Úterý 23.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Reflex.cz
Reflex.cz Zdroj: Reflex.cz |

Máme geniální řešení důchodů, ale nikomu ho neukážeme. Počkáme, až budu vládnout, tvrdí Babiš

23. 4. 2024 | Prezident Petr Pavel si médiím postěžoval, že se nikdo z hnutí ANO nedostavil na avizovanou schůzku ohledně důchodové reformy. Chtěl si totiž poslechnout i jejich případnou variantu. Předseda hnutí ANO neúčast na schůzce vysvětloval tím, že ANO má geniální řešení důchodů, ale nikomu ho nebude prozrazovat, jelikož by si za něj určitě připsali zásluhy.

Blonďatá Sophia Lorenová uchvátila Itálii. Nechtěla být jako ona, raději „šla pod kudlu“

23. 4. 2024 | Scilla Gabel byla italská kráska, která těžila z podobnosti se Sophií Loren a zároveň se tohoto stigmatu snažila celý život zbavit. Lepá děva s výraznou tváří a bezchybným tělem byla nadčasově krásná. Stejně jako její slavnější kolegyně.

Shakespeare byl žena a další zajímavé teorie o identitě slavného dramatika

23. 4. 2024 | Před 460 lety se narodil William Shakespeare. Jeho hry a básně zná snad každý, o samotné postavě dramatika toho ale víme daleko méně. Objevují se dokonce tvrzení, že se za jménem Shakespeare skrýval někdo jiný.

Metronome ohlásil zvučná jména rapové scény. Na pražském Výstavišti vystoupí Ghetts, Ayrtn, James Cole nebo Rohony

23. 4. 2024 | V Praze, 18. 4. 2024 – Metronome Prague, metropolitní hudební a společenská událost roku, proběhne 20. – 22. 6. 2024 ve zrekonstruovaném areálu pražského Výstaviště. Pořadatelé odhalili rozmanitý line up, který nabízí velké hvězdy i zatím méně známé, ale o to zajímavější nové tváře. A to včetně domácí i světové rapové scény. Vstupenky jsou v prodeji již nyní.

Vesmírný zázrak: Sonda Voyager 1 není ztracena, poslala k Zemi srozumitelná data

23. 4. 2024 | Sonda Voyager 1 poprvé po pěti měsících vyslala k Zemi čitelná data. Uvedl to americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA), podle něhož vědecký modul, který se momentálně nachází asi 24 miliard kilometrů od naší planety, neposílal kvůli poruše spolehlivé údaje od loňského listopadu.

Pavel Páral: Evropští kamarádi, pokažené dráty a Síkelova brnkačka aneb Jak vypadá evropská solidarita

23. 4. 2024 | Když válka na Ukrajině zastavila dodávky plynu Nord Streamem a evropské státy počítaly každý kubík plynu v zásobnících, aby vydržely zimu, zažívali jsme období nebývalé solidarity, kdy nám Německo dodávalo svými plynovody nejprve norský plyn a pak jsme rychle získávali možnost dodávek z čerstvě postavených pobřežních terminálů na LNG.

Návštěvnický propadák: Nový filmový dokument o Václavu Havlovi míjí v kinech to nejdůležitější – diváky

23. 4. 2024 | Přestože bývalý prezident Václav Havel ve veřejné debatě pořád vzbuzuje zájem a někdy vyvolává i vášně, nový dokumentární film Tady Havel, slyšíte mě?, je v kinech diváckým propadákem. Za prvních 11 dní na něj přišlo 12 854 lidí, a dílo bude rychle opouštět kinosály. Recenze na film přitom nebyly nijak kritické. Dokument je ale zajímavý jen pro některé fanoušky Havla, pro mladší generace jsou to pouze poněkud nudné „obrázky z minulosti“. Když k tomu připočteme drahé vstupenky v českých kinech, ...

Brutální čísla! Karlovarský festival odhalil vizuál 58. ročníku, je opět od Studia Najbrt

23. 4. 2024 | Výtvarný doprovod letošního MFF Karlovy Vary opět pracuje s číslicí ročníku festivalu. „Inspirací pro symbol 58. ročníku byl zjednodušený půdorys hotelu Thermal. Výsledkem je abstraktní černobílý kód jednoho čtverce a tří kruhů,“ říká Aleš Najbrt.

Ve Varech se „potkají“ Kafka s Vláčilem a Francine Maislerovou, partnerem je Nadace Jakuba Voráčka

23. 4. 2024 | V ojedinělé retrospektivě Touha stát se Indiánem: Kafka a film uvede karlovarský festival kinematografickou reflexi díla nejvlivnější postavy literatury 20. století od tvůrců jako Orson Welles, Martin Scorsese nebo Jan Němec. Promítnuto bude digitálně restaurované drama Františka Vláčila Stíny horkého léta a pocty se dočká castingová režisérka Francine Maislerová. Oficiální neziskový partner 58. ročníku festivalu, Nadace Jakuba Voráčka, se zaměřuje na zlepšení kvality života pacientů s roztrouš ...

Cenu prezidenta festivalu letos ve Varech převezme Ivan Trojan, připomenou ho Karamazovi a Žáby

23. 4. 2024 | Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary za mimořádný přínos české kinematografii převezme na slavnostním zakončení 58. ročníku přehlídky Ivan Trojan. Při té příležitosti karlovarský festival uvede film Karamazovi. V rámci doprovodného programu MFF KV se v Městském divadle Karlovy Vary uskuteční mimořádné představení monodramatu Žáby, kterou pro Ivana Trojana při příležitosti jeho životního jubilea napsal a režíruje jeho dvorní autor Petr Zelenka. Herec během letošního festivalu oslaví šedesátiny. ...

(Ne) gentlemanův pád. Feri si dlouho myslel, že je nedotknutelný. A chování jeho příznivců mu v tom nahrávalo

23. 4. 2024 | V pondělí byla napsána další kapitola jednoho velmi zvláštního příběhů Česka, která je spojena i s politikou. Dominik Feri půjde za znásilnění dvou dívek a pokus o znásilnění další na tři roky do vězení. Trest mu potvrdil odvolací soud a rozhodnutí je tak pravomocné. O kdysi nejsilnějším českém influencerovi a kdysi nejmladším poslanci toho bylo napsáno a řečeno hodně. Je čas se na jeho příběh podívat s odstupem. Proč se Feri mohl chovat tak, jak se choval? Jak získal takovou moc? A zůstane po  ...

Svět očima Jacka Londona: Podívejte se na vzácné fotografie slavného dobrodruha

23. 4. 2024 | Jeho romány Bílý tesák a Volání divočiny zná i dnes snad úplně každý. Mnozí čtenáři si jistě vzpomenou i na Tuláka po hvězdách či knihu Démon alkohol, jež ve své době přispěla k přijetí zákona o prohibici v USA. Jen málokdo ale ví, že slavný dobrodruh a spisovatel Jack London byl rovněž vášnivým fotografem.

Štulík v anketě Reflexu: Neštěstí je chamtivost. Boha jsem nikdy neviděl, ale pro jistotu dodržuji desatero

23. 4. 2024 | V anketě Reflexu zjišťujeme hodnotové a charakterové profily českých osobností. Tentokrát odpovídal profesor Jan Štulík. Specializuje se na operace páteře, je přednostou Kliniky spondylochirurgie 1. LF UK a Fakultní nemocnice Motol.

Andrej Babiš obvinil z rozchodu se svou ženou Fialu s pětikoalicí. Za naší vlády by se to nestalo, dodal

22. 4. 2024 | Není to tak dávno, co celý národ zdrtil rozchod Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa, a nyní tu máme další ránu pro lásku. Andrej Babiš a Monika Babišová se rozešli. Zdrcující políček pro všechny slušné lidi, kteří věří v lásku, partnerství a tradiční rodinu. Z počátku tomu nikdo nechtěl věřit a celý národ si prochází tradičními pěti fázemi smutku.

Honba za americkým snem: Na soutěž o první sovětskou Miss se stály kilometrové fronty

22. 4. 2024 | Nástup Michaila Gorbačova změnil v Sovětském svazu mnohé. Kromě známých politických a ekonomických reforem přišlo i uvolnění poměrů v oblasti kultury. Rusové najednou viděli, jak žijí lidé v západních zemích a chtěli být jako oni. Nastalo určité období imitace, které umocnilo i zrušení 40 let trvajícího zákazu pořádání jakýchkoliv soutěží krásy.

Nejlepší výčepní je žena! V soutěži Pilsner Urquell Master Bartender poprvé v historii nevyhrál muž

22. 4. 2024 | Vítězkou 18. ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se stala Klára Brodecká z brněnské restaurace The Erin's Flag Irish Pub. Poprvé v historii si tak titul nejlepší výčepní odnesla žena. Prestižního klání se letos zúčastnilo rekordních 256 výčepních z celé České republiky. Nejúspěšnější z nich si odnesla trofej, ikonickou zástěru a symbolických 1842 EUR podle roku uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Ocenění „Výčepní legenda“ za celoživotní přístup k řemeslu výčepních získal Tomá ...

Hodina dějepichu: Válčilo se už kvůli zatoulanému psovi, croissantům i vážně pěknýmu kyblíku

22. 4. 2024 | Italské město Bologna bylo mimořádně pyšné na své vědro a vždycky, když ho spouštěly do studny, občané se úplně tetelili blahem, jak přenádherný kýbl to mají. Byl jejich pýchou, jejich chloubou, byl tím nejcennějším, co měli. Alespoň v srdíčku. Až do jednoho osudného rána, kdy vědro zmizelo. A tehdy se Bologna rozhodla, že vyrazí do války…

Michaela Studená: Dominik Feri byl odsouzen. Poděkujme hrdinkám a doufejme, že se systém poučí

22. 4. 2024 | Skončil soud s oblíbeným politikem a verdikt soudu je pravomocný. Vinen. Trest? Tři roky nepodmíněně. Je to vlastně důvod k potlesku? Není. Protože při tomhle procesu se stalo všechno, co se stát nemá. 

Bývalý Zemanův kancléř Mynář jde před soud. Je obžalován z dotačního podvodu

22. 4. 2024 | Státní zástupce podal obžalobu na bývalého hradního kancléře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. ČTK to potvrdil mluvčí krajského státního zastupitelství Hynek Olma. Mynáře žalobce obžaloval z dotačního podvodu a z poškozování finančních zájmů Evropské unie. Dotaci 5,99 milionu korun získala Mynářova společnost Clever Management před 13 lety, později úřady konstatovaly, že o peníze žádala neoprávněně. Dotaci firma loni v dubnu vrátila. ...

Zdroj: Reflex.cz - https://reflex.cz
20:12:14 | 23.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD