Pátek 17.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Český rozhlas
Český rozhlas Zdroj: Český rozhlas |

Stát nabízí k prodeji zámek Štiřín nedaleko Prahy. Minimální cena je přes tři miliardy korun

17. 5. 2024 | Stát nabízí k prodeji areál zámku Štiřín nedaleko Prahy, minimální cena je 3,3 miliardy korun. Oznámil to v páteční tiskové zprávě Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Cena Štiřína je podle něj dosud nejvyšší vyhlášenou minimální cenou prodávaného majetku za dobu fungování úřadu. Prodej se uskuteční formou elektronické aukce, která začne 11. září ve 12.00 a skončí 13. září rovněž v poledne. ...

Část metropole Nové Kaledonie stále není pod kontrolou úřadů. Z Francie přiletělo 1000 četníků

17. 5. 2024 | Po čtyřech dnech nepokojů je situace na tichomořském ostrově Nová Kaledonie klidnější. Jeho vedení ale přiznává, že některé části metropole Nouméa nemá pod kontrolou. Se zajištěním pořádku zejména ve čtvrtích obydlených původním obyvatelstvem by mělo pomoci 1000 policistů a četníků, kteří v noci na pátek přiletěli z Francie, píše agentura AFP.

Český rozhlas se v sobotu otevře všem. Do tajů vysílání se můžete vydat v Praze i dalších městech

17. 5. 2024 | Nahlédnout do tajů rozhlasového řemesla, setkat se s oblíbenými moderátory a užít si bohatý doprovodný program pro rodiny. To vše opět nabídne Den otevřených dveří v Českém rozhlase, který se uskuteční v sobotu. Rozhlas letos slaví už 101 let od začátku svého vysílání.

Polsko na turnaji poprvé nasadilo bratrské duo. Krzysztof a Kacper Maciaśovi by se rádi sešli i v klubu

17. 5. 2024 | Hokejově vyrostli v Ostravě a teď se do moravskoslezského města vrátili na mistrovství světa. Bratři Kacper a Krzysztof Maciaśovi reprezentují Polsko na vrcholné akci vůbec poprvé. Zatímco dvacetiletý Krzysztof je v základní sestavě od začátku, o rok starší bratr Kacper se dostal do hry ve čtvrtém utkání.

Opozice démonizuje současnou vládní koalici a polarizuje Slovensko, tvrdí vládní poslanec ze SNS

17. 5. 2024 | Vrcholní slovenští politici vyzývají ke zklidnění emocí ve společnosti po atentátu na premiéra Fica. Zcela mimořádně by se kvůli tomu v prezidentském paláci měli sejít i lídři všech parlamentních stran. Pozvala je prezidentka Zuzana Čaputová a její nástupce Peter Pellegrini. „Někteří lidé se radikalizovali právě kvůli médiím,“ řekl poslanec vládní Slovenské národní strany Roman Michelko pro Radiožurnál. ...

Krpálek zůstává u kategorie nad 100 kg. ‚Sundávat 15 kilo dolů je absolutní nesmysl,‘ říká obhájce zlata

17. 5. 2024 | Hubnutí už nebude, judista Lukáš Krpálek bude startovat na mistrovství světa i na olympijských hrách v nejtěžší kategorii nad 100 kilogramů. Oznámil to před šampionátem, na kterém ho čekají v Abú Zabí souboje příští týden.

Policie ve Francii zastřelila muže, který chtěl podpálit synagogu. Na hlídku se pokusil zaútočit nožem

17. 5. 2024 | Policie v Rouenu na severu Francie ráno zastřelila muže, který se pokoušel podpálit synagogu. Na síti X to uvedl francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin. Zastřelený muž se pokusil nožem zaútočit na policisty, uvedla agentura AFP.

Procházka varuje před rychlými výpady soupeře. ‚Rakousko ukázalo, že dokáže potrápit favority,‘ říká

17. 5. 2024 | České hokejisty čeká večer na mistrovství světa páté utkání, a sice duel s Rakouskem. To překvapivě přehrálo gólem sekundu před koncem základní hrací doby 3:2 favorizované Finy.

Hladiny řek klesají pod normál. Na Vysočině je průtok místy jen na třetině toho, co je v květnu běžné

17. 5. 2024 | Meteorologové upozorňují, že by se do Česka mohlo vrátit sucho. Naznačují to i stavy hladin některých řek. Například na Vysočině, odkud teče voda na obě strany republiky, jsou teď někde průtoky i na pouhé třetině toho, co je v květnu běžné. Na nízkou hladinu vody v některých řekách si stěžují vodáci i rybáři.

Silné bouře si v Houstonu vyžádaly čtyři oběti. O elektrický proud je připraveno na 900 000 domácností

17. 5. 2024 | Nejméně čtyři lidé přišli o život při silných bouřkách, které se ve čtvrtek přehnaly přes město Houston v americkém státě Texas, uvedla agentura AP s odvoláním na úřad starosty. Čtyři úmrtí potvrdila starostova poradkyně Mary Bentonová. Bouřky vyrážely okna ve výškových budovách, kácely stromy a připravily o elektrický proud 870 000 domácností a podniků ve městě a v okolí. Jihovýchod Texasu živly zasáhly již podruhé v tomto měsíci, napsala AP. ...

Hospodský život v Česku se mění. Lidé pijí méně piva i pálenky

17. 5. 2024 | Česko patří v konzumaci piva na osobu ke světové špičce. Třeba loni na každého obyvatele připadalo v průměru přes 250 vypitých půllitrů. Do hospod a restaurací ale kvůli němu v posledních letech lidé chodí stále méně. To se projevuje i na klesající celkové spotřebě piva. Češi ale přestávají pít i pálenky, likéry nebo víno.

Musíme společnosti něco vrátit, děkuje Martínkův otec. Chlapcův příběh může být nadějí pro ostatní

17. 5. 2024 | Ze dne na den se stali v Česku známou rodinou. Zatloukalovým, kteří mají dvouletého Martínka se vzácným genetickým onemocnění AADC, poslali Češi ve sbírce přes 150 milionů korun na léčbu. Vděčný tatínek Tomáš Zatloukal v září nestíhal odpovídat na žádosti o rozhovory. „Nerad bych, aby si někdo myslel, že jsme vybrali peníze a tím to pro nás končí. Musíme společnosti něco vrátit,“ vysvětluje v seriálu Radiožurnálu. ...

Minnesota deklasovala Denver a vyrovnala sérii. Vítězství o 45 bodů řídili Edwards a McDaniels

17. 5. 2024 | Obhájce titulu Denver musí v play-off NBA dál bojovat o postup do finále Západní konference. V šestém utkání 2. kola podlehl na palubovce Minnesoty jednoznačně 70:115 a stav série je vyrovnaný 3:3. Rozhodne sedmý zápas v neděli v Denveru.

ONLINE: Fico si z útoku pamatuje vše. Byl překvapený, jak rychle se to semlelo, popsal Pellegrini

17. 5. 2024 | Premiér Robert Fico si z útoku v Handlové pamatuje všechno. Slovenské soukromé televizi TA3 to ve čtvrtek popsal nastupující prezident Peter Pellegrini, který Fica navštívil v nemocnici v Banské Bystrici. Ficův zdravotní stav je vážný, ale stabilizovaný. O dalším postupu má v pondělí rozhodnout lékařské konzilium. Předsedu kabinetu měl ve středu postřelit 71letý Juraj C., který nesouhlasil se současnou vládou. Hrozí mu 25 let vězení až doživotí. ...

Víme, že občas se zázraky mohou stát, říká rakouský útočník Schneider před utkáním s Českem

17. 5. 2024 | Hodně nevyzpytatelný soupeř dnes čeká české hokejisty na mistrovství světa v Praze - bude to Rakousko. To proti Kanadě dohnalo pětigólovou ztrátu a včera porazilo 3:2 Finy. A to gólem Baumgartnera v poslední sekundě, což museli rozhodčí překontrolovat na videu.

‚Výsměch právnímu systému.‘ Muž, který v Texasu zastřelil účastníka demonstrace, dostal milost

17. 5. 2024 | Guvernér Texasu Greg Abbott udělil milost muži, odsouzenému k 25 letům vězení za to, že v červenci 2020 zastřelil účastníka demonstrace Black Lives Matter (Na černošských životech záleží). Demonstrace byla součástí celostátních protestů proti policejní brutalitě a rasovým předsudkům v důsledku zabití černocha Georgeho Floyda policisty v Minneapolisu, uvedly tiskové agentury.

Finští hokejoví fanoušci obsadili Střelecký ostrov. Kus Finska v Česku vytvořil finský podnikatel již podruhé

17. 5. 2024 | Pražský Střelecký ostrov uprostřed Vltavy obsadili Finové. Pronajali si restauraci po celou dobu hokejového šampionátu, sledují tam zápasy, zvou si tam hokejové hvězdy z NHL a večer tam vystupují finské kapely. Zkrátka si přinesli kus své země přímo do hlavního města mistrovství světa. O tom, že je tam pořádný šrumec, není třeba pochybovat a celé to má na svědomí finský manažer, který vystupuje pod přezdívkou Don Pepé. ...

‚Extrémně vzácný případ.‘ Ve francouzské loterii vyhráli muž a žena, kteří spolu žijí

17. 5. 2024 | Jako o mimořádně vzácném případu hovoří experti o výhře ve francouzské loterii, ve které uspěli muž a žena žijící spolu jako pár na lyonském předměstí Vénissieux na východě země. Z francouzské obdoby hry Šťastných deset si každý odnesl 1,8 milionu eur (asi 44,5 milionu korun), uvedla agentura AFP s odvoláním na loterijní společnost Française des Jeux.

Čištění, ale i svařování. Katedrála Notre-Dame na pět let oněměla, na otevření je třeba nachystat i zvony

17. 5. 2024 | Když pařížská katedrála Notre-Dame před pěti lety vyhořela, tak zároveň i oněměla. Oheň totiž poškodil zvony katedrály, které bylo potřeba opravit, vyčistit a vyladit. Už za pár měsíců katedrála znovu objeví svůj hlas a zvony katedrály se rozezní. Jeden ze zvonů byl již nyní vyzkoušen v dílně na západě Francie.

Carolinu v play-off neudržel ani čtvrtý Nečasův gól. Vancouver s Hronkem je krok od finále konference

17. 5. 2024 | Hokejisté New Yorku Rangers čtyřmi brankami ve třetí třetině otočili zápas s Carolinou a po výhře 5:3 postoupili v play off NHL do finále Východní konference. Hurricanes nestačil ani gól Martina Nečase, jenž v 19. minutě otevřel skóre. Český útočník by nyní mohl posílit reprezentaci na mistrovství světa v Praze. Možné účasti na šampionátu se vzdálil obránce Filip Hronek, neboť Vancouver porazil Edmonton 3:2 a v sérii vede 3:2. ...

Zdroj: Český rozhlas - https://rozhlas.cz
12:10:52 | 17.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD