idnes.cz
14:11:17 | 13.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD