Pátek 17.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Globe24.cz
Globe24.cz Zdroj: Globe24.cz |

Fico by mohl být převezen do Bratislavy. V pondělí se rozhodne, co dál

17. 5. 2024 | Lékařské konzilium by mělo v pondělí rozhodnout o další léčbě postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica, který po středečním atentátu podstoupil ve fakultní nemocnici v Banské Bystrici pětihodinovou operaci. 

Belgický moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění premiéra De Crooa

17. 5. 2024 | Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

Rusko údajně zneškodnilo přes sto ukrajinských dronů

17. 5. 2024 | Více než 100 bezpilotních letadel zneškodnily ruské systémy protivzdušné obrany v noci na pátek nad oblastmi na východě a jihovýchodě Ruska, nad Černým mořem i anektovaným poloostrovem Krym. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany, informuje agentura AFP.

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

17. 5. 2024 | Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

16. 5. 2024 | Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

16. 5. 2024 | Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Ukrajinci dosáhli zlepšení situace v Charkovské oblasti, tvrdí prezident i armáda

16. 5. 2024 | Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že obráncům se podařilo částečně stabilizovat situaci v pohraniční části Charkovské oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinská armáda dnes sdělila, že na některých místech zastavila ruský postup. 

Odborářský protest nebude. Ruší se po atentátu na Fica

16. 5. 2024 | Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) ve čtvrtek odpoledne oznámila, že ve světle událostí na sousedním Slovensku ruší plánovaný protivládní protest, ačkoliv důvody pro svolání demonstrace trvají. Odbory to uvedly na facebooku. Protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. 

Podezřelá zásilka v budově BIS. Na místě jsou hasiči i policie

16. 5. 2024 | Záchranné složky zasahovaly ve čtvrtek odpoledne v budově Bezpečnostní informační služby (BIS) kvůli podezřelé zásilce s neznámou látkou na podatelně. Informoval o tom server iDnes.cz. Látku likvidují hasiči ve spolupráci s chemiky. 

Pellegrini navštívil Fica v nemocnici. Jeho stav je prý vážný

16. 5. 2024 | Zdravotní stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) po středečním útoku je nadále velmi vážný. Uvedl to zvolený prezident Peter Pellegrini po návštěvě předsedy vlády v báňskobystrické nemocnici. Krátce spolu podle jeho slov komunikovali.

Zdroj: Globe24.cz - https://globe24.cz
12:12:09 | 17.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD