Neděle 12.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Magazín » Novinky
Novinky Zdroj: Novinky |

Stovka stepařů vtrhla na plzeňské náměstí a předvedla působivou show

S působivou show se představila více než stovka plzeňských stepařů na náměstí Republiky. Zahájili tím mezinárodní festival, který se konal až do neděle. Hvězdou letošní akce byl několikanásobný mistr světa Daniel Borak.

Severní Korea staví další ponorku schopnou nosit balistické rakety

Satelitní záběry severokorejské loděnice Sinpcho odhalují, že KLDR zahájila stavbu další ponorky schopné nosit balistické rakety. Jsou na nich vidět trup i vybavení. První aktivitu zachytily snímky koncem prosince. Pokrok ve stavbě zachycují záběry z února, března a dubna.

Evakuace mezi explozemi. Ukrajinci ukázali dramatické video z blízkosti Doněcku

Dramatické okolnosti, za nichž se v těchto dnech před postupující ruskou armádou evakuují obyvatelé obcí na východě Ukrajiny, ukazuje i video z Krasnohorivky v Doněcké oblasti. Ruská raketa dopadla jen zhruba sto metrů od automobilu s odjíždějícími obyvateli vesnice, podotkla k záběrům ukrajinská policie.

Nedůstojné a nepochopitelné. Politici reagují na slova Pekarové Adamové o výměnách ministrů

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová prohlásila, že koalice musí umět reagovat na kritiku, a proto byla vyměněna ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). Tvrdí, že je to příklad pro ostatní a skončit by podle ní měl i ministr školství Mikuláš Bek (STAN). Koaliční partneři označují výroky za nedůstojné a změny nechystají.

Žhář zapálil ve volnočasovém areálu na Karlovarsku dvě auta a přívěs pro koně

Karlovarští kriminalisté vyšetřují okolnosti požáru ve volnočasovém areálu pro rodiny s dětmi u řeky Ohře poblíž Karlových Varů. Zřejmě žhář tam zapálil v noci na neděli dvě osobní vozidla a přívěs pro koně. Nikomu se nic nestalo.

Dívku v noci odvlekl ke hřbitovu a tam ji znásilnil. Muž z Klatovska jde před soud

Nepodmíněný trest do pěti let navrhuje státní zástupkyně jako trest pro muže z Klatovska za znásilnění čerstvě plnoleté dívky. K napadení došlo předloni v říjnu.

Pohyb medvěda u Zlína potvrdily stopy. Svědci hlásí také medvědici s mládětem

Pohyb dospělého medvěda v okrajové části Zlína, který ohlásil v sobotu před polednem náhodný svědek, potvrdily podle městské policie jeho stopy. Zajistil je poblíž místa nahlášeného setkání se šelmou myslivecký hospodář. Strážníci ve Zlíně nabádají, aby byli lidé obezřetní. Podle velikosti stopy jít o jedince o hmotnosti až 200 kilogramů a při postavení se na zadní může dosahovat až 180 centimetrů. ...

V Hamburku znovu žádalo přes dva tisíce islamistů vznik chalífátu

V sobotu se sešlo v Hamburku 2300 radikálních islamistů z organizace Muslim Interaktiv, kteří na konci dubna pochodovali stejným městem pod islamistickými symboly a žádali vyhlášení chalífátu. Tentokrát se mohli jen shromáždit a nemít žádné islamistické symboly ani transparenty volající po chalífátu. Byly proto bílé s červeným nápisem cenzurováno.

GLOSA: Miroslav Imrich napořád zůstane srostlý s „osmdesátkami“

Smrtí pod koly vlaku zakončil o minulém víkendu svůj život zpěvák, skladatel a textař Miroslav Imrich. Bylo mu jedenasedmdesát let a byl prý nevyléčitelně nemocný.

Obžalovaný galerista Fröhlich je už pět měsíců znovu ve vazbě

V letitém soudním případu týkajícím se několika stovek údajně padělaných obrazů slavných českých malířů přistoupila středočeská soudkyně Iva Říhová k překvapivému kroku. Na hlavního obžalovaného Jaroslava Fröhlicha nechala už loni krátce před Vánocemi znovu uvalit vazbu. V té je obchodník s obrazy a galerista dosud.

Ukrajina vyváží přes moře nejvíce zrna od začátku války

Ukrajina výrazně zvýšila od loňského roku vývoz zrna a olejnin přes Černé moře, uvedlo britské ministerstvo obrany. Přičítá to postupné likvidaci lodí ruské Černomořské flotily, kterou ničí Ukrajinci bezposádkovými čluny a střelami s plochou dráhou letu.

Chtěla se vyhnout placení za parkování, karma zafungovala okamžitě

O tom, že podvádět se nemá, se na vlastní kůži přesvědčila motoristka na skútru v Tchaj-peji. Když se pokusila 6. května projet na parkoviště přes závoru, která se zvedla pro řidičku jedoucí před ní. Karma jí to okamžitě spočítala. Videozáznam přinesla agentura AP.

Důchodce z Klatov terorizoval správkyni domu. Hrozí mu osm let

Pronásledoval ji téměř na každém kroku, neustále zvonil nebo bušil na dveře jejího bytu a dožadoval se nesmyslných informací. Téměř tři roky 66letý důchodce z Klatov tímto způsobem doslova terorizoval předsedkyni výboru společenství vlastníků (SVJ) bytového domu. Žena (40) se bála vycházet z bytu a nakonec skončila u psychiatra.

KOMENTÁŘ: Waterloo na eurovizním bojišti - Alex Švamberk

V sobotu večer skončilo pět dnů velkolepého kýče, jak označil list The Guardian evropskou písňovou soutěž Eurovision Song Contest. V rámci finálového večera se připomínalo padesát let od vítězství skupiny ABBA, ale žádnou píseň srovnatelnou s Waterloo soutěž nepřinesla.

Hokejoví fanoušci trpěli ve zpožděných vlacích kvůli zlodějům trakčního vedení

Po více než devíti hodinách byl v sobotu večer obnoven provoz na hlavním železničním uzlu mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou. Zpoždění vlaků na této trati dosahovala více než dvou hodin a způsobila ji krádež komponentů trakčního vedení u Prosenic na Přerovsku. Škoda je předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun. Fanoušci, kteří během mistrovství světa v hokeji pendlují mezi Prahou a Ostravou, trpěli. ...

Traktor sjel ze zahrady přímo do kolejí, provoz na Německo stál

Na téměř hodinu zablokovala kuriózní nehoda železniční koridor z Děčína na Německo. Z přilehlé zahrady v Prostředním Žlebu sjel do kolejí traktor.

Stejný vzhled, ale dvě velikosti. Nový iPad Air má citelně vyšší výkon

V úterý odhalila společnost Apple nový iPad Air. Letošní generace, která přichází na pulty obchodů po dvouletém čekání, sází na stejný design jako předchůdce. Případní zájemci ale mohou vybírat ze dvou různých velikostí obrazovek, citelně narostl také výkon.

Batole u Prahy pokousal pes v obličeji

Malé dítě pokousal v obci Drahelčice u Prahy velký pes, utrpělo nespecifikované zranění v obličeji, se kterým jej záchranná služba transportovala do pražské nemocnice.

Pes utekl z domova a šel si přes noc zaplavat do moře

Do nerozvážného dobrodružství se pustil čtyřletý německý ovčák jménem Bear (Medvěd), když se zničehonic rozhodl, že si odskočí od svých majitelů v Margate na jihovýchodě Anglie a vykoupe se v moři. Než jej vodní záchranáři vytáhli zcela vyčerpaného z vln, stačil uplavat šest kilometrů.

„Požár se rozšířil nezvykle rychle.“ Plameny pohltily obchodní centrum ve Varšavě

Rozsáhlý požár v neděli ráno zachvátil jedno z velkých obchodních center na okraji Varšavy. Podle hasičů je v plamenech přes 80 procent centra, v němž je na 1400 obchodů. Na místě zasahují desítky hasičských jednotek a také specialisté na chemické zplodiny, informuje server polského deníku Rzeczpospolita a další média.

Zdroj: Novinky - novinky.cz
18:11:42 | 12.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD