Pátek 17.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Parlamentní listy
Parlamentní listy Zdroj: Parlamentní listy |

„Slovenská tragédie“. Překlad mediálního našlapování kolem atentátu

17. 5. 2024 | Na roli médií se v souvislosti s atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica zaměřil Ladislav Jakl z Institutu Václava Klause. Měla by podle něj měřit všem stejným metrem. Nikomu ostentativně nefandit, nikoho ostentativně nepoškozovat, jako každý dobrý rozhodčí. Jak sám ale poukazuje, to se, bohužel, neděje.

Balda. Ten, co kácel stromy. Atentát na Fica a to, co „lepší lidé“ nechtějí slyšet

17. 5. 2024 | Juraj Cintula, důchodce, který se rozhodl svůj politický nesouhlas řešit střelbou do předsedy vlády. Přesto se v některých kruzích považuje za nemravné mluvit o politické odpovědnosti. Tento postoj vyniká ve srovnání s hodnocením jiného důchodce, který se rozhodl své politické strachy řešit trestnou činností - českého Jaromíra Baldy.

Spisovatel Murín: Pan Šimečka, vzorný student převratů. Mrazivá slova o smrti v barevné revoluci

17. 5. 2024 | Předseda ve volbách poraženého Progresívního Slovenska Michal Šimečka zašel ve své slepé zlobě tak daleko, že prohlásil: „Uděláme všechno proto, aby Fico nevládl!“ A toho nyní atentátem také dosáhl. Reakce zastánců slovenské opozice dovedl do absurdna český ministr vnitra Vít Rakušan. „Prý nám sice ‚nechce radit‘, ale zároveň nám jako ‚expert‘ radí, že atentát na premiéra nemá politický podtón! Takže na Roberta Fica střílela zhrzená fanynka převlečená za důchodce?“ žasne nad výplodem Rakušanovy ...

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

17. 5. 2024 | „Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čistý k***t.“ I takovýto názor jsme našli na sociálních sítích poté, co se exministr obrany a poradce české ministryně obrany Jany Černochové Jaroslav Naď nechal vyfotit v dresu Slovenska. Ona tomu totiž předcházela jiná fotografie, která část slovenské společnosti rozpálila doruda.

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

16. 5. 2024 | Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval proruské militantní hnutí. Těmito slovy se liberální politici a média snaží zažehnat nařčení, že aktivity opozice a médií proti Ficovi Cintulu vybudily ke střelbě. Nyní se kupí důkazy, že střelec opravdu vystupoval proti Ficově politice. Kritizoval Donalda Trumpa, podporoval Zuzanu Čaputovou, zaujal protiruské postoje a na videu je zachycen, jak křičí „Ať žije Ukrajina“. ...

Střelba. „Proč policista utíká pryč?“ Atentát na Fica. Lidé našli na videozáznamu

16. 5. 2024 | Slovenský premiér Robert Fico byl včera postřelen, když po výjezdním zasedání vlády vyšel mezi lidi. Jeho stav je velmi vážný, stále není mimo ohrožení života. Juraj Cintula, 71letý muž z jihu Slovenska, jenž je z útoku na slovenského předsedu vlády podezřelý, podle televize Markíza řekl, že je hrdý na to, co udělal. Nyní je zadržován v Nitře. Jak to při střelbě vypadalo na místě, okomentoval novinář Tomáš Bella. ...

Plán vlády pro boj s dezinformacemi. „Veřejnost se vše dozví v rámci dnů.“ Nový ministr Ženíšek už naznačil

16. 5. 2024 | Věda má nového ministra. Prezident republiky dnes jmenoval členem Fialovy vlády Marka Ženíška. Od nového ministra požaduje hlava státu i boj s dezinformacemi. Právě tomuto tématu se ministr mimo jiné věnoval v pořadu Interview ČT24. Okomentoval také zahraniční záležitosti, jako je atentát na slovenského premiéra.

Že si za to může Fico sám? Konečná se zhrozila nad příspěvky „stoupenců“ Fialy

16. 5. 2024 | „Naprosto odmítám tezi, která se začala objevovat na sítích, že si za to vlastně pan premiér Fico může sám,“ říká ke střelbě na slovenského premiéra europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná. Mluví o tom, co o Ficovi psala některá média, a zmiňuje i české politiky a „stoupence Fialovy vlády“. Dostala se i k výsledkům nedávného průzkumu, který přiřkl STAČILO! přes třináct procent. Ohledně Zdeňka Jandejska pak nechybí vzkaz pro europoslankyni Vrecionovou. „Odbornice na slovo vzatá. Kozel ...

Evropské volby bez Fica. Erik Best po atentátů odhadl dopad na výsledek

16. 5. 2024 | Slovenská vláda nepoleví v odhodlání provádět důležité změny a atentát může způsobit pokles podpory Ficovy opozice. PL to řekl analytik a politický pozorovatel Erik Best, který vidí podstatné rozdíly v přístupu a vyšetřování atentátu na Roberta Fica a loňského útoku na pražské filozofické fakultě.

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

16. 5. 2024 | Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného prosazování škodlivých ideologií a politik, neschopnosti části politického spektra respektovat konzervativní charakter většinové slovenské společnosti a vést s ní dialog. Nejedna válka začala nenávistí a polarizací společnosti,“ napsala ParlamentnímListům.cz slovenská vrcholová manažerka ve strukturách Evropské unie (EU) Eva Omerovič Beňová. Přinášíme i další reakce. ...

Fiala a Pavel. A co bude teď. Milan Žitný po atentátu na Fica

16. 5. 2024 | „I prezident Pavel a premiér Fiala přispěli svými hloupými a nekompetentními výroky do nevraživé atmosféry a v Cintulovi mohli podpořit pocit, že ten Fico je skutečně nebezpečný ďábel, s nímž se slušní politici nestýkají.“ To po atentátu na premiéra Roberta Fica vzkazuje do ČR přední slovenský publicista Milan Žitný. ParlamentnímListům.cz předestřel, co v praktické rovině čeká slovenskou politiku.

Jana Hamplová po atentátu na Fica: Ani Hitler by se nestyděl. Kdo nehajluje, smí být zabit

16. 5. 2024 | Fanatismus, za který by se nestyděl ani Hitler, může vést k takovým koncům. To řekla ParlamentnímListům k pokusu o vraždu slovenského premiéra Roberta Fica senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. „Zfanatizovaní lidé považují vraždu nepohodlných, neposlušných, tedy obrazně řečeno ‚nehajlujících’ lidí evidentně za něco zcela normálního, dokonce správného,“ uvádí.

Zbraně z Indie. Do Česka. Ve španělském přístavu

17. 5. 2024 | Španělská vládní levice chce v přístavu zablokovat nákladní loď Borkum převážející zbraně z Indie. Levicová aliance Sumar upozorňuje, že loď převáží zbraně, které dostane Izrael. Tamní ministerstvo tvrdí, že vojenský náklad ale míří do České republiky, uvádí zahraniční média.

Prezidentův ukrajinský granát: Pavel mezi „chcimíry“? Cynický kalkul, soudí jiní

16. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel v rozhovoru pro britskou televizní stanici Sky News podrobněji hodnotil průběh konfliktu na Ukrajině. Svými závěry mnohé komentátory i politiky překvapil. Jedni hovoří o obratu a vítají ho mezi „chcimíry“, druzí upozorňují na to, že hodnotí z pozice vojáka.

„Choré mozky uvěřily“. Analytik o vině slovenských médií, která vedla střelce

15. 5. 2024 | Nikoliv „tragédie“, ale „zločin“. Tak je podle analytka Štěpána Kotrby pojmenovat střelbu na slovenského premiéra Roberta Fica. A i příčiny je třeba hledat v názorech, které vedly tohoto konkrétního střelce. „V každé společnosti se najde několik vyšinutých jedinců, kteří takováto zoufalá frustrovaná volání vyslyší, jsou ochotni se obětovat a stát se mučedníky v boji „za tu správnou věc“. A pak jejich chorými mozky rezonují prázdná hesla, jako že „vražda na tyranu není zločinem“,“ říká. ...

Výlet ústavních soudců do sexuologie. Psychiatr dělá jasno o pohlavích a genderech

15. 5. 2024 | Ústavní soudci se svobodně prohlásili sexuology. Tak komentuje Ivan David, europoslanec SPD ale především dlouholetý psychiatr a ministr zdravotnictví, exkurz právníků z Joštovy ulice do otázek genderu a pohlaví.

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

15. 5. 2024 | Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního Slovenska a Ivana Korčoka už na začátku dubna. Odpověď přišla ve středu odpoledne na náměstí v obci Handlová. Střelcem měl být regionální básník hlásící se k boji proti nenávisti.

„Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica

15. 5. 2024 | Tak dlouho dělali svými kecy ze slovenského premiéra hrozbu pro demokracii, až jeden idiot uvěřil, že je Frodo Pytlík a má za dobro bojovat. I to zaznělo po atentátu na slovenského premiéra Fica, který byl těžce postřelen na náměstí v Handlové. Část viny si podle mnohých musí připsat neziskovky a média, které tento narativ dlouhodobě šířily.

281 miliard za zelené zdroje. Nenasytné Německo. Sabotáž z EU. Nad fakturou za elektřinu

15. 5. 2024 | Investice do naší sítě tak, aby unesla zelené obnovitelné zdroje, budou do roku 2030 činit 281 miliard Kč, které zaplatí český zákazník, konstatuje pro ParlamentníListy.cz energetický expert Milan Smutný. Českým zákazníkům, kteří v současných dnech nadávají nad fakturou za elektřinu, objasňuje, proč máme elektrickou energii nejdražší v EU: Může za to „nenasytná“ lipská burza v Německu a Fialova vláda, která pro občany neudělala to, co Francie. Podmínky, za kterých nám EU dovolí stavět blok jader ...

Zeman: „Chcimíři“ jsou zachránci Ukrajiny

15. 5. 2024 | Bývalý prezident Miloš Zeman v Poslanecké sněmovně označil Evropskou unii za bezpečnostní riziko. Důvodem podle něho je bruselské potlačování národa a státu. Současná EU nemá podle Zemana nic společného s podobou, kterou ji vtiskli její otcové zakladatelé. Exprezident v projevu varoval i před toxickou migrací, která k nám proudí z „nekompatibilních“ kultur.

Zdroj: Parlamentní listy - https://parlamentnilisty.cz
12:10:51 | 17.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD