Pátek 17.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Krajské listy.cz
Krajské listy.cz Zdroj: Krajské listy.cz |

Rozhodovali o něm jiní. V prváku dostal legendární tanečník dokonce čtyřku, a ještě s odřenýma ušima. Tajnosti slavných

17. 5. 2024 | VIDEO Úchvatná hra svalů, obrovské charisma, které dosáhlo až na to nejvyšší „bidýlko“ v divadle, ladnost, jež neprozrazovala, jak velká dřina se za ní skrývá. Náš nejlepší Spartakus byl mistr, kterému navíc osud nadělil to, po čem spousta lidí jen marně sní. Celý život mohl dělat to, co ho opravdu bavilo.

O slušnosti, kráse a lidském duchu. Komentář Štěpána Chába

17. 5. 2024 | Komentář pro Krajské listy píšu na každý den. Kromě víkendů a pobytů v nemocnici to dělám už sedm let a tak si dneska prostě odběhnu k něčemu krásnému. Něčemu, co je potřeba daleko víc, než neustále ležet v atentátech, lžích a manipulacích, zdražování a chudnutí. Nebo jen v takovém nemastném neslaném každodenním placení složenek. Napsal mi pan Král. Nesmírně krásně.

Vilém Famm: Les nám ukazuje nový pohled na kanál Dunaj-Odra-Labe. Vaše dopisy

17. 5. 2024 | S jakým výhledem do budoucnosti se plánují klíčové stavby? Dokážeme dohlédnout za jedno volební období? Musí se stavby zakončovat po čtyřletém mandátu jedné vlády? Vilém Famm se podíval na dlouhá staletí plánovaný projekt Dunaj-Odra-Labe. Propojení tří řek, propojení tří moří.

REPORTÁŽ Kino na Hranici soutoku řeky Olše a Olzy ve stínu těžních věží

17. 5. 2024 | Před pár generacemi tu probíhala válka mezi Čechy a Poláky. Dnes se obě národnosti ve vzájemném souladu prolínají. Symbióza je natolik silná, že filmovou přehlídku Kino na Hranici navštěvuje již tradičně více diváků z polské strany než naopak. Filmová událost odehrávající se letos již po šestadvacáté, ukazuje, jak silně může působit kultura a že dobrá vůle dokáže mnohdy zvítězit nad parciálními zájmy. Dobrá vůle podpořená silou. ...

Na poslední uvolněná místa…, Filip Mikuš. Páteční chvilka poezie

17. 5. 2024 | Filip Mikuš (*1983) je básník, textař, dramatik, výtvarník a skladatel.

Svět knihy Praha 2024 se blíží. O jednom z největších našich knižních veletrhů si povídáme s jeho ředitelem Radovanem Auerem

17. 5. 2024 | Pro milovníky knih a literatury je Svět knihy, který se letos bude konat 23. – 26. května, vždy takový svátek, na který se těší. Minulý rok byl program věnován Autorům bez hranic. Letos je věnován, jak již název Das Buch napovídá, německojazyčné literatuře u příležitosti stého výročí úmrtí Franze Kafky.

Petr Lachnit: Lidé bděte, už je levněji!

16. 5. 2024 | „Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel okno své kanceláře a s pohledem na čilý ruch velkoměsta přijal jasné uklidňující signály. „A bohatneme,“ neopomněl dodat, protože při kontrole svých úspor po letech nalezl skoro milionový podíl v lidové kampeličce s názvem Podnikatelská družstevní záložna. A protože to tvrdí dle průzkumů nejoblíbenější světový lídr, musí to být zajisté pravda. Vy ji necítíte? Tak začíná svou dnešní úvahu zastupit ...

Gérard Depardieu na Moravských Kopanicích a Robert Fico v našich modlitbách. Svět Tomáše Koloce

16. 5. 2024 | Z Kolocova deníčku – kalendária posledních dní. V tomto případě to (radši) vezmeme odzadu…

Za Otíka mu párkrát vynadali, co mu udělají za Pavla Novotného? Filip Rajmont je jeho věrná kopie. VIP skandály a aférky

16. 5. 2024 | Hrát žijícího člověka je obtížné, diváci očekávají podobu co nejvěrnější. Ujmout se navíc role bulvárního novináře, kterého skoro nikdo nemá rád, to vyžaduje kus odvahy. Filip Rajmont ale příliš neváhal, zahrát si Pavla Novotného pro něj byl velký herecký úkol. A zhostil se ho na jedničku.

Sofie je krajina…, Vojtěch Štěpán. Čtvrteční chvilka poezie

16. 5. 2024 | Vojtěch Štěpán (*1977, Praha) vystudoval žurnalistiku a bohemistiku v Brně na Masarykově univerzitě, ve studiích momentálně pokračuje v Praze. Jeho texty jste mohli zahlédnout například v časopise Tvar. V roce 2022 se stal laureátem Literární soutěže Františka Halase.

Atentát na Fica: Chytnou se toho dezinformátoři? Komentář Štěpána Chába

16. 5. 2024 | Spekulace, dohady, šokované hledání odpovědí na otázku, proč. Do toho se promítající i vlastní politické přesvědčení. Na serveru iDnes několik málo hodin po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica začali klást návodné otázky a dostávali návodné odpovědi.

Klasická anglická pohodovka, návrat bestsellerové autorky, další kniha nenápadné spisovatelské hvězdy a řada obvyklých podezřelých. Knižní čtvrtek

16. 5. 2024 | DETEKTIVKY A THRILLERY. Bryndza a Yrsa už půl roku nic nenapsali, takže přicházejí s novinkami, nového přírůstku se dočkají i fanoušci Tima Weavera a dojde i na vynikající anglické detektivky moderního i zcela klasického stylu.

Papoušci už nebudou cestovat na zimu pryč. Táborská Zoo staví moderní ptačí dům

15. 5. 2024 | Jakmile klesnou teploty příliš nízko, proběhne každý rok v táborské zoologické zahradě akce Kulový blesk. Velká kolekce vzácných a ohrožených papoušků míří na své zimoviště, kde tráví studené měsíce roku, aby se pak na konci jara do Tábora vrátila. Tento komplikovaný převoz však bude brzo minulostí. V Zoo začala stavba moderního ptačího domu, který umožní celoroční chov papoušků.

„Smetana je úžasný,“ uznávají Michael Weikath a Markus Grosskopf, metaloví Queeni. Nezapomenutelní Marka Dobeše

15. 5. 2024 | Tvůrcem nového stylu se nemůžete stát jen tak z leknutí. Tvůrčí duo Michael Weikath a Markus Grosskopf ze speed a power metalových Helloween stáli u zrodu hned dvou. O jejich hudebních vzorech, mezi něž patří Queen i Vivaldi, cestě hudebních průkopníků i novém show Pumpkins United, spojujícím všechny historické zpěváky skupiny, jsme si pro Rock & Pop povídali ‎13. ‎července ‎2018 na festivalu Masters Of Rock. ...

Den KADEN 2024: Výrobce kovových modelů aut a traktorů zve na den otevřených dveří

15. 5. 2024 | Tradiční český výrobce precizních kovových modelů pořádá akci s názvem Den KADEN. V manufaktuře v Novém Hrádku na Náchodsku návštěvníky důkladně seznámí s procesem výroby. Vítaní jsou sběratelé, fanoušci modelářství a motosportu, i široká veřejnost. Den otevřených dveří je také ideálním cílem rodinného výletu. Akce se uskuteční v sobotu 15. června.

Sžívání se, Tomáš Čada. Středeční chvilka poezie

15. 5. 2024 | Tomáš Čada (*1985, Jihlava) je básník, učitel, novinář, pořadatel a moderátor kulturních akcí.

Špatná zkušenost, která vydržela Josefu Somrovi až do penze, a nepřekonatelná podmínka pro režiséra Kleina. Tajnosti slavných

15. 5. 2024 | VIDEO Nejčastěji hrál různé slabochy a intrikány, zhýralce a hochštaplery, padouchy či protivné šéfy a úředníky. Většina jeho hrdinů nebudila sympatie publika, jen málokterý herec se ale v reálném životě od nich tak výrazně lišil, jako právě on. (Pokračování z pondělí 13. května)

Dítě s ADHD jde spát a počítá: Jedna ovečka, druhá ovečka, třetí slepice, koza, kráva, kůň, strýček Donald farmu měl, héééj, Makaréna... Jan Nejedlý a kniha dětských anekdot Kůň v kině

15. 5. 2024 | ROZHOVORY NA OKRAJI Většinou se na závěr rozhovorů ptám autorů či umělců na jejich plány do budoucna. Tak tomu bylo i v případě Jana Nejedlého minulý rok, kdy se zmínil, že pracuje na sbírce dětských vtipů Kůň v kině. Dílo se vydařilo a kniha brzy v nakladatelství Meander vyjde.

Až nám na rameno začne poklepávat nervózní funebrák s poznámkou, že už to s tou prací přetínáme. Komentář Štěpána Chába

15. 5. 2024 | Nakoukl jsem na web Evropské komise, odkud na mě vybafla průměrná doba, kterou lidé členských zemí stráví týden co týden v práci. A dostal jsem trochu nervózní záchvat smíchu. Jsme na špici. Už zase.

111 let bohaté a dobrodružné historie, jíž vévodí Jaroslav Foglar. Vyšla Kniha o Dvojce. Knižní glosa Iva Fencla

14. 5. 2024 | Kroniky oddílu známého jako Hoši od Bobří řeky (nebo Pražská dvojka) nikdy nevyšly knižně. Existují dnes ale knižně vydané výbory - a především je tu vlastní Foglarův pokus napsat tzv. Knihu o Dvojce, výtah z těch kronik. Dvojku šedesát let vedl, nicméně úplně si ji nárokovat nemohl a nechtěl. Existovala i předtím a funguje dodnes, takže letos jí bude 111 let (přesné datum vzniku je nejasné).

Zdroj: Krajské listy.cz - https://krajskelisty.cz
14:10:52 | 17.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD