InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Těhotenství a kojení se na stavu prsou dokáží podepsat. Jak si udržet krásná prsa co nejdéle?

26.07.2022
Mateřství je pro většinu žen zlomovým obdobím. Velmi často je však vykoupeno tím, že vzhled prsou dostane své první velké trhliny. Také byste chtěli mít prsa co nejkrásnější po co nejdelší dobu? Jde to...
Ilustrační snímek | Foto: pexels.com

Nechcete-li mít předčasně povadlá prsa, musíte začít s prevencí co nejdříve


Prsa jsou velmi citlivá na změny. Mezi ty největší patří mateřství a kojení, ale i zvyšující se věk. Ovšem nejen to. I časté váhové výkyvy mohou vaše ňadra poškodit. A proč tomu tak je?

Prsa nejsou svalem. Jejich pružnost a pevnost závisí hlavně na elasticitě kůže. Čím více se o pokožku ňader budete starat, tím lépe pro vás a váš dekolt. A naopak. Čím více pružnosti kůže ztratí, tím obtížnější bude udržet pevný a hezký tvar vašeho poprsí. Proto je dobré myslet na prevenci už v době, kdy máte prsa ještě krásná a pevná. Ne až po těhotenství a porodu.

Možností, jak se o dekolt starat je několik


A jak se o kůži preventivně starat? Několik tipů pro vás máme. Samozřejmě je dobré je provozovat i v případě, že vaše prsa už svoji elasticitu ztrácejí. Minimálně tím zpomalíte proces stárnutí a snižování pružnosti.

Hydratací rozhodně nic nezkazíte
Nejlepší je používat speciální krémy na dekolt, které jsou vyvinuty přesně pro potřeby této partie těla. Ovšem neměly byste zapomenout ani na pitný režim. Nejlepší je voda či jiné neslazené nápoje. Pitím oslazených čajů či vod tělu moc nepomůžete. Naopak je spíše zatížíte. Čistá voda naopak pomůže pokožku krásně propnout.

Cvičení prsa do původní podoby nevrátí, ale zmírní ztrátu pružnosti kůže
S cvičením je nejlepší začít už v době, kdy jsou prsa ještě pevná a krásná. V případě, že jste svoji šanci už promeškaly, cvičení se nevzdávejte. Minimálně vám zlepší držení těla. Prsa tak budou vypadat mnohem lépe. Kromě toho má pohybová aktivita velmi příznivý vliv na celkový stav organismu. Nejen fyzického ale i psychického.

Masáže i střídání teploty při sprchování jsou také přínosné
Pečovat o prsa nezapomínejte ani při tak banální činnosti jako je sprchování. Právě v tu dobu můžete svém dekoltu hodně pomoci. Nebo také uškodit. To, co tělu výrazně neprospívá, je sprchování velmi teplou vodou. Možná je to příjemné, ale chcete-li mít kůži elastickou po co nejdelší dobu, je lepší teplotu o něco snížit. Ještě lepší je střídání teplé a studené vody. Nemusíte to provádět celou dobu vaší očisty, ale pár opakování pokožku hezky prokrví.

Doplňková masáž žínkou nebo lufou je také velmi příhodná. V případě, že chcete dosáhnout ještě lepších výsledku, zkuste občas zajít na masáž od profesionálů.

Výsledky se nedostaví hned. Mějte trpělivost


Zlepšení stavu pokožky je běh na dlouhou trať. I když budete používat speciální přípravky, je potřeba se obrnit pečlivostí a trpělivostí. Výsledky nebudou viditelné hned. Spíše počítejte s tím, že se z nich budete těšit o dost později.

Pomoci může i plastická chirurgie


Ani částečné obnovení elasticity však neudělá zázraky. V případě, že prsa už jsou hodně povislá, ztratily svůj tvar a prostě vypadají nehezky, tak ani střídavé sprchování nebo cvičení nedokáží zjednat potřebnou nápravu. Plastická medicína však řešení nabízí. Modelace prsou je možná chirurgickým zákrokem, ale dokáže vrátit prsa tam, kam patří. Nechcete do svého těla vkládat silikonové implantáty? Nemusíte. Při modelaci jde hlavně o jejich pozvednutí. I to někdy stačí k plnějšímu dekoltu.

Další děti už neplánujete a prsa vás opravdu trápí? To je nejlepší čas změnu


Těhotenství, porod a kojení dokáží s tvarem prsou pořádně zahýbat. Hlavně v případě, že jste si tímto cyklem prošla několikrát. V případě, že už další děti neplánujete, nastává nejlepší doba, kdy o modelaci prsou nebo dokonce zvětšení uvažovat. Vy i vaše prsa si ji zasloužíte.

Jste také nespokojena se stavem vašich prsou? Co vás na nich nejvíce trápí?


Autor: Pl

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »