Sobota 11.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Bulvár » Blesk.cz
Blesk.cz Zdroj: Blesk.cz |

Královna krásy Zedníková: Stáhli ji z Miss World

11. 5. 2024 | Stále ještě úřadující Miss Czech Republic Justýna Zedníková (21) letos nepoletí na Miss World, přestože to původně v plánu bylo. Ředitelka soutěže Taťána Makarenko (34) ale nakonec svou loňskou vítězku pošle na Miss Supranational do Polska.

Česko ozářila dechberoucí polární záře. Experti řekli, kdy a kde se objeví znovu

11. 5. 2024 | V Česku byla v pátek v noci k vidění polární záře. Meteorologové a astronomové avizovali, že podmínky pro její vznik budou vhodné, ale nakonec předčily veškterá očekávání. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) byla nejsilnější od roku 2003. Důvodem je, že Zemi zasáhla geomagnetická bouře nejvyššího stupně. Uvedl to podle agentury AFP americký Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA). ČHMÚ tvrdí, že záře se může objevit i v následujících dnech. ...

Křest gorilí holčičky ze Zoo Praha: Jane Goodallová (90) jí dala krásné jméno!

11. 5. 2024 | Gorilí holčička, která se letos 12. dubna narodila samici Kijivu a samci Kisumovi v Zoo Praha, má jméno! Dal jí ho člověk nejpovolanější - slavná britská primatoložka Jane Goodallová (90), která kvůli tomu už před několika dny dorazila do Prahy. Teď je z ní taky novopečená kmotřička. Jméno Zoo Praha slavnostně odhalila v sobotu dopoledne. 

ONLINE: Rusko tvrdí, že obsadilo pět vesnic v Charkovské oblasti. Zelenskyj pošle další vojáky

11. 5. 2024 | Ukrajina podle prezidenta Volodymyra Zelenského vyšle více vojáků k obraně Charkovské oblasti, kde ruské invazní síly v noci na pátek začaly nově útočit.  Rusko podle svého ministerstva obrany v ukrajinské Charkovské oblasti obsadilo pět příhraničních vesnic. Moskva také tvrdí, že Ukrajina za posledních 24 hodin v bojích v různých částech země ztratila stovky vojáků. Dramatické dění sledujeme v podrobné online reportáži.  ...

Z centra Brna "vyhodili" auta! Z Vachovy ulice je obývák!

11. 5. 2024 | Vachova ulice v historickém centru Brna se jako mávnutím čarovného proutku změnila v obývák, auta jsou pryč. Zajímavý experiment je společným projektem radnice Brno-střed, místních podnikatelů a neziskovky Naše kultivovaná města.

U Vimperku sjel kamion do příkopu: Nehoda zastavila tah na Německo

11. 5. 2024 | Kvůli nehodě kamionu je neprůjezdná silnice I/4 u Vimperku na Prachaticku. Jedná se o frekventovanou vozovku ve směru na hraniční přechod do Německa Strážný.

Princ William prolomil hradbu mlčení: Promluvil o stavu nemocné Kate

11. 5. 2024 | Přestože jeho manželka bojuje s vážnou nemocí, princ William (41) musí nadále plnit své královské povinnosti. Ačkoliv o zdravotním stavu princezny Catherine (42) obvykle nemluví, během návštěvy jedné nemocnice se o něm přece jenom zmínil...

Panika v dovolenkovém ráji Čechů: Žralok kroužil kolem rodiny s dítětem (4)

11. 5. 2024 | Zážitek si ze své návštěvy Španělska odnáší britská rodina z Liverpoolu. Zatímco si užívala v moři u pláže na ostrově Menorca, který je populární i mezi českými turisty, začal kolem ní kroužit žralok. Rodina, která u sebe měla 4leté dítě, se nejdříve výjevu smála, ale když jí došlo, že se jedná o parybu, v panice utekla z vody pryč, píše server The Mirror.

Úchvatná výstava v Plzni: Bourák Lídy Baarové, český křišťál i tisícileté buky

11. 5. 2024 | Největší křišťálová socha, automobil herečky Lídy Baarové, prezidentské nápojové sety od firmy Moser, hodinky české značky PRIM či subfosilní les z kmenů 6500 let starých buků. To vše je teď k vidění v Depo Moto Art v Plzni.

10 zraněných po nehodě slovenského autobusu v Rakousku: Několikrát narazili do betonového děliče!

11. 5. 2024 | Při nehodě slovenského autobusu nedaleko rakouského Salcburku utrpělo v noci na dnešek zranění deset lidí, tři z toho vážná, uvedla agentura APA. Několik cestujících z autobusu převráceného na boku museli podle serveru Salzburg24 vyprošťovat hasiči.

Putinův kumpán Mironov (71) unesl Margaritu (2) z okupované Ukrajiny. Rodina ji chce zpět

11. 5. 2024 | Putinův kumpán a politik Sergej Mironov (71) a jeho pátá žena Irina Varlamová údajně v Rusku vychovávají dvouletou holčičku Margaritu unesenou z Ukrajiny jako svou vlastní. K jejímu únosu došlo v době během invaze do napadené země. Pár „unesl“ také chlapce, ale po týdnu ho odmítl. Napsal o tom americký deník The Sun.

Komplikace na Vinohradech! Silničáři v Italské opraví plynovody, kudy povede objížďka?

11. 5. 2024 | V Italské ulici v Praze 2 se od neděle 12. května zkomplikuje kvůli opravám doprava. Silničáři uzavřou část silnice a v úseku ulic Vinohradská a Anglická řidiči projedou jen jedním směrem. Důvodem je oprava plynovodů. Vyplývá to z informací zveřejněných na magistrátním webu opravujeme.to. Zavedeny budou objízdné trasy. Omezení by mělo skončit 24. května.

Pavlův poradce Kolář: Velvyslance v Rusku bych teď neměnil. Vláda ale s rošádou počítá

11. 5. 2024 | Česká diplomatická jednička v Moskvě Vítězslav Pivoňka skončí jako velvyslanec v Rusku ke konci května. A dvojka Jiří Čistecký už má svoji misi také za sebou. Jak dlouho bude Česko bez velvyslance, to ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) říci nechtěl. Dva poradci, kterým naslouchá prezident Petr Pavel, se ale shodují, že oni by teď do Ruska nového člověka neposílali. Je tak možné, že ministr narazí na hradní zeď… ...

Noční oheň poničil stánky pod hlavním nádražím: Čtyři lidé se nadýchali kouře

11. 5. 2024 | Požár tří stánků v podchodu pod hlavním vlakovým nádražím likvidovali dvě hodiny po páteční půlnoci brněnští hasiči. Hustý kouř pronikl i do přilehlého obchodního centra a nádražní haly Ćeských drah. Prostor zůstal uzavřený i v sobotu dopoledne, kdy na místo dorazil vyšetřovatel.  

Pět měsíců zavřený most v Radčicích: Je v hrozivém stavu

11. 5. 2024 | Most přes řeku Mži v plzeňském okrajovém obvodu Radčice bude pět měsíců uzavřený. Začala jeho oprava. Dřevěná mostovka je kvůli stáří materiálu a přejezdům těžké stavební techniky při stavbě západní části městského okruhu v havarijním stavu.

Ostrůvek u Sicílie dal k adopci přemnožené kozy. Stovky žádostí z celého světa ho zaskočily

11. 5. 2024 | Malý italský ostrov Alicudi se snažil zbavit přemnožených divokých koz, a tak je na začátku dubna nabídl k adopci jen za manipulační poplatek. Vedení ostrova čekalo, že se zvířat ujmou farmáři z okolí, ale zaplavily je stovky žádostí z celého světa. Na ostrově je zhruba 600 koz, nabídek adopce přišlo ale více než třikrát tolik, napsal server deníku The Guardian.

Šílená zpověď přeživšího po pádu vrtulníku s Kellnerem: Všude byla krev! Petr odešel...

11. 5. 2024 | Jediný přeživší pádu vrtulníku na Aljašce, při kterém zemřel v roce 2021 český miliardář Petr Kellner, popsal stanici Alaska´s News Source, co se stalo po nehodě. Čech David Horváth vzpomíná, že po pádu zůstal uvězněný ve vrtulníku. Proto žádal o pomoc Kellnera, kterému se podařilo vyprostit z havarovaného stroje. Ten se však nakonec od něj vzdálil. Horváth reakci přičítá šoku.

Ukrytá krása: Podívejte se do nepřístupných míst Klementina! Barokní knihovna i vzácný rukopis

11. 5. 2024 | Barokní knihovna v pražském Klementinu. Ředitel Národní knihovny ČR Tomáš Foltýn stojí uprostřed a usmívá se. Jeden americký web ji vyhodnotil jako nejhezčí na světě, vypráví hrdě přítomným novinářům a upozorňuje – dobře si to tu prohlédněte, už se sem nejspíš nikdy nepodíváte. Vstup do těchto historických prostor je přísně zakázaný, povoluje se jen ve výjimečných případech. Blesk Zprávy však měly možnost nakouknout. A nově skrze monitory můžete i vy. ...

... ale zato horší cesta?! Šokující manévr řidiče Boltu: S autem to střihl po schodech!

11. 5. 2024 | Je to sice dál, ale zato horší cesta! Slavnou hláškou z filmu Sněženky a machři se nejspíš řídil řidič Boltu, který se se svým vozem rozhodl pro vskutku nepochopitelný manévr. Místo aby jel podle předpisů po silnici, pustil se v pražských Záběhlicích dolů po schodech! 

Přiznání milence Evy Decastelo: Šmíroval jsem ji

11. 5. 2024 | Už je to 23 let, co se Eva Decastelo (45) zná s Tomášem Třeštíkem (46). Zajiskřilo to mezi nimi ale teprve v době, kdy se oba rozešli se svými partnery. Už dva roky teď tvoří pár. Fotograf měl ovšem zálusk na moderátorku už kdysi, ale sbalil ji místo něj Matěj Ruppert (46), s nímž tři roky žila.

Zdroj: Blesk.cz - https://blesk.cz
14:11:10 | 11.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD