Pátek 17.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Sport » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

Minnesota deklasovala Denver a vyrovnala sérii. Vítězství o 45 bodů řídili Edwards a McDaniels

17. 5. 2024 | Obhájce titulu Denver musí v play-off NBA dál bojovat o postup do finále Západní konference. V šestém utkání 2. kola podlehl na palubovce Minnesoty jednoznačně 70:115 a stav série je vyrovnaný 3:3. Rozhodne sedmý zápas v neděli v Denveru.

Víme, že občas se zázraky mohou stát, říká rakouský útočník Schneider před utkáním s Českem

17. 5. 2024 | Hodně nevyzpytatelný soupeř dnes čeká české hokejisty na mistrovství světa v Praze - bude to Rakousko. To proti Kanadě dohnalo pětigólovou ztrátu a včera porazilo 3:2 Finy. A to gólem Baumgartnera v poslední sekundě, což museli rozhodčí překontrolovat na videu.

Finští hokejoví fanoušci obsadili Střelecký ostrov. Kus Finska v Česku vytvořil finský podnikatel již podruhé

17. 5. 2024 | Pražský Střelecký ostrov uprostřed Vltavy obsadili Finové. Pronajali si restauraci po celou dobu hokejového šampionátu, sledují tam zápasy, zvou si tam hokejové hvězdy z NHL a večer tam vystupují finské kapely. Zkrátka si přinesli kus své země přímo do hlavního města mistrovství světa. O tom, že je tam pořádný šrumec, není třeba pochybovat a celé to má na svědomí finský manažer, který vystupuje pod přezdívkou Don Pepé. ...

Carolinu v play-off neudržel ani čtvrtý Nečasův gól. Vancouver s Hronkem je krok od finále konference

17. 5. 2024 | Hokejisté New Yorku Rangers čtyřmi brankami ve třetí třetině otočili zápas s Carolinou a po výhře 5:3 postoupili v play off NHL do finále Východní konference. Hurricanes nestačil ani gól Martina Nečase, jenž v 19. minutě otevřel skóre. Český útočník by nyní mohl posílit reprezentaci na mistrovství světa v Praze. Možné účasti na šampionátu se vzdálil obránce Filip Hronek, neboť Vancouver porazil Edmonton 3:2 a v sérii vede 3:2. ...

Být komentátorem je v podstatě jednoduché. Mluvím o tom, co jsem celý život dělal, říká David Pospíšil

17. 5. 2024 | 22 let hrál extraligový hokej, už 16 let je hokejovým expertem České televize. David Pospíšil si s Lucií Výbornou ve fanzóně na střeše pražské Galerie Harfa povídal mimo jiné o podstatě hokeje. „Je pořád stejná, hokej se jen stává rychlejším a tvrdším,“ popisuje. „Proto se mi často stane, že po osmém zápase na mistrovství mám myšlenku, že stejnou větu už jsem říkal,“ dodává se smíchem.

Kanaďané porazili na mistrovství světa Norsko, obhájci zlata vyhráli na šampionátu i čtvrté utkání

16. 5. 2024 | Hokejisté Kanady porazili na mistrovství světa Norsko 4:1. Obhájci zlata vyhráli v Praze i čtvrtý zápas a v čele skupiny A vystřídali Švýcarsko. Dva body za dvě nahrávky si připsal obránce Jamie Oleksiak, asistenci zaznamenal i brankář Nico Daws.

Alaphilippe ukončil dlouhé čekání. Francouzský cyklista si v úniku dojel pro etapový vavřín na Giru

16. 5. 2024 | Francouzský cyklista Julian Alaphilippe si dojel po úniku ve 12. etapě pro první vítězství na Giru d'Italia. Celkové pořadí dál vede Slovinec Tadej Pogačar, který dorazil po 193 kilometrech do cíle ve Fanu v první velké skupině se ztrátou 5:25 minuty na vítěze. Stejně jako český jezdec Jan Hirt, který zůstal v průběžném pořadí jedenáctý.

Krásný pocit vstřelit gól na domácím mistrovství, říká Beránek. Během volných dní válí v ping pongu

16. 5. 2024 | Jeho hlavním úkolem je společně s Jakubem Flekem a Jáchymem Kondelíkem znepříjemňovat hru soupeři a získávat puky. Útočník Ondřej Beránek ale na domácím šampionátu už vstřelil i gól. V exkluzivním rozhovoru pro Radiožurnál Sport prozradil, jestli ho slavil s rodinou a jak obvykle vypadá den českých reprezentantů, když na turnaji nemají zápasový den. Poznávají ho lidé mimo stadion?

Rakušané na mistrovství světa zaskočili Finsko, po obratu zvítězili 3:2 gólem v poslední sekundě

16. 5. 2024 | Rakouští hokejisté porazili na mistrovství světa ve skupině A v Praze překvapivě Finsko 3:2. Favorit sice vedl už 2:0, ale v poslední sekundě dovršil obrat útočník Benjamin Baumgartner. Úřadující olympijští vítězové si připsali druhou porážku ze čtyř utkání na turnaji. Tu první jim nachystala v úvodním duelu česká reprezentace, která vyhrála nad Finy 1:0 po samostatných nájezdech.

‚Maminy nejdou, jen děti a tatínkové.‘ Rodinný výlet na hokej vyjde i na deset tisíc korun, nikdo nelituje

16. 5. 2024 | Vzít děti na hokejový zápas českého týmu není levná záležitost, zvlášť když jich máte doma víc. Na středečním odpoledním utkání Česka proti Dánsku se to ale malými fanoušky docela hemžilo.

Slavia dostala pokutu 200 tisíc korun za pyrotechniku, trenér Slovácka už tým po trestu nepovede

16. 5. 2024 | Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala pražskou Slavii za masivní použití pyrotechniky v utkání s Ostravou pokutou 200 tisíc korun.

Dvanáct let je dlouhá doba, uznává Procházka. Český tým po výhře nad Dánskem míří do čtvrtfinále

16. 5. 2024 | Čeští hokejisté po dvanácti letech porazil na velké akci Dánsko v základní hrací době. Díky vítězství 7:4 se přiblížili k postupu do čtvrtfinále domácího mistrovství světa.

Podvod za 600 tisíc korun. Policie odhalila muže, který padělal vstupenky na hokejový šampionát

16. 5. 2024 | Policie vypátrala muže, který podle ní padělal vstupenky na mistrovství světa v hokeji. Čtyřiatřicetiletý muž z Pelhřimovska pěti poškozeným prodal padělky za 600 000 korun. V tiskové zprávě to ve čtvrtek sdělila mluvčí policie Dana Čírtková.

Basketbalisté Bostonu se probojovali do semifinále NBA, krok od postupu dělí také Dallas

16. 5. 2024 | Basketbalisté Bostonu potřetí za sebou postoupili do semifinále NBA. V pátém čtvrtfinále zvítězili doma nad Clevelandem 113:98 a sérii tak ovládli 4:1 na zápasy. Nyní budou Celtics čekat, zda si o postup do finále zahrají s New Yorkem, či Indianou. Blízko k postupu má také Dallas, který v Západní konferenci vyhrál 104:92 na palubovce Oklahoma City 104:92 a vede 3:2 na zápasy.

‚Nesehrálo se to ideálně, jak by mělo.‘ Český tým na šampionátu sice vítězí, ale trápí ho přesilovky

16. 5. 2024 | Český tým má po čtyřech zápasech hokejového světového šampionátu na kontě tři vítězství. Jedna herní činnost se mu ale stále nedaří vyladit. Z jedenácti přesilových her na mistrovství využili jenom jednu. Horší jsou ve využívání přesilovek jenom Slovensko a Polsko.

Hokejisté Colorada otočili zápas na ledě Dallasu a snížili stav série, Faksa porážku neodvrátil

16. 5. 2024 | Hokejisté Colorada zvítězili v semifinále Západní konference NHL na ledě Dallasu 5:3 a snížili stav série na 2:3. Hosté dvakrát prohrávali a k obratu z 1:2 na 4:2 přispěl na přelomu druhé a třetí třetiny dvěma góly Cale Makar, první hvězda utkání. Za poražené nastoupil Radek Faksa, který předchozí tři zápasy nehrál.

Slavia stále živí naděje na titul, Jurečka na korunu krále střelců. Pražané porazili v nadstavbě Plzeň 3:0

15. 5. 2024 | Fotbalisté Slavie ve 3. kole nadstavbové části první ligy porazili doma Plzeň 3:0 a udrželi naději na zisk titulu. Červenobílí ztrácejí dva zápasy před koncem soutěže z druhého místa v tabulce čtyři body na vedoucí Spartu. Letenští si bez ohledu na další zbylé výsledky mohou zajistit obhajobu trofeje v sobotu, pokud zvítězí v Mladé Boleslavi.

Začalo to jako recese na firemních akcích, pak jsem masku začal nosit i na sport, říká fanoušek Fantomas

15. 5. 2024 | Na střeše Galerie Harfa se ve Speciálu Radiožurnálu Sport objevil muž, který světové šampionáty navštěvuje v masce Fantomase. Jak se největšímu českému hokejovému fanouškovi líbí dosavadní výkony svěřenců trenéra Radima Rulíka na domácím mistrovství? S hokejovým expertem Martinem Procházkou si povídali i parahokejisté, kteří na mistrovství světa vybojovali bronz. Poslechněte si další Speciál přímo z dějiště šampionátu. ...

Hokejisté Slovenska porazili Polsko 4:0 a posunuli se na druhé místo ve skupině B. Dva góly vstřelil Cingel

15. 5. 2024 | Hokejisté Slovenska porazili v Ostravě Polsko 4:0 a ve čtvrtém utkání si připsali třetí výhru. Gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel kapitán Tomáš Tatar, dvě branky vstřelil Lukáš Cingel a čisté konto udržel Samuel Hlavaj. Polsko prohrálo i čtvrté utkání a se ziskem bodu je poslední ve skupině B, Slovensko je s osmi body druhé. Švýcarsko porazilo Velkou Británii 3:0 a zvítězilo i ve čtvrtém utkání, potřetí bodovalo naplno. ...

Ve sprinterském dojezdu na Giru vyhrál Ital Milan. Po svém druhém letošním vítězství chválil tým

15. 5. 2024 | Jedenáctou etapu Gira d'Italia vyhrál v hromadném spurtu domácí cyklista Jonathan Milan. Elitní dráhař druhým vítězstvím ve 107. ročníku potvrdil pozici vedoucího muže bodovací soutěže.

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
10:11:53 | 17.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD