Čtvrtek 28.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Ekonomika » Peníze
Peníze Zdroj: Peníze |

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Letní čas 2024. Kdy se mění čas a posouvají hodiny?

28. 3. 2024 | V pátek začne čtyřdenní velikonoční supervíkend. Tentokrát přinese i změnu času ze standardního na letní. Tady jsou podrobnosti.

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

Zaměstnanci jsou nejlepší indikátor úspěchu, říká šéfka HP

28. 3. 2024 | Hodně sází na lidi, které má kolem sebe. „Naprostá většina úspěchů je v mém případě dílem týmové práce,“ tvrdí Kateřina Barbier, která se loni v létě stala generální ředitelkou HP pro Česko, Slovensko a Maďarsko.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního domu hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych vedle Vaňkovky.

Česká pošta navyšuje mzdy. Nejvíce přidá doručovatelům

27. 3. 2024 | Česká pošta od září navýší platy svým lidem v průměru o 10 procent. Týkat se to bude všech provozních a administrativních zaměstnanců v tarifních mzdách.  

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní burze.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

27. 3. 2024 | Založením rodinné kliniky Galen Clinic si Luboš Kmeť plní svou představu, jak by se mělo přistupovat k pacientům z odborného, ale hlavně lidského hlediska. Sází na prevenci, celostní medicínu, stovky let prověřené techniky a dostatek času v ordinaci.

Srovnávač energií přečte vaši fakturu. Neplatíte zbytečně moc?

26. 3. 2024 | Energetický regulační úřad vylepšil funkci srovnávače nabídek od dodavatelů energií, který na svém webu spustil loni na podzim. Nově umí načíst data přímo z vyúčtování.

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

26. 3. 2024 | Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

I za tohle můžete dostat výpověď. Případy, které potvrdil soud

26. 3. 2024 | Kdy možné dát výpověď zaměstnankyni, která tráví část pracovní doby na internetových seznamkách? A musí si zaměstnavatel nechat kutila, který kvůli nepozornosti způsobí v práci výbuch? Advokáti z kanceláře Aegis Law upozornili na zajímavé příběhy, které se dostaly až k Nejvyššímu soudu.

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

25. 3. 2024 | Připlatí si hlavně lidé, kteří zadávají příkazy na pobočkách nebo trvají na papírových výpisech. Zdražení se ale může dotknout i těch, kdo účet ovládají elektronicky.

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

25. 3. 2024 | Chcete si pořídit nový automobil a zajistit mu maximální ochranu? Běžné havarijní pojištění pro vás není úplně výhodné? Zamyslete se nad pojištěním GAP a allrisk. Oba typy pojištění slouží k zajištění finanční kompenzace v případě totální škody nebo odcizení vozu, liší se ale v principu fungování a rozsahu krytí.

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však hrají obě složky budoucího důchodu. A o obě je dobré zajímat se co nejdříve. I hlavní příjem ze státního pilíře lze ovlivnit ve vlastní prospěch.

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie. Lenochod spálil deset milionů dolarů, ale lidi ho stejně milují. Je tu další Týden v kryptu.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují větší útratu než obvykle.

V polovině neotevřených datovek je vzkaz od exekutora či finančního úřadu

22. 3. 2024 | V každé druhé dosud neotevřené datové schránce se nachází dopis od finančního úřadu nebo exekutora. Vyplývá to ze statistik odesílatelů zpráv do datovek, které zveřejnila Digitální a informační agentura.

Zdroj: Peníze - penize.cz/
22:11:36 | 28.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD