Pátek 17.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Lidovky.cz
Lidovky.cz Zdroj: Lidovky.cz |

Podvedení falešnými lístky jsou z Česka i zahraničí. Do haly poškozené nedostaneme, říkají policisté od O2 areny

17. 5. 2024 | Na kšeftech se vstupenkami na hokejové MS vydělávají podvodníci. Jeden takový napálil i překupníka lístků, který jich nakoupil za půl milionu Kč.

Byl milý, říkají sousedé o atentátníkovi. Jeho byt s ním prohledalo komando

17. 5. 2024 | Sousedé atentátníka, jenž postřelil slovenského premiéra Roberta Fica, se shodují, že Juraj C. byl slušný člověk bez silných politických názorů. Rozporuplné zprávy o jeho motivech vyvolaly mezi obyvateli Levic, kde žil, rozkol. Jedni ho ho mají za proruského aktivistu, jiní za levicového teroristu. Pachatel se do města v pátek vrátil, když u něho vyšetřovatelé dělali domovní prohlídku.

Do Gazy dorazily po americkém provizorním molu první kamiony s pomocí

17. 5. 2024 | Do Pásma Gazy se ráno dostaly první dodávky humanitární pomocí přes provizorní molo, které tam ve čtvrtek dokončila americká armáda. V oblasti se v posledním týdnu dále zhoršila humanitární krize poté, co izraelská armáda minulý týden obsadila přechod Rafáh na hranici Gazy s Egyptem, přes nějž se na palestinské území dostával největší objem pomoci.

Muž ve Francii se pokusil podpálit synagogu, policisté ho zastřelili

17. 5. 2024 | Policie v Rouenu na severu Francie v pátek ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit synagogu. Na síti X to uvedl francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin. Muž se také pokoušel nožem zaútočit na policisty, byl vyzbrojen také železnou tyčí.

Nemoc není stabilizovaná, stav obžalovaného z požáru století zhodnotí psychiatr

17. 5. 2024 | Ústecký krajský soud zatím nebude pokračovat v projednávání případu obřího požáru v Národním parku České Švýcarsko a několika dalších menších požárů. Senát rozhodl, že psychický stav Jiřího Lobotky, jehož obžaloba viní z úmyslného založení ohňů, musí znovu blíže prozkoumat odborníci.

Když na to přijde, Izrael se bude bránit sám. Většina lidí to podporuje

17. 5. 2024 | Co se titulku týče, tak komentátor Gideon Rachman dal svému článku ve Financial Times přesně opačný, a to doslova: Izrael se nemůže bránit sám a Netanjahu to dobře ví. My si myslíme opak, jak vysvětlíme níže, ale nejprve k tomu, co píše Rachman.

Vypadá to jako plakát k hororu. Brity vyděsil rudý portrét Karla III.

17. 5. 2024 | Značnou pozornost vzbudil portrét, který si nechal vyrobit britský panovník Karel III. Dílo malíře Jonathana Yeoa provokuje díky převládající rudé barvě, takže ho někteří považují za alegorii krize Spojeného království, jiní v něm vidí záplavu krve.

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila i na sklady s ropou

17. 5. 2024 | Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Novorossijsk a další přístavní město Sevastopol, kde jsou hlášeny výpadky v dodávkách elektrického proudu. Podle ruských úřadů po útoku ukrajinské armády také v Belgorodu zahynula žena se svým dítětem. Terčem náletu ukrajinských dronů se stala i rafinérie v Tuapse na jihu Ruska, kde vypukl požár.

Zámek Štiřín je na prodej, stát za něj chce přes tři miliardy

17. 5. 2024 | Stát nabízí k prodeji zámek Štiřín, minimální cena je 3,3 miliardy, uvedl majetkový úřad. Prodej bude formou elektronické aukce, která začne 11. září. Komplex u Prahy dříve provozovalo ministerstvo zahraničí.

U izraelské ambasády ve Stockholmu se ozývala střelba, policie uzavřela okolí

17. 5. 2024 | Policejní hlídka ve Stockholmu v noci na pátek kolem 02:00 slyšela nedaleko izraelské ambasády zvuky, které vyhodnotila jako střelbu. Policie uzavřela rozsáhlou oblast a zadržela několik lidí, píše s odkazem na policejní vyjádření zpravodajský server Aftonbladet.

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. 5. 2024 | Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.

Superdávku drtí Nejvyšší soud i ČNB, kritizují majetkový test: „Jde o prolomení bankovního tajemství“

17. 5. 2024 | Majetkový test u chystané „superdávky“ čelí kritice i v meziresortním připomínkovém řízení. Proti údajnému prolomení bankovního tajemství, které by se mělo dotknout všech členů domácnosti žádající o sloučenou dávku, brojí Nejvyšší soud a Česká národní banka. Po změně parametrů testu volají i další instituce.

Přátelství, s. r. o. Rusko a Čína nejsou plnohodnotní spojenci. Zatím

17. 5. 2024 | Už po čtyřicáté třetí se setkali tento týden ruský prezident Vladimir Putin a čínský prezident a šéf tamější vládní komunistické strany Si Ťin-pching. Jejich jednání doprovází bombastická vyjádření týkající se čínsko-ruského přátelství, které je „bez omezení“ a „bude trvat generace“. Obě země přitom prohlašují, že spolu změní současný mezinárodní řád. Skutečnost je ale jiná.

Po atentátu na Fica kolují hoaxy z obou stran. Pomohlo by společné setkání u Čaputové, říká politolog Lenč

17. 5. 2024 | Rozdělenost prostoupila všechny části slovenské společnosti a je třeba začít s nápravou, míní politolog Jozef Lenč z Univerzity v Trnavě. „Dnes mi jeden dlouholetý kamarád poslal fotku, na níž je střelec a vedle něj stojí pán podobný Martinovi M. Šimečkovi, otci šéfa slovenské opozice Michala Šimečky. Je to samozřejmě fake, ale spousta lidí, kteří tuhle fotku také dostali, to tak vidět nemusí,“ popisuje situaci ve své zemi po útoku na premiéra Roberta Fica. ...

Čeští hokejisté se na domácím MS střetnou s Rakouskem, Putin končí návštěvu Číny

17. 5. 2024 | RANNÍ BRIEFING. Editoři serveru Lidovky.cz pro vás připravili přehled nejočekávanějších událostí dne. Co se bude dít?

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. 5. 2024 | V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U požáru zasahovala zhruba stovka hasičů, kteří vyhlásili zvláštní, tedy nejvyšší poplachový stupeň. Po 17. hodině už ho mohli snížit až na základní. Většina jednotek už odjela, uvedl mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička. Vyšetřovatel společně s majitelem a pronajímatelem objektu vyčíslil škodu na čtyřicet milionů korun. ...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. 5. 2024 | Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce Jihoafrické republiky na úvod dvoudenního jednání u Mezinárodního soudního dvora (ICJ) v Haagu. Pretoria žádá, aby soudní orgán OSN rozhodl o nových předběžných opatřeních vůči Izraeli, nařídil mu především zastavit ofenzivu v Rafáhu na jihu Pásma Gazy a zajistit tamním civilistům přístup k humanitární pomoci.

Ikonické casino Mirage a jeho sopka končí, bude z něj hotel ve tvaru kytary

16. 5. 2024 | Legendární hotel Mirage v Las Vegas se snad ještě legendárnější sopkou hlásí po 34 letech konec. Luxusní rezort v centru amerického „města hříchu“ totiž od 17. července zahájí rozsáhlou rekonstrukci, která celý komplex přemění k nepoznání. V nové podobě hotelu zmizí sopka, novým lákadlem má být více než dvě stě metrů vysoká hotelová věž ve tvaru kytary.

Klid, pejsek spí. Ale jinak v Doněcké oblasti můžete zemřít bez varování

16. 5. 2024 | Výprava do Doněcké oblasti byla… poučná. Svezli nás dobrovolníci z Charkova, vždycky ochotní ukázat návštěvníkům, jak vypadá situace na frontě. Předpokládá se, že každý, kdo se tu ukáže, je novinář, válečný reportér nebo aspoň člověk, který by chtěl být Ukrajincům užitečný v jejich boji s nepřítelem. Na východní Ukrajinu momentálně mnoho turistů nejezdí.

Po útocích přišel atentát a výhrůžky smrtí. Evropu děsí násilí před volbami

16. 5. 2024 | Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyděsil evropské politiky. Bojí se, že nadcházející volby do Evropského parlamentu budou doprovázet násilnosti. Incident nastal po sérii útoků na německé politiky. Podle pozorovatelů jsou produktem výrazné polarizace společnosti.

Zdroj: Lidovky.cz - https://lidovky.cz
12:10:51 | 17.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD