Pátek 17.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Týden.cz
Týden.cz Zdroj: Týden.cz |

Mládě orangutana v pražské zoo je sameček, jméno bude vybráno z návrhů veřejnosti

17. 5. 2024 | Mládě orangutana sumaterského, které se v pražské zoologické zahradě narodilo na začátku května, je sameček. Potvrdily to genetické testy, oznámila dnes zoo v tiskové zprávě. Lidé mohou ode dneška navrhovat jméno pro malého orangutana a zahrada ho zveřejní v den měsíčních narozenin mláděte, tedy v neděli 2. června.

Ve Stockholmu se střílelo nedaleko izraelské ambasády, policie uzavřela okolí a zadržela několik lidí

17. 5. 2024 | Policejní hlídka ve Stockholmu v noci na dnešek kolem 02:00 slyšela nedaleko izraelské ambasády zvuky, které vyhodnotila jako střelbu. Policie uzavřela rozsáhlou oblast a zadržela několik lidí, píše s odkazem na policejní vyjádření zpravodajský server Aftonbladet.

Rusko nedisponuje dostatkem vojáků pro průlom u Charkova, řekl vrchní velitel NATO v Evropě

17. 5. 2024 | Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to dnes prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. Ukrajinské síly podle něj udrží v regionu své pozice.

Z počítačové hry Minecraft se rychle stal celosvětový fenomén

17. 5. 2024 | Počítačová hra Minecraft, jejíž první verze byla představena 17. května 2009, je dnes celosvětový fenomén, kterému se věnují lidé všeho věku, typické kostičkované motivy na sobě mají trička nebo školní tašky, existuje i zvláštní edice stavebnice Lego. S tou má přitom Minecraft společného víc než jen prodanou licenci. I svět Minecraftu je totiž stvořený z kostiček - byť virtuálních - v trojrozměrném prostředí a z různých materiálů, jako je písek, kámen či zlato, které jdou těžit a zpracovávat na ...

VIDEO: Půjde v otcových šlépějích? Malý Ronaldo ukázal velký talent

6. 6. 2017 | Po závěrečném hvizdu padl na trávník, šťastný jako blecha. Sen o obhajobě titulu se Cristianu Ronaldovi splnil. Bujaře oslavoval na trávníku, i později, když se chopil mikrofonu a zazpíval. Jako velký exhibicionista se ukázal i jeho syn, který dokázal dostat fanoušky do varu.

Šesti největším bankám v ČR letos stoupl čistý zisk o pětinu na 17,9 mld. Kč

16. 5. 2024 | Šestice největších bank v Česku vydělala v prvním čtvrtletí 2024 celkem 17,9 miliardy Kč. O rok dříve to bylo 14,8 miliardy korun, nárůst je tak více než pětinový. Vyplývá to z výsledků bank. Za růstem zisku už podle analytiků nejsou úrokové výnosy, ale vyšší příjmy z poplatků a provizí.

Zastupitelé Chrášťan schválili vypsání referenda ke vzniku kasin v obci

16. 5. 2024 | Zastupitelé Chrášťan dnes schválili vypsání referenda ohledně hazardu. Lidé se tak vyjádří, zda má chrášťanské vedení udělat veškeré možné kroky k zákazu hazardu v obci. Referendum bude 14. června.

V Kladně hořel sklad olejů, škoda bude v desítkách milionů korun

16. 5. 2024 | V kladenské ulici Železničářů dnes odpoledne hořel sklad olejů u prodejny autodílů. Vyhlášený byl zvláštní, tedy nejvyšší, čtvrtý poplachový stupeň. Škoda vzniklá při požáru bude v desítkách milionů korun.

Rusko nemá dost vojáků pro průlom u Charkova, řekl vrchní velitel NATO v Evropě

16. 5. 2024 | Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to dnes prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. Ukrajinské síly podle něj udrží v regionu své pozice.

Prezidentem kolínské Toyoty bude od června jako první Čech Robert Kiml

16. 5. 2024 | Novým prezidentem kolínské automobilky Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se od června stane Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Doposud funkci zastával Koreatsu Aoki, který zůstane na pozici výkonného poradce top managementu. Kiml bude prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky. ČTK o tom dnes informoval její mluvčí Tomáš Paroubek.

Čaputová a Pellegrini vyzvali k opuštění bludného kruhu nenávisti

16. 5. 2024 | Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a její nástupce ve funkci Peter Pellegrini dnes společně důrazně odsoudili středeční atentát na premiéra Roberta Fica; jde podle nich o útok, který je také útokem na demokracii. Oba vyzvali občany i politiky k větší zodpovědnosti a k opuštění bludného kruhu nenávisti. Do prezidentského paláce s tímto cílem společně pozvou k jednání lídry všech parlamentních stran. Pellegrini rovněž vyzval k přerušení, či utlumení kampaně před volbami do Evropského parlamentu ...

Lobotka přiznal vinu u malých požárů na Děčínsku, zapálení Č. Švýcarska odmítl

16. 5. 2024 | Obžalovaný Jiří Lobotka dnes před krajským soudem v Ústí nad Labem částečně přiznal vinu v případě menších požárů v Českém Švýcarsku a na dalších místech Děčínska. To, že by úmyslně způsobil největší požár v České republice, odmítl.

Do dvou let plánuje více než polovina Čechů změnu bydlení

16. 5. 2024 | Podle nejnovějšího průzkumu společnosti IKEA, který zkoumal vztah Čechů k domovu, plánuje v příštích dvou letech změnit své bydlení více než polovina respondentů. Zjištění ukazují, že 68 % respondentů považuje svůj domov za nejpříjemnější místo pro trávení času. Navíc se má 27 % Čechů v plánu stěhovat a další čtvrtina chce investovat do rekonstrukce svého stávajícího bydlení.

Zdravotní stav postřeleného premiéra Fica je stabilizovaný, ale vážný, uvedl ministr obrany Kaliňák

16. 5. 2024 | Zdravotní stav postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale vážný, řekli dnes novinářům ministr obrany Robert Kaliňák a ředitelka banskobystrické fakultní nemocnice Miriam Lapuníková, kde byl ministerský předseda po středečním atentátu hospitalizován. Fico podstoupil pětihodinovou operaci. Server listu Pravda napsal, že se lékařům podařilo zastavit krvácení do břicha, Fica ale ještě čeká operace kyčelního kloubu. Problémy mu podle serveru mohou způsobit léky na ředění krv ...

Pražská policie propustila policistu stíhaného za napadení devatenáctileté dívky před barem na Smíchově

16. 5. 2024 | Pražská policie propustila policistu stíhaného za napadení devatenáctileté dívky před barem na pražském Smíchově. Uvedla to dnes na sociální síti X. Muže v dubnu obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) z těžkého ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetileté vězení. Policistu stíhá také za výtržnictví.

Prezident Pavel dnes na Hradě jmenuje poslance Marka Ženíška ministrem pro vědu, výzkum a inovace

16. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenuje členem vlády poslance Marka Ženíška (TOP 09). Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Premiér Petr Fiala (ODS) nového člena kabinetu uvede do funkce v kancelářích Úřadu vlády ČR. Současně dnes Ženíšek skončí ve funkci šéfa sněmovního zahraničního výboru a dalších sněmovních postech. Místo v zahraničním výboru bude podle dosavadních dohod zřejmě nově obsazeno po evrop ...

Architekt Martin Rajniš je autorem obchodního domu Máj i netradičních rozhleden

16. 5. 2024 | Český architekt a urbanista Martin Rajniš, který se narodil 16. května 1944, již desítky let dosahuje respektu v Česku i na mezinárodní scéně. K množství jeho děl patří Obchodní dům Máj v Praze, Česká poštovna Anežka na Sněžce nebo vzducholoď Guliver na budově centra současného umění DOX v Praze, v poslední době se stal autorem několika netradičních rozhleden. Podstatou Rajnišových staveb je experiment a vztah architektury k přírodě a lidské společnosti. ...

Fico je po operaci a mimo ohrožení života, uvedl ministr Taraba

15. 5. 2024 | Slovenský premiér Robert Fico, který byl postřelen po výjezdním jednání vlády v Handlové, je po operaci. Stanici BBC to řekl dnes pozdě večer slovenský ministr životního prostředí Tomáš Taraba, podle kterého premiér není v ohrožení života. List Denník N s odvoláním na své zdroje uvedl, že je premiér po zákroku při vědomí.

Slovenský premiér Fico byl postřelen, přední politici atentát odsuzují

15. 5. 2024 | Slovenský premiér Robert Fico byl dnes postřelen, když po výjezdním zasedání slovenského kabinetu ve městě Handlová vyšel na náměstí mezi občany. Podle členů vlády je v kritickém stavu a více než čtyři hodiny po jeho přijetí do nemocnice v Banské Bystrici stále pokračovala operace. Pravděpodobného 71letého pachatele policie zadržela. Útok důrazně odsuzují slovenští, čeští i světoví vrcholní politici. ...

Zdroj: Týden.cz - https://tyden.cz
14:10:57 | 17.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD